Hamilton sugerează că s-ar putea retrage din Formula 1: "Nu există nicio garanție că voi concura anul viitor"

de Daniel Popescu
Luni, 02.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susține că nu există nicio garanție că va concura în Formula 1 și în sezonul următor, însă admite că își dorește să rămână alături de Mercedes.

Lewis Hamilton are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a cuceri al șaptelea titlu mondial din carieră, ocazie cu care va egala recordul deținut de Michael Schumacher.

Pilotul echipei Mercedes a decis să amâne negocierea noului contract pentru sezonul 2021 până în momentul în care va câștiga matematic titlul de campion, însă a oferit un răspuns surprinzător atunci când a fost rugat să comenteze perspectiva ca șeful Toto Wolff să nu continue în Formula 1.

"Nu știu nici măcar dacă eu voi fi aici anul viitor, așa că nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Am fost aici pentru mult timp și cu siguranță pot să înțeleg dorința lui Wolff de a se retrage un pic și de a oferi mai mult timp familiei", a declarat el.

Declarația să vine în contextul în care Hamilton și Mercedes au confirmat în repetate rânduri că noul contract este doar o formalitate. Întrebat dacă există cu adevărat o șansă să nu concureze în 2021, campionul mondial a avut un răspuns ambiguu.

"Mă simt grozav, puternic, simt că pot continua așa multe luni.

Dar sunt multe lucruri prin mintea mea. Aș vrea să fiu aici anul viitor, dar nu există nicio garanție pentru asta. Sunt multe lucruri care mă entuziasmează și în cealaltă viață, așa că timpul va spune", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (32)

  • Sigur că va concura. Doar că vrea bani mai mulţi
    25 0
  • robert
    hamilton va ramane si la anu la Mercedes sigur a vb emotile din el hamilton clar la anu la Mercedes Hamilton e cel mai bun
    3 29
  • Hamilton profita de faptul ca Bottas e prea usor depasit de Verstappen...
    Normal ca vrea 8 titluri. Sau 10.
    13 0
  • Leopold
    Felicitări Levisului Hamilton pentru excelenţa sportivă pe care a generat-o întrecerilor auto şi în acest an.
    Felicitări Levisului Hamilton indiferent de ceea ce va hotărî să facă în anii urmatori, să continue alături de Mercedes în formula unu această poveste nepereche sau să-şi concentreze energiile indubitabile şi asupra altor sfere ale existenţei.
    Felicitări.
    8 13
  • Robert
    Băieți să fiți pregătiți că în Turcia Hamilton iese campion mavrick și hahaha neutru care nu îl suportați pe Hamilton in Turcia campion garantat Hamilton sa nu spargeți televizorul s-au sa nu faceți infart
    2 23
  • Haide mă, unde ați văzut voi un câine care să plece de la măcelărie ??? Când știe că la anul va fi cel mai sigur șampion, având o mașină cu două clase peste celelalte și un preș pe post de coechipier ? Ia să nu mai aibă Mercedes, să vedeți voi ce repede descoperă că mai există și altceva decât f1 !
    @Robert, dacă nu i-ai făcut un altar și nu dormi cu poza lui sub pernă, degeaba, nu te numești fanatic adevărat ...
    15 5
  • Neutru
    Robert, la început Hamilton era simpatic, o pată de culoare în peisaj, un puști nevinovat. Tatăl său se ocupa de toate. Cam cum ești tu acum, nevinovat și cu postări negramaticale(anti).Televizorul nu-l sparg că-i de valoare,( mie-mi plac și oamenii de calitate)dar accidentele în sănătate nu le controlează nimeni, doar suntem în pandemie. De suportat îl suportăm toți, eu chiar îl apreciez(alfel nu-l studiam). Acum a devenit antipatic mai ales cu opțiunile nesportive(activist BLM și altele).E la fel de vulnerabil psihic ca și Vettel dar de câțiva ani(2017) beneficiază de consiliere foarte bună. Nici istoricul familiei nu-l avantajează(asta pentru cei care-l cunosc)
    9 9
  • Neutru
    DAV nu-i așa. Hamilton a spus că dacă pleacă Wolff e posibil să plece și el. Știe că fără sprijinul lui sar putea să nu mai câștige.
    5 6
  • Robert
    Dav taci am poza cu el pe Facebook sunt fanul lui din 2007 unde putea sa ia primul lui titlu de campion e clar pentru toți Hamilton e cel mai bun din formula 1 alături de Senna și Schumacher Hamilton ia bătut toate recordurile lui Schumacher mai are decât să îl egaleze la Nr de titluri și mulți au zis că Hamilton e cel mai bun da are cea mai bună mașină recunosc Dav dar man și Schumacher a avut timp de 5 ani cea mai bună mașină hai sa fum corecți dar tu neutru și mavrick nu îl suportați gândițiva că Hamilton a luat în 2008 primul lui titlu cu o mașină mai slabă decât a lui Verstappen si la bătut pe Alonso in primul lui an e și-a luat bătaie doar de la Rosberg atât dar și titlul ăla îl câștiga dacă nu avea probleme cu abandonurile sau sa îi se strice motorul și gândește Man că Hamilton in primul lui an a pierdut doar la un punct față de kimi Raikkonen care era atunci la Ferrari și ferrari era mai bună ca mclaren atunci în 2007 dacă era așa bun verstappen lua și el cu Red Bull vettel a bătut Mercedes in ani 2010-2013 așa că hai sa nu îl mai lăudăm atât pe verst e clar pentru mulți Hamilton e cel mai bun a spus asta și Schumacher și Alonso și Jean Button și Vettel și a zis și verstappen că e cel mai bun verstappen a zis să facă schimb de mașină să vadă care e mai rapid nu că îl ajută mașina pe hamilton gata Hamilton e cel mai bun și mulți piloți campioni a avut mașina cea mai bună de au ieșit campioni de ex Alain prost Alonso care avea Renault și oricum Hamilton va mai continua la anu și se retrage și Hamilton a avut mașina cea mai bună timp de 7 ani între 2014 și 2020 și a pierdut in 2016 titlul în favoarea lui Rosberg ia luat titlul în 2016 Schumacher a avut mașina cea mai bună timp de 7 ani între ani 2000-2006 dar a pierdut in 2006 și 2005 în favoarea lui Alonso ia luat titlurile in 2005 și 2006
    4 11
  • Nu pleaca cainele de la macelarie! Cel putin, 2-3 ani, Mercedes nu va avea concurenta pe pista! Asa ca, isi va betona toate recordurile in acesti ani si nu-l va mai depasi nimeni in veci!
    9 2
  • robert
    neutru stai calm toto wolff ramane la mercedes si Hamilton va ramane si el la mercedes a si zis ca mai ramene doar la anul Hmilton si se retrage toto wolff ramane la mercedes garantat sunt ca o familie echipa mercedes de aia a batut record istoric 7 titluri consecutive si Hamilton il in turcia c el de al 7 lui titlu mondial si il va egala pe schumacher si la anu ramane si iar e favorit sa castige titlul masi va ramane la fel si mercedes o va mai actualiza si o va face mai puternica
    0 9
  • @Robert
    Te rog, ba nu, te implor, cad in genunchi in fata ta, cand postezi ceva, tine gramatica limbii romane langa tine si nu te sfii, foloseste-o, dezacordurile pe care le faci devin mai insuportabile chiar si decat fanatismul pe care-l afisezi !
    In rest numai de bine, dar degeaba ai poza sampionului pe fb, daca nu o ai si sub perna.
    10 3
  • Fraților, de ceva zile ceva-mi devine suspect: de fiecare dată când am scris un comentariu cu rol de mesaj la adresa lui @Robert (pe care știu că-l doare ca pe d...u după o palmă de adevăr dată peste față), "patronul" site-ului mi-l ștergea. Ori cei doi sunt unul și același, ori sunt "frați" că e o vorbă:"spune-mi cu cine umbli ca să-ți spun cine ești".
    Un alt mesaj pe care il transmit, știind că n-o să-l mulțumească e că un campion mondial cu "n" campionate câștigate la volanul celui mai bun monopost și cu 1 mil. de victorii (dacă vrea el să privească așa) dar din nr.-ul fanilor ai acestui sport cu doar 2-3 inimi câștigate, e un pilot de F1 minim egal cu zero sau maxim asemeni unui președinte ce-n urma voturilor furate e huiduit de aproape întreg poporul.
    Asta, ca un ajutor oferit lui și altora de a deschide mai bine ochii, de a pune mai bine lucrurile-n balanță pentru a vedea/măsura mai bine valoarea lui Hamilton.
    3 5
  • The Dot
    Daca va mai avea motivatie probabil ca va ramane cel putin un sezon. Nu prea mai sunt multe recorduri pe care sa le doboare.
    Ca si varsta e destul de tinerel, dar totdeauna e o optiune sa te retragi atunci cand esti la varf. Nu toti prefera sa fie Raikkonen in F1 sau Rossi in motoGP.
    Din punct de vedere al banilor, a facut o caruta, dar mai poate face o gramada.
    Eu unul cred ca va ramane si anul urmator, mai ales ca regulamentul va fi la fel si nu vad alt motorist care sa dezvolte o masina mai buna ca Mercedes pentru un sezon.
    11 0
  • Robert
    Mavrick asta e părerea ta și Schumacher a avut timp de 7 ani mașina cea mai bună așa că și Hamilton o are Hamilton și Schumacher sunt cei mai buni legendari și Senna mavrick și neutru sa nu plângeți în Turcia majoritatea din oameni importanți de F1 și concurenți din F1 importați a zis că Hamilton e la fel de bun ca Schumacher sau Senna inclusiv a zis asta Schumacher și familia lui așa că doar cine nu îl suportă pe Hamilton sau dominația lui îl jignește pe hamilton închei nu am cu cine oricum știu majoritatea că Hamilton și Schumacher sunt cei mai buni și mai era Senna dar murit a spus și Alonso că Hamilton e cel mai bun și o să mai zică la anu când revine voi sunteți niște haterii la fel ca la fotbal când uni țin cu Messi și alți cu Ronaldo aici enla fel uni cu Schumacher și alți cu Hamilton dar nu înțelegeți voi că fără cele mai bune echipe niciun jucător nu lua vreun trofeu bine 2022 se va retrage și Hamilton și să vă văd atunci ce comparați mai faceți între verstappen sau leclerc oricum mulți fani după Digi sport sau de aici Hamilton e la fel de bun că Schumacher și Hamilton e cel mai bun in anul asta și la anu tot el va fi cel mai bun
    1 12
  • Robert
    Mavrick nu înțeleg Hamilton da a câștigat la cea mai bună mașină am zis recunosc că avut mașina cea mai bună timp de 7 ani și Schumacher a avut mașina cea mai bună timp de 5 ani s-au Rossi a avut motoreta cea mai bună când câștiga acum ceilalți care au cea mai bună motoretă câștiga s-au că la fotbal Messi fara barca sau Ronaldo fără Juve real și united nu avea trofee ăstea asta nu înțelegi tu și da dacă stai sa o ei așa logic majoritatea campionilor a avut cea mai bună mașină în afară de Senna ață Hamilton sa bazează pe Mercedes la mașină Schumacher când era se baza pe ferrari Alonso sa bazat pe Renault la anu tot pe Renault Alain prost tot pe Renault Niki lauda pe ferrari doar Senna a câștigat cu o mașină mai slabă și e clar hamilton bai Schumacher și Senna sunt cei mai buni piloți și da englezi la sportul asta sunt cei mai buni și după Germani așa că degeaba nu îl suporți tu pe hamilton
    1 10
  • Marius
    Ai de puii mei, Robert
    10 2
  • @Robert, o iei pe arătură vorbind de alte sporturi ca un politician vulpoi român care pus să răspundă cu "da" sau "nu" caută să aburească cu alte cuvinte. Delirul tău cu "Hamilton e cel mai bun" dă semn de boală, nu știu dacă e spirituală sau trupească, motiv pt.care într-un comm.anterior scris pe o altă pagină de știri și șters de automarket îți sugeream să faci un RMN și o electro-encefalogramă iar cu rezultatele mers la un neurolog.
    Însănătoșire grabnică!
    12 3
  • Ce nu înțelegi tu măi Robert, este faptul că nimeni nu-l contestă pe Hamilton ca fiind pilot foarte bun. Dar aproape toți îi contestă calitatea de cel mai bun pilot din istorie. Pentru că atunci când ai timp de 7 ani (urmează al optulea) cel mai dominant monopost construit vreodată, nu poți să nu te întrebi, mă, da' de ce alții, care au beneficiat la vremea lor de cea mai bună mașină, sunt considerați campioni de carton, iar ăstuia i se construiesc locașe de cult, la figurat desigur ?
    După părerea mea, da, Hamilton este un pilot de elită, dar niciodată de talia unui Jim Clark, despre care numai am citit și pe care marea majoritate a specialiștilor îl consideră cel mai mare din toate timpurile. Și nici măcar de talia unor Villeneuve, Senna, sau Schumacher, pe care i-am văzut pe viu. Este adevărat, toți au beneficiat la vremea lor de cele mai bune mașini, dar nici măcar una singură atât de dominantă ca Merc-ul lui Hamilton.
    Oricum, degeaba îmi răcesc gura cu tine, în fanatismul tău nu vei putea accepta niciodată realitatea.
    12 3
  • robert, baiatule, ramilton al tau nu e pilot rau, e chiar bun, dar pana sa ajunga la Mercedes a luat un titlu, in 2008, apoi intuneric. Desi avea o masina foarte buna la Mclaren. Cu inovatii samd. Mai lua un pole, mai castiga, dar tot in fundul lui Alonso termina. Apoi poate ca esti prea tanar, ar trebui sa revezi Canada 2011. Cum l-a umflat Button. Se scrie "l-a" ca e verb.

    Championship

    Overall points: Hamilton 657 / Button 672

    Seasons finished higher in standings: Hamilton 2 / Button 1

    Highest championship placing: Hamilton 4th (2010, 2012) / Button 2nd (2011). Deci nu doar Rosberg i-a dat-o.....a mai fost unul.
    10 3
  • Neutru
    Eu am zis că este fratele mai mic al„ multiplului campion”, care după cunoștințele unui comentator de motosport acum vreo 2 ani alerga într-o formulă inferioară(a spus-o la DiGi în timpul unei curse)Cine cunoaște știe starea fizică și psihică a fratelui.„ Teze și antiteze la Paris” cu Monica Lovinescu. Fără comentariile lui totul ar fi banal. Robert nu te lăsa intimidat, continuă!
    3 2
  • Robert
    Dav am înțeles a avut mașina bună Hamilton e cel mai bun da avut mașina bună dar și Schumacher a avut mașina cea mai bună și vezi că doar Button și Rosberg la învins prin două abandonuri și vezi că Jim Clark e mai slab că Hamilton sau Schumacher Hamilton Schumacher și Senna sunt cei mai buni din istorie uitete la top și vezi făcut de oamenii îmi cer scuze eu am 48 de ani Frt dar Hamilton Senna și Schumacher mi sa părut cei mai buni piloți și o zic toți și vezi că Hamilton e cel mai bun pritanic Jim Clark e mai slab că Hamilton man
    2 11
  • Robert
    Am înțeles că are mașină dominantă dar generațiile se schimbă e clar hamilton Schumacher și Senna dar și alți au avut mașini bune Hamilton e cel.mai tare britanic și cel mai bun din formula 1 e Hamilton Senna și Schumacher Dav îți dau drp eu sunt fan formula 1 m-am uitat mereu Hamilton și Schumacher și Senna și gândește Dav Schumacher a zis clar că e la fel de bun că Schumacher așa a zis și Schumacher a zis că e cel mai bun pilot Schumacher nu avea de ce sa mintă oricum in 2022 se retrage fond cel.mai bun pilot Hamilton și deja e cel mai bun pilot dar e clar pentru toți
    1 7
  • Robert
    Senna am 48 de ani știu Button la bătut pe Hamilton la fel și Rosberg dar Rosberg la bătut că a avut Hamilton doua abandonuri și da Hamilton pute sa ia in primul lui an titlul dar a pierdut la un punct e prea bun Hamilton și merită să ai bă performanțele astea și să îl întreacă pe schumacher și da recunosc Hamilton a avut mașina bună la Mercedes da bun și Schumacher a avut timp de 5 ani cea mai bună mașină la Ferrari și Hamilton a făcut performanțe și la mclaren in primu lui an putea sa ia titlul dar la bătut kimi Raikkonen la un punct și în al doilea an la luat titlul la un punct deci e performanță la fel și Schumacher la benneton a luat două titluri la benneton și 5 la Ferrari și așa și la Hamilton a luat un titlu la mclaren și 6 la Mercedes Hamilton Senna și Schumacher sunt cei mai buni piloți din istorie și mai sunt de enumerat Juan fangio Jim Clark Alain prost și alți dar Hamilton Schumacher și Senna sunt cei mai buni și asta e clară în 2022 cei mai buni piloți vor fi verstappen și leclerc între ei doi o sa se împartă titlurile in 2022
    2 8
  • Gata, m-am plictisit să aduc argumente și să primesc invariabil același răspuns, "Hamilton este cel mai bun". Cred că Robert ăsta este de fapt ori un angajat al site-ului, pus să incite la postări în contradictoriu, ori este nea Costel evadat din vettelism și convertit la hamiltonism.
    9 1
  • robert
    nu man eu nu sunt Costel pe mn ma cheama Robert eu sunt fan Hamilton si schumacher eu am zis clar ca Hamilton si schumacher sunt cei mai buni si mai sunt alaturi de ei senna si Jim Clark Hamilton schumacher si senna sunt cei mai buni si mai sunt langa ei Jim Clark Alain Prost e clar dupa ce se va retrage Hamilton la sfarsitul anului 2021 sa va vad in 2022 cu tine mai tineti dintre verstappen si leclerc ca in 2022 ei se vor bate la titlu dintre ei doi
    2 9
  • Calatorie sprancenata. Mercedes l-ar putea readuce pe Rosberg.
    5 2
  • Robert
    lol nu îl aduce pe Rosberg pentru că Hamilton va sta încă un an și in 2022 se retrage Hamilton ia făcut mari pe Mercedes cum ia făcut și Schumacher mari pe ferrari Hamilton Schumacher și Senna sunt cei mai buni Jim Clark e bun dar Hamilton e cel mai bun britanic și majoritatea oamenilor și a specialiștilor zic că Hamilton e cel mai bun din formula1 din lume alături de Schumacher și Senna Hamilton Schumacher și Senna sunt cei mai buni piloți din formula 1
    2 6
  • Nu sunt de acord. Schumacher a fost dominant toata cariera. A castigat curse cu Ferrari imediat cum a venit. A construit echipa aia. Hamilton a avut bulan cu un motor si inghetarea dezvoltarii. E bun, dar nu cred ca l-ar bate pe Schumacher amandoi fiind in cea mai buna forma.
    2 2
  • Neutru
    lol, bănuiesc că ai scris special pentru Robert că altfel ai greșit. Schumacher, a câștigat la 5 ani de la venirea la Ferrari, primi 4 a făcut mașina performantă. Hamilton norocos tare a beneficiat de „discriminarea pozitivă” de la cart până la „multiplu campion” plus sensibilitatea „emotiv- amoroasă” a ficei șefului. Dezamăgire totală, el având altă preferință sentimentală, șeful supărat că-l sacrificase pe Alonso pentru el s-a produs despărțirea de McLaren. E bun și norocos dar comparația nu-și are locul aici în Formula1.Toți sunt buni că doar cei buni ajung aici.Mai trebuie, noroc, sponsori, echipă. Oricum cel mai bun pilot(încă) n-a ajuns în Formula1!
    3 1
  • Neutru
    Automarket Așa și trebuie. Nu deranjază pe nimeni. În motosport avem mari campioni LGBT cu milioane de fani,la fel și în artă.
    4 3
  • Probleme in Paradis ?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru