Hamilton vrea al treilea pole position consecutiv la Montreal

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.06.2010
Lewis Hamilton îşi propune să fie cel mai rapid în calificările de la Montreal după performanţele similare realizate în 2007 şi 2008.

Pe parcursul scurtei sale cariere în Formula 1 de până acum, Lewis Hamilton a concurat de două ori în Marele Premiu al Canadei, reuşind de fiecare dată să plece din pole position.

Britanicul a realizat aceste performanţe în sezoanele 2007 şi 2008 şi, după un an de absenţă a Canadei în calendar, revine pe circuitul Gilles Villeneuve cu obiectivul de a rămâne invincibil.

"În general m-am descurcat foarte bine aici în ultimii ani şi nici nu ştiu de ce. Este parţial un circuit stradal pe care merg foarte bine. Întotdeauna am fost capabil să pilotez bine aici şi circuitul se potriveşte stilului meu de pilotaj. Sper să vedem acelaşi lucru în acest weekend şi sper ca monopostul să fie foarte competitiv şi să lupt cu băieţii din frunte. Sunt entuziasmat să ies pe circuit, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată când am fost aici", a declarat pilotul echipei McLaren.

Circuitul de la Montreal are şi o altă semnificaţie pentru pilotul britanic, întrucât Hamilton a obţinut aici prima victorie din cariera în Formula 1 în sezonul 2007.

La trei ani distanţă de la acel eveniment, principalul oponent al britanicului este Red Bull Racing, despre care Hamilton afirmă că va fi foarte puternică pe străzile din Montreal. Totuşi, pilotul McLaren este conştient de superioritatea monopostului MP4-25 pe liniile drepte.

"Acesta este un circuit unde probabil Red Bull are mai puţine oportunităţi să fie în frunte. Red Bull va fi puternică în virajele patru, şapte şi nouă, dar noi ar trebui să fim puternici pe liniile drepte. Celelalte echipe îşi dezvoltă constant monoposturile, iar noi facem la fel. Sperăm ca maşina noastră să se potrivească circuitului ceva mai mult decât Monaco şi să avem un weekend bun", a concluzionat campionul mondial din sezonul 2008.

Via | The Guardian | Foto: McLaren

Comentarii (7)

  • El vrea multe. Dar in cursa presimt ca o sa sarute zidul plangerii.
    11 8
  • @rayn 380
    ZAU - cu limba scoasa
    9 5
  • rayn380
    dmd
    In locul tau, decat sa-i porti de grija lui Ham sa nu dea cu masina de parapet, mai bine ai vrea grija de tine, ca vorba aia, vine weekendul, poate iesi la mai multe bericioaice reci, ca deh ii vremea faina, te ametesti rau mai pe seara(din pricina berilor :P) si poc, dai cu menga de asfalt si iti stalcesti "monopostul"...:P
    7 9
  • rayn380
    ai vrea
    "ai avea"
    4 8
  • rayn380
    dmd
    Incearca tehnica de care ti-am sugerat si vezi daca-ti iasa, adica sa zici "ZAU" , in timp ce limba ti-i p-afara si vezi ce sunet o sa iasa, daca esti curios....
    4 7
  • @rayn
    Da mult te mai ataci..Esti cumva actionar la Mclaren? Ai vrea tu..poate ai da o bere daca ai fi!
    6 4
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Important e ca Mclaren sa plece cu cat mai multe puncte posibile care vor conta..la Silverstone sper ca intr-adevar cei de la Mclaren sa-si asigure prima grila de start..
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru