Horner: "Button a vrut să piloteze pentru Toro Rosso în 2009"

de Daniel Popescu
Vineri, 08.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner a dezvăluit că Jenson Button a fost interesat să piloteze pentru Toro Rosso după retragerea constructorului Honda la finalul sezonului 2008.

Cariera lui Jenson Button a fost în pericol la sfârşitul anului 2008, după ce constructorul Honda a decis să se retragă din competiţie din cauza crizei economice.

În cele din urmă, Ross Brawn a salvat echipa Honda de la faliment, iar britanicul a devenit ulterior campion mondial, însă Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a făcut în această săptămână o dezvăluire despre situaţia dificilă în care s-a aflat acesta.

Britanicul afirmă că, din lipsă de opţiuni pentru 2009, Button a ajuns să fie interesat inclusiv de un loc la Toro Rosso, a doua echipă a concernului Red Bull în Formula 1.

Urmareste Automarket
"A obţinut o înţelegere în ultimul moment, dar îmi amintesc că managerul lui se întreba dacă cei de la Toro Rosso au un loc disponibil", a declarat el pentru publicaţia Daily Mail.

După ce a câştigat titlul pentru Brawn GP, Button a acceptat provocarea de a concura pentru McLaren, iar după plecarea lui Lewis Hamilton a devenit practic noul lider al echipei, fapt remarcat şi de Horner.

"Echipa era în mare măsură exclusivitatea lui Hamilton... poate că relaţia dintre McLaren şi Hamilton a ajuns la final în mod natural. Dar nu am nicio idee care a fost rolul lui Button în asta", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • "poate că relaţia dintre McLaren şi Hamilton a ajuns la final în mod natural. Dar nu am nicio idee care a fost rolul lui Button în asta"

    Pai l-a batut pe Ham in dese randuri. Apoi lui Ham i s-a facut acru ca nu are si el statut de pilot nr 1 (cum are alonso la ferrari) si deci o sansa in minus sa se poata lupta pentru titlu cu piloti care mai pe neve mai pe sleau au statut de piloti nr 1 si nu-i incurca coechipierul.
    9 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru