Hamilton: "Sunt pregătit să termin pe locul 15 în Australia"

de Daniel Popescu
Marti, 12.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton admite că monopostul McLaren de anul trecut era superior celui furnizat de Mercedes şi susţine că este pregătit să termine cursa inaugurală a sezonului pe locul 15.

Volanul era înecat de butoane, aşa că le-am eliminat pe toate cele pe care nu le folosesc niciodată. Apoi am mutat în faţă butoanele importante pentru a fi mai vizibile.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a refuzat să facă comparaţii între monoposturile McLaren şi Mercedes în cadrul unui interviu recent acordat site-ului oficial al Formulei 1, însă britanicul a fost mai deschis atunci când a discutat cu jurnaliştii de la L'Equipe.

Într-un interviu apărut în ediţia de luni a celebrei publicaţii franceze, Hamilton admite că monopostul McLaren de anul trecut este semnificativ mai bun decât cel oferit de Mercedes, motiv pentru care nu exclude un rezultat modest în prima cursă a anului de la Melbourne.

"Monopostul McLaren era mai bun, dar asta nu este o surpriză. Puteam vedea de anul trecut că Mercedes era cu o secundă în urmă, uneori cu două. Eram pregătit pentru asta. La Jerez am putut spune că Mercedes are o forţă de apăsare aerodinamică mai scăzută decât McLaren.

Dar nu este catastrofal. Sunt pregătit să termin prima cursă pe 15 şi am câteva idei despre cum putem îmbunătăţi două-trei lucruri", a declarat britanicul.

Unul dintre primele lucruri remarcate de Hamilton a fost complexitatea volanului Mercedes, motiv pentru care a solicitat eliminarea unor butoane şi rearanjarea celorlalte.

"Volanul era înecat de butoane, aşa că le-am eliminat pe toate cele pe care nu le folosesc niciodată. Apoi am mutat în faţă butoanele importante pentru a fi mai vizibile. La Mercedes sunt 26 de butoane pe volan şi am eliminat deja şase. Deja mă gândesc la volanul pentru 2014, pentru că vor fi noi funcţii. Îmi plac astfel de detalii", a adăugat el.

Volanul lui Lewis Hamilton la Mercedes

Hamilton a făcut câteva dezvăluiri şi despre relaţia cu Niki Lauda, preşedintele fără rol de execuţie din cadrul Mercedes, despre care afirmă că l-a criticat inutil când comentă curse de Formula 1 pentru postul german de televiziune RTL.

"Întotdeauna l-am respectat, dar în ultimii ani mă critica fără să mă cunoască.

Când ne-am întâlnit am vrut să petrecem timp împreună pentru a-l face să înţeleagă cine sunt. Şi am vrut să ştiu dacă o să-mi placă ce caracter are. Dar avem multe în comun şi asta a contribuit la decizia mea de a semna cu Mercedes", a mai precizat el.

Via James Allen

Comentarii (11)

  • mclaren
    Mclaren nu e Mercedes..
    7 4
  • la cat de vulcanic este Hamilton, cred ca in cateva curse anonime cu Mercedes, frustrarea va creste tot mai mult si sincer nu l-as vedea facand prea multi "pui" la acestia din urma! Probabil ca va miza pe sezonul 2014 si ca va accepta un an de sacrificiu(2013), dar daca nu va avea rezultate nici in 2014, atunci cel tarziu din 2015 il vad inapoi la McLaren! Nu degeaba a lasat atatea portite libere prin declaratiile de dupa despartirea de McLaren!
    18 2
  • mirel_f1
    Si Hamillton stie ca va fi nu pik mai greu cu Mercedes AMG sa scoata timpi buni si sa faca curse bune, MC.Laren Mercedes e clar superioara chiar daca impart acelasi motor,si daca an 2 ani nu ancep sa apara rezultate sigur Hamilton se va antoarce la mc laren sau alta echipa
    8 2
  • Eu cred ca trebuie sa se pregateasca sa termine toate cursele de anul acesta pe 15
    6 13
  • Vettel fan
    Sa se intoarca la Mclaren...ca sa poate face asta trebuie sa fie si liber acolo.S-ar putea ca echipa sa fie multumita de actuala linie de piloti si Ham sa ramana cu buza umflata."Portite" deschise el a lasat insa "poarta" Mclaren e foarte posibil sa fie inchisa pentru el.
    6 8
  • florin sm
    comentariile sunt mai tampite de cat voi astia care stiti tot...
    4 2
  • @ .

    Lasa-ne in pace cu Hamilton pentru ca nu avem nevoie de serpi in interior. E bun, e talendat, dar mai presus decat toate e NELOIAL. Fara tradatori in echipa. Cum a spus Ron: "We don't need people who do not bleed MCLAREN"
    5 11
  • *talentat
    4 6
  • ha ha ha Mircea, vorbesti de parca esti actionar principal la Mclaren :))
    4 0
  • Eu pe Hamilton il vad la Red Bull dupa plecarea lui Vettel la Ferrari(o plecare inevitabila, din pacate).
    3 7
  • mirel_f1
    mircea cred ca te anseli an privinta lui Hamilton si eu sant fan MC .LAREN si cred ca la ora actuala e cea mai frumoasa masina din marele circ, dar astai viata Hamilton a preferat sa plece.sincer nu cred ca e ideea cea mai buna luata de el,dar amintesteti problemele technice din 2012 a monopostului Mc.Laren,probleme sis hidraulic,probleme motor ,probleme cutie viteze asta la facut pe Hamilton sa plece plus k a plecat pe bani mai multi nu crezi
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru