Hamilton: "Sunt 100% vinovat pentru accidentul cu Kobayashi"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 29.08.2011
Lewis Hamilton a recunoscut că este singurul vinovat pentru producerea accidentului cu Kamui Kobayashi în urma căruia a abandonat în Marele Premiu al Belgiei.

Lewis Hamilton a ratat oportunitatea de a termina pe podium în cursa de la Spa-Francorchamps în urma unui accident produs în turul 14. După ce l-a depăşit pe Kamui Kobayashi în celebrul viraj Eau Rouge, japonezul a revenit în forţă şi a încercat să-şi recapete poziţia în virajul Les Combes.

El a intrat pe traiectoria ideală, însă Hamilton a vrut să facă acelaşi lucru şi cei doi s-au acroşat, coliziunea având drept efect abandonul pilotului McLaren. La finalul cursei, Hamilton a admis că este singurul vinovat pentru producerea accidentului şi i-a cerut scuze lui Kobayashi.

"După ce am văzut reluarea, am realizat că sunt vinovat 100%. Nu i-am oferit lui Kobayashi suficient de mult spaţiu. Îi cer scuze lui Kamui şi echipei mele. Echipa merită rezultate mai bune din partea mea", a declarat britanicul pe contul său de Twitter.

La rândul său, Kobayashi susţine că nu a încercat în niciun moment să-şi recupereze poziţia după ce a fost depăşit de Hamilton.

"Ştiam foarte bine că era mai rapid decât mine, aşa că nu avea niciun rost să mă lupt cu el. După ce m-a depăşit nu am avut intenţia să-mi recuperez poziţia, aşa că am rămas pe traiectoria mea şi nu am aşteptam să vină peste mine", a precizat el.

În urma abandonului, Hamilton a coborât pe locul 5 în clasamentul general, la 113 puncte în spatele liderului Sebastian Vettel.

Via | Lewis Hamilton | Sauber

Comentarii (11)

  • Nu-s asa de convins de acel "100%"...eu cred ca a fost 50-50. Asa cum a fost si la Maldonado, cam tot un 50-50.
    7 19
  • Wow!
    Un mic progres, desi era oarecum evident. M-au dezamagit profund ambii comentatori de pe Digi , care l-au tot scos vinovat pe Kobayashi (chiar si 4-5 tururi dupa incident inca il mai criticau), desi era oarecum evident ca nu avea cum sa ii faca loc lui Hamilton. Overall , probabil cea mai interesanta cursa din sezon.
    21 5
  • E adevarat, Lewis a gresit ca a abordat poate prea brutal inscrierea pe trasa ideala dar depasise si era in fata. Koba trebuia sa franeze. Cand esti depasit franezi. Cum era ca Alonso sa fi facut la fel cu Webber!Din pacate Hamilton si-a facut o anumita reputatie intre piloti asa ca nu prea este "iertat" pe circuit.
    13 8
  • Era cam invers in cazul Alonso vs Webber. Daca imi aduc bine aminte , Webber era pe trasa ideala , nu Alonso.
    http://www.youtube.com/watch?v=S5EZbMjYpQg
    6 4
  • ctlnmihai
    Hamilton: "Sunt 100% vinovat pentru accidentul cu Kobayashi
    Incident de cursă.Vina aparține ambilor piloți .Diesel a apreciat corect în primul comment. Faptul că Hamilton își asumă întreaga vină în mod greșit zic eu dă bine la imagine.
    11 6
  • Exact. Este o declaratie care vine sa "rezolve" cumva ambele evenimente din weekend intr-un mod onorabil. Raman la opinia ca Koba a fortat un duel din care nu avea cum sa castige.Chiar daca Hamilton nu schimba trasa situatia din virajul care urma se anunta extrem de critica pentru Koba. Tot la acrosaj ajungeau pentru ca japonezul nu mai avea apasare pe fata. Nu stiu cum se gandea el ca ii va lua exteriorul lui Hamilton care era mai "proaspat" in pneuri.
    6 3
  • @ disel08
    Sunt curios in ce moment a franat Ham la monaco cand la luat din spate pe Maldonado cu fulgi cu tot , si de cand trebuie sa franezi s eliberezi trasa ideala pt ca celalat are o roata in fat.
    poate r trebui sa faci un "drive thru" pt ca a pus altu o roata in fata.
    Ideea lui kobayasi eara sa il forteze pe Ham sa franeze mult mai devreme pt a nu rata viraju si a se incadra pe interior iar el depasea pe exterior, numai ca Hamilton a incercat cu intimidarea..... SURPRIZA ... Cu unui mai bine nu te pui. unul dintre ei e Koba
    14 2
  • @Jaros
    http://www.youtube.com/watch?v=WirjTEDFxd8
    aici se vede bine, Hamilton a mers drept, in incercarea de a-l bloca pe japonez sa intre primul in viraj. Britanicul avea o roata inaintea japonezului iar japonezul daca vroia sa evite acrosajul trebuia sa franeze pentru ca era inchis. N-a facut-o insa.Raman la parerea ca, este incident de cursa.
    5 4
  • zic si eu
    regulamentul spune clar ca cel care este pe trasa ideala intra in viraj primul ..........ce roat in fata si alte specutlatii , HAM a incercat sa il intimiteze pe Koba , samuraiul nu sa lasat , asta este , cat despre Antal Putinica si colegul lui mai jenanti decat Dan Alucubrescu , sunt la fel de carcotasi ca si moshulica ala , nu sunt impartiali
    9 7
  • Drept inainte
    Drep inainte a mers si Maldonado, numai ca e la ales un cur de intersectie cu Hamilton si a fost penalizat.
    Daca trag o line cu rigla dintrun col in altu al foii, linea e dreapta dar e stramba ca nu se aliniaza cu margininea. Asta cu linea dreapt au mia experimentato doi in Turcia , si la final a iesit socotreala stramba (vezi cazu Vettel vs Webber)
    Ca si concluzie nu mia trebuie batuta moneda pe tema asta, e u nincident de cursa pana la urma.
    3 2
  • si comentatorii de pe RAI l-au vazut vinoat pe Koba
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru