Hamilton va pilota monopostul lui Senna la Goodwood Festival

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.06.2009
Lewis Hamilton va participa alaturi de Sebastien Loeb la editia din acest an a Festivalului Goodwood, in cadrul caruia va pilota monopostul cu care Ayrton Senna a castigat titlul mondial pentru McLaren in 1988.

Editia din acest an a celebrului Festival de la Goodwood va avea loc in perioada 3-5 iulie, iar printre prezentele notabile se remarca si cea a lui Lewis Hamilton, actualul campion mondial de Formula 1.

Britanicul va participa activ la eveniment, urmand sa piloteze monopostul MP4-4, la volanul caruia regretatul Ayrton Senna a cucerit primul sau titlu mondial in sezonul 1988.

De asemenea, la eveniment va participa si cvintuplul campion mondial din WRC, Sebastien Loeb, care va pilota masina Citroen C4 cu care concureaza in Campionatul Mondial de Raliuri. De altfel, va fi pentru prima oara in istoria Festivalului cand doi campioni mondiali vor participa la eveniment. La Festival se asteapta si prezenta lui Jenson Button, insa deocamdata nu este cert ce masina va pilota acesta.

Festivalul de la Goodwood este o competitie anuala de curse lansata in anul 1993 in cadrul careia participa masini clasice. Principala caracteristica a circuitului pe care se desfasoara evenimentul este diferenta foarte mare de nivel, iar pilotii trebuie sa parcurga un tur de pista contra-cronometru.

Circuitul de 9 viraje are o lungime de numai 1.86 km, iar recordul ii apartine lui Nick Heidfeld, care a fost cronometrat in 1999 cu 41.6 secunde la volanul unui monopost McLaren.

Via | Reuters

Comentarii (8)

  • Cu siguranta nu merita
    Monopostul lui Ayrton Senna ar trebui sa fie piesa de muzeu, nu ar trebui sa mai fie pilotat de cineva si cu atit mai putin de Hamilton.
    0 0
  • mobius
    Cu siguranta ca mori de ciuda. Esti ros de invidie! Felicitari Lewis! Nu oricine are acest privilegiu!
    0 0
  • DRAKo
    Nu sunt invidios si nici nu mor de ciuda, pur si simplu nu cred ca cineva ar trebui sa piloteze acest monopost, iar Hamilton in nici un caz nu merita acest privilegiu.
    0 0
  • mobius, pe bune ???
    si dupa parerea ta, cam cine ar merita acest privilegiu ???
    0 0
  • sacrilegiu
    daca si panarama asta de lewis este comparat cu senna , io zic sa ne inscriem si noi piloti in f1 , terziti-va la realitate nu confundati pilotii cu adevarat mari cu mascariciul asta
    0 0
  • Glumeeee
    Hamilton nu merita nici macar sa faca poze cu masina lui Senna...
    0 0
  • .........
    nu vad de ce nu ar putea s-o faca i s-a oferi taceasta sansa pe care numai adevaratii piloti o au pe cine ati vrea in locul lui Lewis pe kimi care a facut accident saptamana asta ???
    0 0
  • mai terminati !
    Ba merita,ba nu merita- e simplu:SENNA a fost pilot McLaren, in prezent Lewis e pilot McLaren,deci e cel mai in masura la momentul actual sa piloteze o masina McLaren,chiar daca ea apartine lui SENNA.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru