Hulkenberg renunţă la stabilitatea de la Force India şi riscă: germanul va concura pentru Renault în 2017

de Daniel Popescu
Vineri, 14.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Hulkenberg a semnat un contract multi-anual cu Renault, echipă aflată într-o perioadă dificilă, după ce şi-a reziliat înţelegerea cu Force India, a patra clasată la constructori.

Nico Hulkenberg şi-a confirmat vineri planurile pentru sezonul 2017 al Formulei 1. Conform speculaţiilor apărute în această săptămână în presa internaţională, pilotul german şi-a reziliat contractul cu Force India şi a semnat un acord pe mai mulţi ani cu Renault.

Francezii nu au dezvăluit exact durata înţelegerii, însă presa vorbeşte despre un contract pe 2 ani cu opţiune de prelungire pentru încă unul şi un salariu de 18 milioane de euro pentru întreaga perioadă.

"Sunt foarte bucuros să mă alătur echipei Renault în 2017. Renault a fost întotdeauna un nume mare în sporturile cu motor care a lăsat lumii amintiri incredibile. În primul lui stint cu Renault, Michael Schumacher a făcut din Germania o naţiune a Formulei 1 şi mi-a stârnit entuziasmul pentru curse. Ca parte a familiei Renault, vreau să dezvolt monopostul şi să scriu povesti de succes", spune germanul.

Urmareste Automarket
Hulkenberg a renunţat astfel la confortul oferit de Force India, care ocupă în prezent locul 4 în clasamentul constructorilor, pentru incertitudinile de la Renault, echipă care a obţinut doar 8 puncte în acest an.

Pentru moment, numele coechipierului său nu a fost dezvăluit, însă presa internaţională susţine că francezii încearcă să-l recruteze pe Valtteri Bottas de la Williams.

Celelalte alternative sunt Esteban Ocon, care a debutat pentru Manor şi este sprijinit de Mercedes, dar şi actualii piloţi, Jolyon Palmer şi Kevin Magnussen.

Via Renault

Comentarii (6)

  • Un admirator
    Cu siguranta si valoarea contractului si-a spus cuvantul
    13 3
  • Sergiu
    O mutare inteligenta si inspirata. Renault in foarte scurt timp isi va arata potenta in F1. Nu se compara cu Force India. Ii doresc un parcurs cat mai scurt pana in varf.
    22 3
  • Banii si-au spus cuvantul . Cam asta este F1 in ziua de azi ( o afacere) .
    1 8
  • Sa vedem cat de inspirata si inteligenta a fost mutarea lui Hulkenberg..
    2 2
  • kimisor
    kimisor este sabotat la masea :)))
    4 8
  • Intotdeauna In constructor nu se va compara cu o echipa client. Chiar daca s-au dus la fund Renault va reveni.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru