Honda ar putea testa motorul pe un monopost de Super Formula Japonia

de Daniel Popescu
Vineri, 11.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda intenţionează să testeze motorul pentru Formula 1 pe un monopost de Super Formula Japonia cu scopul de a dezvolta mai uşor unitatea de propulsie.

Esential 9 este locul ocupat de McLaren in clasamentul constructorilor
Honda a anunţat în această săptămână că va schimba arhitectura motorului pentru sezonul 2016 după ce a identificat cauzele pentru lipsa de fiabilitate şi performanţă.

Principala lacună este legată de furnizarea puterii, iar constructorul japonez intenţionează să apeleze la un banc de probe inedit pentru a investiga mai bine soluţiile pentru această problemă.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosprint, Honda intenţionează să testeze motorul de Formula 1 pe circuitul de la Suzuka pe un monopost din competiţia japoneză Super Formula. În această competiţie se utilizează motoare turbo V4 de 2 litri, însă inginerii japonezi consideră că pot acomoda şi motorul turbo V6 de 1.6 litri folosit în Marele Circ.

Totuşi, Honda nu va avea posibilitatea de a evalua sistemele de recuperare a energiei, care au de asemenea numeroase probleme de performanţă. Un astfel de test este perfect regulamentar, întrucât regulamentul Formulei 1 interzice doar testele cu monoposturi în afara sesiunilor prestabilite, nu şi folosirea motoarelor.

Via GMM

Comentarii (4)

  • Din start trebuiau sa apeleze la o asemenea solutie.
    Ferari au pus motorul lor inca din 2013 pe sasiul unei masini de serie
    21 2
  • florin
    Motoarele din SF Nippon sunt 4 in liniei, identice cu cele din Super GT. Turbo, dar nu 4V
    2 0
  • Team Mcl
    Pentru binele competitiei imi doresc sa aiba o masina mult mai performanta decat in actualul sezon! Cred ca este posibil sa faca un mare salt in fata dar in acelasi timp cred ca este improbabil ca acest lucru sa se intample! Eu spun ca ar fi foarte frumos ca pe langa succesele Mercedes sa vedem multe victorii Williams, McLaren, Ferrari, Red Bull iar titlurile sa se stabileasca in ultima cursa!
    14 1
  • daca o sa-l dezvolte Alonso , nu va fi niciun *plici* ....
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru