Hamilton si Vettel au scapat de penalizare

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 18.04.2010
Lewis Hamilton si Sebastian Vettel au primit doar o mustrare pentru incidentul in care au fost implicati la boxe in cursa din China, clasamentul final ramanand astfel nemodificat.

Hamilton si Vettel au fost protagonistii unui incident spectaculos la una dintre numeroasele opriri la boxe din timpul Marelui Premiu al Chinei.

Cei doi au fost trimisi simultan pe circuit de mecanicii echipelor McLaren si, respectiv, Red Bull, iar rezultatul a fost un duel pentru pozitie chiar in pitlane. Niciunul dintre cei doi nu a vrut sa cedeze locul, iar Hamilton chiar a pierdut controlul volanului la un moment dat.

Dupa ce au discutat cu pilotii si au urmarit secventele video, comisarii de cursa au considerat ca menvrele lui Hamilton au fost periculoase si au decis sa ii mustreze pe cei doi piloti, fara insa sa-i penalizeze in clasament.

Hamilton a terminat cursa pe locul 2, iar Vettel pe locul 5.

Via | FIA

Comentarii (33)

  • :(
    Si pentru depasirea lui Webber inainte de linia de start (dupa SC) ?
    Pacat - ham trebuia sa primeasca cel putin 2 penalizari.
    25 19
  • alonso
    vreau sa aud niste pareri referitoate la startul lui Alonso? A fost jump sau nu?
    15 11
  • salutare
    a fost jump,si Charlie Whitening dorectorul de cursa la semnalizat cu mana inca direct la start!
    23 15
  • mobius
    start gresit
    Dupa opinia comisarilor de cursa (!!!) startul lui Alonso a fost gresit, dar pentru asta a fost penalizat si a ispasit pedeapsa. Alonso a dovedit insa ca avand 5 opriri la boxe a ocupat totusi locul 4, (asta din lipsa de timp). A avut cu trei opriri la boxe mai mult decat Button si Rosberg si cu una mai mult decat Hamilton. Imi pare bine ca s-a comportat fara menajamente fata de Massa, doua curse l-a menajat si a avut numai de pierdut.
    27 5
  • The master of overtaking
    Lewis a facut o cursa senzationala. Cu siguranta este specialistul depasirilor la ora actuala in F1
    16 21
  • incredibil
    si uni spun ca ferrari sunt tinuti in brate de fia
    19 15
  • ctlnmihai
    Hamilton si Vettel au scapat de penalizare
    O decizie corecta sustinuta si de Niki Lauda care inainte de verdictul comisarilor de cursa a declarat la emisiunea F 1 magazin - RTL ca niciun pilot nu trebuie penalizat
    14 16
  • ...
    @schumy. exact la aia ma gandeam si eu. fanii mclaren mai spun ca ferrari sunt favoritii federatiei. sa terminam cu prostiile astea.
    22 9
  • @tzigaie
    Alonso n-a furat startul, doar a plecat inaintea tuturor, chiar inainte de a se stinge lumina rosie a semaforului! Hai, zau asa, adica TOTI ceilalti sunt niste molai si tantalai, toti citeau ziarele sau faceau bilutze si numai Alonso a fost atent?! Acu' hai, ca oficialul de la start o avea el o varsta, da' am vazut clar cu totii ce s-a intamplat, da-o-ncolo... Hai sa nu fim copii! Altfel... bafta tuturor si felicitari castigatorilor!
    12 27
  • Exact ce spuneam
    Pentru pit lane nu aveau de ce sa-i penalizeze. Ma mira ca nimeni nu a vazut ca Lewis l-a depasit pe Vetel imediat dupa restart.
    9 19
  • mobius
    Nu te consola cu faptul ca Alonsito a recuperat timp si pozitii pentru ca vezi doamne e mare rahan. Inainte de safety car el era la 50SECUNDE!!! in urma. Ce anume a recuperat? A plecat de pe 3 si a iesit pe 4? Asta da recuperare! E bun, da, da!

    Alonzo asta cand v-a seta masina, cand o va dezvolta? ca doar numai el stie sa "dezvolte si sa seteze" masina.
    12 31
  • ctlnmihai
    Off Topic
    Nu credeam ca apuc ziua in care unii fani Ferrari se vor plange de
    faptul ca , Fia ar favoriza alta echipa decat echipa lor favorita..Pana acum nicio echipa nu este favorizata si pentru asta Todt merita felicitari ( sper sa nu fie de rau augur lucrul acesta), ptr. faptul ca a propus ca ca alaturi de comisarii de cursa sa fie si un pilot cu experienta de cursa a carui parere sa conteze in luarea deciziilor privind incidentele desfasurate in timpul
    curselor.P.S. Pe fanii Ferrari ar trebui sa-i ingrijoreze mai mult faptul ca motoarele cedeaza din doua in doua curse si mai ales ca Massa si Alonso se contreaza din ce in ce mai mult.
    14 21
  • mandea ham
    Merita demult penalizat. Inca din Malaezia, unde l-a obstructionat pe Petrov, acum pe Vettel! El nu respecta da si-o capata curand ca i se umple paharu'!
    29 11
  • Sigur, Hamilton trebuie sa ia atitea penalizari pina cind reusesc sa treaca in fata lui pilotii Ferrari. :))))))
    11 27
  • Button
    ..
    Hamilton ajunge nr 2 la mclaren. Button i-a luat fata! Bravo Button!
    31 8
  • warning HAM HAM
    ham primeste dupa ,,warning" si o mustrare,pt. ce s-antamplat la restart(nimic ca a procedat corect !!??) ,ai promovat .... ,si are voie sa faca ce vrea muschiul lui si cand vrea muschiul lui ca daca al penalizeaza ...rasisim curat....cum sa penalizezi singurul negru din f1...el nu greseste niciodata si nu ai de vina niciodata. si mai ales nu minteste niciodata... ce sa mai ai perfect si astazi a fost cel mai bun... fara SC nu trecea nici de petrov....
    26 12
  • Hamilton
    Nu stiu de ce unii ar fi dorit sa fie penalizat Hamilton pt faptul ca l-a depasit pe Webber (si nu Vettel cum scriu unii), inaintea liniei de start-sosire dupa iesirea SC atata timp cat englezul nu tare a avut ce sa faca in aceea situatie. Fiind intre cei doi piloti de la Red Bull nu a putut sa intre mai spre interior sa-i faca loc lui Webber deoarece intra in Vettel. Cred eu acesta a si fost motivul pt care comisarii de cursa nici macar nu au investigat incidentul. In toata aceasta treaba, Button a fost cel smecher pt ca i-a adunat inaintea ultimului viraj pe toti pilotii unul peste altul, ruland incet inainte de iesirea SC. Eu cred ca este un pas inainte pt spectacolul de pe circuit atata timp cat comisarii de cursa nu incep sa investigheze orice duel cum s-au intamplat in anii precedenti.
    11 19
  • @Button
    Vorbesti fara tine... Lewis este de departe un pilot mai bun si mai rapid decat Button... Singurul avantaj al lui Button este conservarea pneurilor. A avut si noroc cu haosul din aceste doua curse pe care le-a castigat, dar Lewis este inconstastabil mult mai rapid decat Button. Diferenta de viteza pe circuit intre ei este cand poate fi si de o jumatate de secunda pe tur. Button nu este un pilot foarte rapid, din contra este un pilot foarte limitat. Daca nu are la dispozitie o masina buna sau daca este prins in pluton este un anonim. Lasand la o parte greselile lui Lewis, acesta este de-a dreptul fenomenal, suplineste degradarea pneurilor printr-o viteza pura net superioara la orice capitol si pe orice circuit lui Button. Vei vedea ca la finalul campionatului Lewis va avea destule puncte in fata lui Button.
    11 25
  • Button
    Mclaren_Mircea_1984
    Mah, tu de cand postezi aici esti mereu pe langa subiect!
    21 6
  • Ce-mi plac voturile negative!
    Ma unge la suflet sa vad cum strang voturi negative dupa comentariile mele acide in special la adresa feraristilor. Asa arata FRUSTRAREA celor din tabara adversa iar pentru mine nimic nu poate fi mai placut! Celor din tabara mea le urez in continuare o duminica placuta! Celorlalti le spun sa-si lase unghiile sa creasca pana la urmatoarea cursa cand eu ma voi bucura din nou. Va pup! Am iesit afara sa ma bucur de natura!
    8 19
  • ce inseamna sa fie cineva pilot bun ?
    Daca va amintiti de un anume Nigel Mansell, acest pilot era foarte rapid dar nu era capabil sa gestioneye o masina sau o cursa, era spectaculos dar a fost nevoie ca Williams sa faca o asina exceptionala si Renault un motor de ne spart pentru a ajunge campion mondial.
    Asa este si cu LH, el stie una si buna dai si mana, pentru el nu conteaza gume regulamente el merge inainte.
    Sper ca cei de la FIA se vor trezi din amorteala si vor pune frau copilului de ciocolata ca asta va incepe sa faca ce zicea Bernie, va alege scurtaturi pentru a depasi.
    12 8
  • @Button
    Lewis ii cel mai bun degeaba o tot scaldati si o invartiti la nesfarsit. O sa vedeti la final cine are cele mai multe puncte. Toate comentariile astea rautacioase cu pneurile si ca Lewis doar stie sa apese vor fi demontate la finalul campionatului deoarece VA FI CAMPION!!!! retineti VA FI CAMPION!!!! Sa vedeti atuncea... numa sa va ascundeti cand Lewis va ridica trofeul de campion... compenseaza uzarea pneurilor prin viteza pura pe care o scoate din masina, si fiind atat de mare diferenta va anula toate strategiile lui Button sau a Ferraristilor sau a tuturor. LEWIS CAMPION IN 2010!!!!
    11 21
  • negativ?? HAM
    Uau cat de urat este Ham in Romania, privesc de multi ani formula 1 si nu mi-se pare un pilot atat de slab cum li se pare majoritatii de pe aici.

    are manevre destul de interesante si in china a stapanit destul de bine monopostul pe apa.

    mi-as dori un pilot roman sa piloteze ca el macar in GP2
    11 10
  • Lewis cel mai bun
    Lewis cel mai bun
    daca ,,Lewis ii cel mai bun" de obicei ( prost obicei) cel mai bun castiga cate curse a castigat in 20 10?!? el ai cel mai renumit... despre el se vorbeste cel mai mult ,alaturi de cel mai renumit roman din toate timpurile...BULA...

    Fragment din opera:
    Lewis cel bun si merele de aur
    de Bernard Charles Ecclestone
    14 7
  • ctlnmihai
    Hamilton si Vettel au scapat de penalizare
    All the reaction from the drivers after the Chinese Grand Prix with Lewis Hamilton defending his pit-lane clash with Sebastian Vettel as just "good racing". o declaratie din partea celor care-si permit un gipan
    6 7
  • ctlnmihai
    Hamilton si Vettel au scapat de penalizare
    Hamy trebuie penalizat mereu ca vor unii.. ce nu recunosc acele persoane e ca depasirea cea mai frumoasa pana acum a fost a lui Hamy in dauna lui Vettel facuta azi ,cand Hamy l-a depasit pe vettel .folosindu-se de un pilot intarziat ,o depasire care mi-a amintit de duelul mika -schumi de acum 10 ani din cursa de la Spa cand primul a trecut prin stanga lui zonta si a reusit sa-l depaseasca pe schumy,amandoi avand un monopost mai putin performant ,inanul respectiv schumi castigand si titlul mondial
    10 8
  • ....
    @mircea.mclaren. la finalul campionatului nu i se dA TITLUL celui mai rapid pilot din timpul cursei. ci celui care are mai multe puncte. nu zic ca ham ham nu este mai rapid decat button. si logic ca este si mai bun ca el, dar asta e...button are si noroc. sa ne reamintim 2006? cine este mai bun schumi sau alonso? schumi a avut ghinionul din japonia. cand i-a cedat motorul, dupa aceea in calificarile de la interlagos cum a fost? l-a lasat pompa de benzina. in cursa cum a fost? l-a atins pe fisico si a facut pana. atunci ce ai fii vrut? sa ii dea titlul lui schumi deoarece este mai bun decat alonso? cam lucurul asta l-ai scris tu mai sus.
    10 5
  • ...
    Scuderia sa nu uitam ca hamilton a iesit campion datorita echipei care la favorizat!Aduti aminte ca atunci a fost un scandal si cu ceva spionaj!button este peste hamilton la ani lumina!o sa vezi!apropo sunt fan vettel iar, cu schumi tin de cind s-a apucat de f1!ce a facut hamilton cu vettel a dovedit ca ii un idiot!
    12 7
  • ctlnmihai
    Robert83pit
    Din cate stiu eu scandalul de spionaj a fost inainte ca Hamy sa devina campion..Diferenta dintre coechipierii pe care i-a avut Hamy si Vettel e foarte mare..In timp ce Vettel isi dovedeste maiestria in fata lui webber ,hamy si-a dovedit-o in fata lui Alonso..in fata unui dublu campion mondiar care nu s-a dat la o parte cum a facut-o webber acum o cursa respectiv in Malayasia..Vettel mai are pana sa-l ajunga pe Hamy..
    5 9
  • ctlnmihai
    erata
    mondial*
    2 4
  • ceau
    cati dintre voi imi poate spune in detaliu,ce anume vi s-a parut suspect la depasirile lui Hamilton,in fata lui Vettel?Din cate retin eu,amandoi vroiau sa intre in acelasi timp la standuri numai ca Vettel,a intrat pe exteriorul lui Ham,la boxe,atunci a fost prima atungere,dupa schimbare de pneuri lui Vettel i s-au schimmbat ,mai repede cauciucurile,ca lui Ham,si a iesit in fata lui cu cateva zeci de miimi inainte de a pleca si britanicul de la boxe,dar fiindca i s-au invartit rotile in gol,nu a pputut iesi in fata neamtului,si au mers cap la cap pana la iesirea de la boxe,unde Ham l-a lasat pe Vettel sa treaca in fata lui cu toata masina!
    Altundeva.a fost ceva anume,ca eu nu retin!!
    7 7
  • Robert
    Mc Laren
    Anti Shumi.......!!!!!!!!!! Fara caracter...... Hitler
    2 2
  • @ceau
    Este vorba de intrarea la boxe, unde este mrcaj cu linie continua iat Ham a depasit peste acea linie. Odata Schumacher a fost penalizat ca depasise o astfel de linie la iesirea de boxe, nu mai tin minte unde si cand. Si Alonso a facut la fel cu Massa deci si Alonso ar fi trebuit macar investigat.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru