Hispania renunţă la protestul împotriva sistemelor de evacuare

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.05.2011
Hispania Racing a anunţat că nu va mai face niciun protest împotriva echipelor care utilizează o calibrare specială pentru motor.

Hispania Racing a ameninţat recent că la finalul Marelui Premiu al statului Monaco va înainta un protest comisarilor de cursă împotriva echipelor care utilizează un sistem de evacuare care permite eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate şi în momentul în care pilotul nu accelerează.

Cu toate acestea, la capătul unor discuţii cu reprezentaţii FIA, oficialii echipei spaniole au anunţat joi la Monaco că renunţă la acest plan.

"Acum pot să exclud protestul. FIA ne-a cerut să intrăm în stand-by şi avem încredere că FIA va acţiona în maniera corectă", a declarat Colin Koless, şeful Hispania Racing, pentru publicaţia Autosport.

Potrivit sursei citate, Hispania a renunţat la protest după ce FIA a promis că va lua o decizie în privinţa acestui sistem în 16 iunie, când este programată o întâlnire a Technical Working Group cu inginerii de top din Formula 1.

Ipoteza unui protest a apărut după ce FIA a renunţat în ultimul moment la interzicerea acestui sistem începând de la Marele Premiu al Spaniei, preferând să amâne orice decizie până după Marele Premiu al Canadei.

Dintre cele 12 echipe prezente în competiţie, numai cele trei care utilizează motoare Cosworth nu beneficiază de această tehnologie: Williams, Virgin şi Hispania.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru