Hamilton va pleca din pole position in Singapore!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.09.2009
Lewis Hamilton va pleca de pe prima pozitie in cursa din Singapore, intrucat a fost pilotul cu cel mai bun timp inainte ca sesiunea sa fie intrerupta cu 26 de secunde inainte de final din cauza unui accident suferit de Rubens Barrichello.

Calificarile pentru Marele Premiu al statului Singapore au avut un deznodamant atipic, clasamentul final fiind stabilit cu mai putin de un minut inainte de final. Intrucat Rubens Barrichello a avut un accident cu numai 26 de secunde inainte de final, iar monopostul sau a ramas blocat pe circuit, comisarii de cursa au decis suspendarea temporara a sesiunii.

Timpul ramas la dispozitie era insuficient pentru ca pilotii sa poata efectua un nou tur cronometrat, astfel ca grila de start a fost decisa in functie de rezultatele din acel moment. Campionul mondial Lewis Hamilton si-a adjudecat astfel prematur prima pozitie, urmand sa fie acompaniat pe grila de start de Sebastian Vettel.

Williams a confirmat la randul sau predilectia pentru circuitele stradale, Nico Rosberg urmand sa plece de pe locul 3 alaturi de Mark Webber.

Cursa de duminica reprezinta una dintre ultimele ocazii pentru Red Bull Racing de a ramane in lupta pentru titlul mondial, dupa ce Brawn GP a avut parte de o sesiune de cosmar. Desi a stabilit al 5-lea timp, Barrichello va pleca in cursa doar de pe locul 10, intrucat a fost penalizat cu 5 pozitii pentru inlocuirea cutiei de viteze.

La randul sau, Jenson Button nu a izbutit calificarea in Q3 si va lua startul doar de pe locul 12.

In acest context, Fernando Alonso va pleca in cursa de pe locul 6, urmat de Timo Glock si de cei doi piloti ai echipei BMW-Sauber, Nick Heidfeld si Robert Kubica. Cel mai lent pilot din Q3 a fost Heikki Kovalainen, acesta urmand sa faca pereche in linia 5 cu Kazuki Nakajima, eliminat in Q2.

A DOUA PARTE BUTTON, ELIMINAT PREMATUR

Jenson Button a produs surprinza neplacuta a celei de-a doua parti a calificarilor, nereusind sa obtina un timp suficient de bun pentru a promova in Q3, urmand sa ia startul in cursa de pe locul 12. De altfel, Brawn GP a demonstrat ca nu este in cea mai buna forma, Rubens Barrichello reusind in extremis sa se salveze si sa concureze pentru pole position. Dupa patru podiumuri consecutive, lipsa update-urilor la monopostul F60 incepe sa produca efecte pentru Ferrari, Kimi Raikkonen stabilind doar al 13-lea timp, urmand sa ia startul in cursa din fata lui Sebastien Buemi si Jarno Trulli.

PRIMA PARTE: FORCE INDIA A REVENIT LA "NORMAL"

Dupa performantele remarcabile obtinute la Spa-Francorchamps si Monza, Force India a revenit la forma cu care ne-a obisnuit in prima parte a sezonului.

Pe un circuit stradal denivelat putin pretabil monopostului VJM002, atat Adrian Sutil, cat si Vitantonio Liuzzi au ratat ocazia de a promova in partea a doua a calificarilor, urmand sa plece in cursa doar de pe locurile 16 si, respectiv, 20.

Nici fostul pilot al lui Vajay Mallya, Giancarlo Fisichella, nu a avut parte de o seara mai buna, in ciuda faptului ca s-a aflat la volanul unui monopost Ferrari. Desi isi propusese sa castige primele sale puncte pentru Scuderia in acest weekend, italianul s-a vazut clasat doar pe locul 18, urmand sa fie incadrat de Jaime Alguersuari (17) si Romain Grosjean (19). Pilotul echipei Renault a facut din nou cateva excursii in afara circuitului, insa a reusit sa revina pe pista fara sa deterioreze monopostul R29. Clasamentul primei parti a fost condus de Hamilton, urmat de Button, Raikkonen, Heidfeld, Rosberg si Barrichello.

Grila de start a Marelui Premiu al statului Singapore foate fi vizualizata aici.

Comentarii (46)

  • :)
    cred ca barrichello s-a bagat intentionat in zid ca sa poate iesi hamilton in pole:))
    acum lasand gluma la o parte sunt tare curios care ar fii fost configuratia finala daca nu ar fii intervenit acest incident. pana una alta sa speram la o cursa interesanta.
    0 0
  • cioara
    Cat ma bucur acum ca cioara a vazut zidul deaproape acu 2 saptamani. Iar a castigat nesimtitul
    0 0
  • haha
    ce frustrati !
    0 0
  • II_her
    Asa mucea , ce sa zici si tu acu`?:))
    0 0
  • hamilton
    va castiga maine cursa !
    0 0
  • @sharky_raduku
    era doar o gluma (singapore, renault, piquert, etc.)...dar vad ca nu pricepi prea multe
    0 0
  • Bari
    pacat,cursa oarecum compromisa pt el.E limpede,nu are "stofa" de campion.
    0 0
  • @machopiciu
    nu m-am referit la tine , imi cer scuze daca te-am jignit :)
    0 0
  • hamilton
    merita felicitari,calificari fara greseala,masina stabila,performanta.
    0 0
  • fernando
    a "extras" cu dibacie maxim dintr-un Renault in deriva.
    0 0
  • Yesssssssssssss YESSSSSSSSS
    A luat poleeeee-ul Lewis :>. A si economisit vreo 2-3 litri de benzina. Daca intra primul in viraj, are cursa castigata :> . Am un feel-ing atat de pozitiv pentru maine, un sentiment de liniste atat de profund incat sunt sigur ca va fi maine o victorie dominanta a lui Lewis.
    0 0
  • ...
    am un feeling asa de profund care imi spune ca maine lewis va dori sa cunoasca un parapat mai indeaproape =))=))=))
    0 0
  • rosberg
    cred ca va castiga maine pentru ca merge bine si are mult combustibil, o sa veme pe la 19-20 deseara
    0 0
  • bravo
    sunt mandru de lewis...sper ca maine sa faca dovada ca merita primul loc...si sa ii faca mandrii pe inginerii de McLaren Mercedes...bv lewis...tine-o tot asa :)
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    pai toti pilotii au economisit 2-3 litri de combustibil, nu crezi? :)
    0 0
  • Eu zic ca Vettel nu a economisit
    acei 2-3 litri deoarece el era aproape de intrarea la boxe in al 3 sector al circuitului cand a fost anuntat de steagul rosu sa intre, pe cand Lewis a mers la relantiu mai bine de jumatete de tur.
    0 0
  • @Alexandra1710
    ce sa mai zicem...ne uitam cu jind la kimi cum ne face cu mana de pe locul 13! Dupa spusele tale , tare mi`e teama ca pe alcoolic o sa`l vedem prin parapeti maine:)) ( nu printr`un "parapAt") :))
    0 0
  • @Alexandra1710 :)
    Stai calm ca Lewis nu va face nici o greseala maine. Abia astept anul viitor sa in aceasi barca( daca Kimi vine la Mclaren) sa iti arat cursa de cursa, cand beneficiind de aceasi masina, Lewis il va domina autoritar pe Kimi, si la numar de puncte, si victorii si pole-position. Nu va fi decalajul enorm care il are acum fata de Kova, dar il va bate constant si sistematic pe Kimi :)))))) Oricum eu tin cu echipa Mclaren si nu cu un pilot in special, tin cu oricine aduce puncte si victorii pentru Mclaren. De exemplu daca Lewis ar merge in viitor la Ferrari, in secunda urmatoare mi-l si scot de la inima, si tin cu pilotii care sunt la Mclaren. Dar cata vreme este la Mclaren chiar sunt constient ca este cel mai talentat si mai inzestrat pilot din Formula 1 la ora actuala, si avand in vedere ca este practic "copilul" lui Mclaren si a lui Ronn, va ramane mereu febletea mea numarul 1 cata vreme va concura pentru sagetile argintii. Maine victorie pentru Lewis :>
    0 0
  • sa fim in aceasi barca**
    ..
    0 0
  • @bogdan_197
    =))=))=)) sigur sigur.cum zici tu "maestre".Dar,ca sa fiu putin indiscreta,nu cred ca reusesti sa ajungi cu privirea atat de sus incat sa-l vezi pe Kimi,avand in vedere ca nu-i ajungi nici pana la glezna deci,nu te mai chinui sa te uiti "cu jind" baiete ;) Mai bine uita-te la al tau adorat Hamilton ca pe el sigur il vezi ca deh...e la nivelul tau si el :)
    0 0
  • @alexandra
    Ma mira afirmatia ta, fetito . Nu stiam ca te tragi de maneci cu cei de prin F1, esti cumva vreun manager de succes si n`am auzit noi de tine pana acum? Hai stergeti nasucul:))
    0 0
  • ...@bogdan_197
    eu ma trag de maneci cu cei din F1?mai degraba tu faci asta,adica presuspun ca esti unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Kimi din moment ce-l faci alcoolic.pentru ca nu poti face o asemenea afirmatie decat daca ai iesit pana acum de N ori cu el in cluburi si stii cum se manifesta :) probabil stii ca vine beat si pe la curse...chestii de astea..intime.auzi stii ceva?mai bine stai in banca ta si incearca sa te comporti civilizat :) si schimbati frate placa asta cu "alcoolicul" ca deja nici expirata nu se mai poate numi :)
    0 0
  • @bogdan_197 termina please
    Laso te rog in pace pe Alexandra1710... Nu se trage ea de maneci cu nimeni, mai greseste si ea. Eu sincer o admir si o respect pentru simplu ca fapt ca fata fiind este atat de pasionata de Formula1. Nu sunt misogin si nu consider Formula 1 in special sau sportul in general un apanaj al barbatilor, din contra mi-e foarte draga si am o stima deosebita pentru ea chiar daca ne mai ciondanim noi cu Lewis si Kimi :)) Dar pentru simplul fapt ca este prima fata atat de pasionata de Formula 1, de fapt singura fata ce o cunosc care sa fie atat de prinsa de fenomen incat sa se contrazica cu noi pe site si sa isi apare cu atata fervoare favoritul asa cum am spus a pentru ea un respect deosebit. Nu te lasa la ei Alexandra1710, chiar daca is ei barbati aratale ca stii Formula 1 ca oricand poti discuta cu oricine detalii despre Formula 1 :)) Si sa speram ca anul viitor fiind intr-o echipa, sa tii si cu Lewis un pic, pentru ca este number 1 :>
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    :)):)) bine bine.hai sa-ti spun un secret :D Il prefer de mii de ori pe Hamilton inaintea lui massa sau a lui alonso :) si nu glumesc deloc.cat despre ce ai spus tu,in general,daca esti fata si intervii intr-o discutie despre un sport considerat a fii pentru barbati,ai deja o problema pentru ca daca cineva vrea sa te jigneasca,iti spune imediat sa treci la cratita sau alte chestii de gen.dar..asta e :)
    0 0
  • @Alexandra1710 :)
    Ma bucur sa aud ca il preferi pe Lewis celor doi. La anul sper ca vom fi o echipa imbatabila pe acest site :) Eu il voi apara si sprijini pe Kimi impotriva oricui si orice s-ar zice contra lui, cand va pilota pentru Mclaren. Mclaren avandu-l si pe Kimi sper sa cucereasca titlu si la constructori pentru sunt 11 ani din 1998 de cand nu a mai castigat la constructori. Si sa stii ca si eu il prefer pe Kimi celor doi. Pentru ca este cel mai gentleman si cel mai sportiv pilot. Nu o sa uit niciodata in Canada anul trecut cand desi Lewis a intrat in el Kimi calm i-a intins mana desi i-a fost ruinata cursa. Alonso si Massa erau sa s eia la bataie la Nurburgring in 2007 pentru o chestie similara. Pana sa plece la Ferrari Kimi era favoritul meu numarul 1. Faptul ca a fost adus de Mika la Mclaren si ca era tot finlandez... l-am apreciat mult.
    0 0
  • Bv Alexandra1710
    Taiele macaroana;))!!
    Maine va fii loterie ,circuit stradal posibile iesiri in decor,poate ploua.Pole position nu inseamna automat si victoria.....Ham e notoriu..la greseli..Pronosti Vettel,Alonso,Kova.dar e posibil sa si facao cursa memorabila..nu de aalta..da il batetati la cap sa fiie mai strong!!;)) Walker;))
    0 0
  • @admini
    Nu ca sunt eu mare fan al lui Hamilton dar comentarile rasiste ale lui il_her cred ca ar trebui sterse. E a nu stiu cata oara cand are astfel de comentarii.
    0 0
  • Despre greutatea monoposturilor ce se stie?
    Postati careva daca a-ti gasit cu greutatea masinilor. Ms.
    0 0
  • .....mirciulica...
    bravo tata ai inviat.Cred ca de data asta n-o mai zbirceste HAM ca asuferit mult si el si Nicole.N-ai vazut-o ce vesela era si n-e facea cu mina. Cred ca va fi ziua lui.....dar se pot intimpla multe: sa ploua ,sa se dea altul de parapeti etc.,etc.,.....
    0 0
  • Hamilton
    e cel mai usor de pe grila de start. Interesanta grila de start de maine, multe mixuri si rasturnari de situatii...abia astept! Aici sunt greutatile monoposturilor pt startul de maine http://f1.gpupdate.net/en/news/2009/09/12/car-weights-hamilton-lightest-on-grid/
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Singa 2009
    Speram la o cursa interesanta, vad ca Ally_Great a postat deja greutatile, oricum si greutatile pot face cursa mai interesanta :)
    0 0
  • ctlnmihai
    ally_great
    Sunt greutatile monoposturilor din cursa trecuta data este 12.o9.2009
    0 0
  • ctlnmihai
    Greutatile monoposturilor
    1. Hamilton McLaren-Mercedes 660.5
    2. Vettel Red Bull-Renault 651.0
    3. Rosberg Williams-Toyota 657.5
    4. Webber Red Bull-Renault 654.5
    5. Barrichello Brawn-Mercedes 655.5
    6. Alonso Renault 658.0
    7. Glock Toyota 660.5
    8. Heidfeld BMW-Sauber 650.0
    9. Kubica BMW-Sauber 664.0
    10. Kovalainen McLaren-Mercedes 664.5
    11. Nakajima Williams-Toyota 680.7
    12. Button Brawn-Mercedes 683.0
    13. Raikkonen Ferrari 680.5
    14. Buemi Toro Rosso-Ferrari 678.0
    15. Trulli Toyota 690.9
    16. Sutil Force India-Mercedes 693.0
    17. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 683.5
    18. Fisichella Ferrari 678.5
    19. Grosjean Renault 683.0
    20. Liuzzi Force India-Mercedes 656.0

    0 0
  • ctlnmihai
    dupa ce sait le-ai loat, ca eu nu am gasit nimic, zimi si mie
    0 0
  • ctlnmihai
    hdr
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/78942
    0 0
  • victorie
    Pentru Alonso, bineanteles. Va castiga pentru ca e cel mai capabil si trebuie sa arate celor care inca nu cred, ca victoria de anul trecut a fost pe deplin meritata.
    0 0
  • @machopiciu
    Lua sigur Vettel ! bine si Ham Ham mai avea un tur dar eu zic ca lua Vettel
    0 0
  • NeoGalaxy
    Ultimul tur
    Cam primii 4 piloti aveau sanse la pole position, dar era evident ca se va suspenda sesiunea dupa accidentul lui Barri.
    0 0
  • Sorry
    Pt derutare! Le-am gasit si pe cele bune, cu putin inainte sa le posteze ctlnmihai. Sunt cam obosita si chiar nu mi-am dat seama ca am urmarit rezultate de la cursa trecuta :-S http://www.f1sa.com/index.php?option=com_content&task=view&id=17551&Itemid=219
    0 0
  • ctlnmihai
    mersi mult si bafta miine cu orcare pilot ti, ca daca numim un pilot iar iese cearta si nu imi place cearta bafta
    0 0
  • HAMILTON MAI GREU CA SI VETTEL !! RAIKKONEN UNU DIN CEI MAI GREI
    Grid Qualifying Name Weight Fuel (kg) First stint (laps)
    1 1 Lewis Hamilton 660.5 55.5 20
    2 2 Sebastian Vettel 651 46 17
    3 3 Nico Rosberg 657.5 52.5 19
    4 4 Mark Webber 654.5 49.5 18
    5 6 Fernando Alonso 658 53 19
    6 7 Timo Glock 660.5 55.5 20
    7 8 Nick Heidfeld 650 45 16
    8 9 Robert Kubica 664 59 22
    9 10 Heikki Kovalainen 664.5 59.5 22
    10 5 Rubens Barrichello 655.5 50.5 18
    11 11 Kazuki Nakajima 680.7 75.7 28
    12 12 Jenson Button 683 78 29
    13 13 Kimi Raikkonen 680.5 75.5 28
    14 14 Sebastien Buemi 678 73 27
    15 15 Jarno Trulli 670.9 65.9 25
    16 16 Adrian Sutil 693 88 33
    17 17 Jaime Alguersuari 683.5 78.5 29
    18 18 Giancarlo Fisichella 678.5 73.5 28
    19 19 Romain Grosjean 683 78 29
    20 20 Vitantonio Liuzzi 656 51 19
    0 0
  • ctlnmihai
    hdr
    Singapore e un circuit unde se pot intampla multe evenimente..totul e posibil maine
    0 0
  • Alexandra1710
    esti excesiv de naiva:).Iti spun doar atat.Il vei regreta pe Massa.Cu Hamilton la McLaren Kimi nu are sanse la titlu;)vei vedea.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Formula 1
    O prezentare interesanta, zic eu, bazata pe "fuel consumption and weight fuel", gasiti aici:

    "http://www.formula1.com/news/features/2009/9/9997.html"
    0 0
  • hmm
    pai dupa greutatile monoposturilor eu cred ca va castiga BUTTON.
    0 0
  • eram sigur de victoria lui hamilton
    bravo....o cursa foarte frumaosa...eu zic , ca hamilton a condus foarte frumos...si a meritat locul 1...bravo bravo bravo !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru