Hamilton: "Strategia ne-a împiedicat să fim în pole position"

de Daniel Popescu
Sambata, 23.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton crede că decizia de a nu utiliza un al doilea set de pneuri intermediare în Q3 l-a împiedicat să obţină pole position-ul în cursa de la Sepang.

Lewis Hamilton a fost unul dintre piloţii de referinţă ai calificărilor şi a ocupat temporar prima poziţie în Q3, însă a terminat pe locul patru după ce rivalii săi au revenit la boxe pentru un nou set de pneuri intermediare.

Pilotul echipei Mercedes a preferat să rămână pe circuit cu aceleaşi pneuri, admiţând la final că strategia adoptată a fost greşită.

"Trebuie să vorbesc cu echipa dacă regretă sau nu. Este evident că ar fi trebuit să punem pneuri noi, dar strategia noastră a fost să rămânem pe circuit. Ne-am gândit că circuitul se va mai usca şi că asta va lucra în favoarea noastră, dar nu a fost aşa. La fel ca echipa, am muncit pentru a obţine un pole position, dar suntem mai în spate decât speram", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, Hamilton este încrezător că poate obţine un rezultat bun duminică datorită ritmului de cursă al monopostului Mercedes.

"Suntem în formă bună, aşa că nu mă pot plânge.

Este a doua cursă în care plec din a doua linie a grilei şi sunt multe aspecte pozitive în acest weekend. Ritmul nostru de cursă a părut destul de bun comparativ cu cel al altor echipe, aşa că sper ca mâine circuitul să fie uscat", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (8)

  • Haller
    Baiatul promite si spera....insa monopostul lasa de dorit...
    12 8
  • BALATESCU
    MONOPOSTUL MERCEDES ESTE MAI BUN DECIT ANUL TRECUT DAR PARCA NU MAI ESTE LA FEL DE RAPID !!!
    4 7
  • salut......imi poate spune si mie cineva .....grila de start este inainte de cursa sau dupa cursa? ms anticipat
    0 0
  • In regim de calificari,pe pista uscata,monopostul Mercedes e surprinzator de rapid.Astazi Rosberg a stabilit in Q2 cel mai bun timp al week-end-ului.Pe ploaie au fost la 2 secunde de Vettel si la o secunda in spatele ambilor piloti Ferrari,dar Vettel a stabilit timpul pe niste intermediare neuzate,spre deosebire de ceilalti piloti.Calificarile si cursa nu sunt una si aceeasi,dar faptul ca merg bine in calificari arata ca au potential,iar prezenta lui Lewis in cockpit e un mare avantaj pentru Mercedes.
    5 2
  • foarta multa lume il critica pe Hamilton, ma intreb cum ar fi F1 fara Lewis???
    5 4
  • proces
    forza hamilton
    3 0
  • Mai sigura. Ar fi mai putine accidente/ safety cars. Nu ar fi insa la fel de spectaculos.
    1 2
  • JugaruGabi
    Xzone, cu siguranta ar fi mai spectaculoasa... vezi si tu ce bun e Ham-Ham cu Ross Brawn chiar in fata coechipierului sau. :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru