Hamilton: "Sunt mândru că am părăsit McLaren pentru Mercedes"

de Daniel Popescu
Marti, 19.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton afirmă că este mândru de decizia de a pleca de la McLaren pentru a concura pentru Mercedes, după ce fosta sa echipă are mari probleme cu monopostul.

Sunt mândru de echipa mea. Sunt mândru de decizia mea.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a fost aspru criticat la finalul anului trecut după ce a decis să plece de la McLaren, echipă care la momentul respectiv avea cel mai rapid monopost, în favoarea banilor oferiţi de Mercedes, o echipă care traversa o perioadă modestă.

Locul cinci ocupat în Marele Premiu al Australiei l-a determinat însă pe Hamilton să afirme că este mândru de decizia luată, întrucât echipa sa demonstrează progrese în acelaşi timp cu regresul major suferit de McLaren, care a obţinut un modest loc nouă la Melbourne prin Jenson Button.

"Este frumos să demonstrez că oamenii s-au înşelat. Toată lumea a spus că este cea mai proastă decizie, că nu voi termina nicăieri şi că Mercedes nu va avea niciun rezultat. Iar apoi s-au contrazis. Nu ştiu despre ce vorbesc, dar adevărul este că suntem undeva la mijloc. Am făcut o treabă bună, am terminat pe locul cinci, dar mai avem mult de muncă.

Nu am spus că vom fi cei mai buni, dar nu am spus nici că vom fi slabi. Echipa s-a descurcat bine şi sunt mândru de echipa mea. De asemenea, sunt mândru de decizia mea", a declarat britanicul pentru publicaţia The Guardian.

Privind spre viitor, Hamilton este încrezător că Mercedes poate înregistra în continuare progrese majore pe parcursul sezonului şi nu crede că Red Bull sunt cu mult mai rapizi.

"Sper să fie mai multe lucruri pozitive. Este satisfăcător pentru mine şi pentru echipă, iar oamenii sunt determinaţi, iar asta se reflectă din întrebările mecanicilor. Este un mediu de lucru grozav, ascultă fiecare feedback şi îl analizează. Nu cred că Red Bull are un mare avans. Poate mă înşel, dar aceasta este impresia mea", a adăugat el.

Via The Guardian

Comentarii (16)

  • cred si eu...
    pentru cati bani ia de la Merc...cum draq sa nu fie mandru :))))) ?!
    18 4
  • Mclaren
    Tipic! Cum da de bine uita de unde pleaca. Asa fac cei mai multi!
    13 10
  • Dar hai sa nu-i mai dam atata in cap si sa ne reamintim de cei ce se intrebau "unde d...u i-a fost capul?".
    13 37
  • mirel_f1@yahoo.com
    Nn numai bani l-au determinat pe Hamilton sa plece de la Mc Laren ,si tocmai faptul ca monopostul avea probleme de fiabilitate,dar din ce am vazut in prima cursa se pare ca a cam luat ghinionul cu el la Mercedes ,amg si nu as vrea sa fiu rautacios dar nu e cu mult mai rapid ca si Mc Laren plus probleme de fiabilitate
    6 7
  • cred ca stia ca Mercedes (motorist) va incheia colaborarea cu McLaren si ca McLaren risca o soarta ca a lui Williams dupa plecarea BMW
    8 5
  • Stie Hami ce vorbeste. In cursa din Australia cel mai raid tur al lui a fost cu foarte putin mai lent decit al lui Webber dar (surpriza?) cu 0,6 mai rapid decat cel mai bun timp al lui Vettel. Are dreptate cand spune ca monoposturile Mercedes nu au fost departe de ritmul de cursa al RBR.
    Insa asta a fost valabil in Australia pe temperaturi mici. E de vazut incotro se inclina balanta la temperaturi normale.
    16 36
  • mercedes nu are masina pt curese. amintiti-va anul trecut... un inceput identic !!!
    5 12
  • analiza 2012
    Anul trecut McLaren era o masina foarte rapida in calificari si greoaie la startul cursei cu plinul facut.RedBull merge bine indiferent de cantitatea de combustibil.Ferrari pleaca foarte bine cu plinul facut ,dar e lenta in calificari.
    11 0
  • tot repetati acel stereotip cum ca mc laren a avut cel mai rapid monopost... poate in jumatate din curse chiar a fost cel mai rapid dar stim cu totii cum abandona ham de multe ori din postura de lider... insa a inceput acea serie de victorii la rand pt vettel si e clar ca la sfarsitul campionatului masina red bull era superiosra tuturor!
    8 1
  • e imprecis sa compari doar cel mai rapid tur cu cel mai rapid tur. Pentru ca tine de circumstante - pneuri, etc. Regimul de cursa e cu totul altceva, ofera o imagine mai precisa.
    8 2
  • Buna atitudine:)
    3 7
  • BALATESCU
    pneurile lui Hamilton au rezistat foarte mult printre fruntasi , dar sa asteptam si Malaesya si tragem o concluzie !!!
    7 1
  • florin sm
    foarte multi dintre voi il criticati pa ham, toti comentati la ce face el... inseamna ca va place doar ca nu recunoasteti!!! parerea mea este ca ham este cel mai rapid pilot din f1. Pe unde a fost a facut spectacol chiar daca nu a castigat.Ii doresc mult succes chiar daca eu sunt fan mclaren
    7 4
  • florin sm
    tbar ! am o intrebare. ce mare branza a facut wiliamsu cu motorizarea bmw????? eu zic ca nu au pierdut nimic
    3 3
  • Chestia cu Sunt mandru ca am parasit McLaren pentru Mercedes" este pusa de autorul articolului in alt context :Asked by Damon if he found life too constraining at McLaren, Hamilton replied: "Martin [Whitmarsh] was fantastic when I was at McLaren. He was very open and he was allowing me to be myself, but I definitely felt from the get-go I had this cover over me.
    "It's very difficult to explain. It was great there and I had such a great period of time there. But I wanted to try something new and here there's just a different environment, there's a different feeling. I don't feel like I've got that cover on me now so I'm fully exposed...E adevarat ca i-a ,,ințepat'' pe fostii driveri care au spus ca e o mutare greșita plus ca n-a declarat ca a parasit-o pe Mclaren din cauza actualelor probleme imposibil de prevazut la data semnarii contractului
    5 0
  • "They have always been very strong at catching up... I feel that this is only a small little blip in their journey this year. I'm sure they'll catch up," Hamilton said.about mclaren
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru