Încă un veteran se retrage din Formula 1: Button nu va concura în sezonul 2017, dar ar putea reveni în 2018

de Daniel Popescu
Luni, 05.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button va fi înlocuit la McLaren de Stoffel Vandoorne, însă britanicul este încrezător că va reveni în Formula 1 în 2018.

Cu ocazia Marelui Premiu al Italiei, McLaren a anunţat linia completă de piloţi pentru sezonul 2017, semnificativ mai devreme decât anul trecut.

Echipa a decis să-l promoveze ca titular pe pilotul de rezervă Stoffel Vandoorne, care anul trecut a devenit campion în GP2. Belgianul a debutat în Formula 1 la Marele Premiu al statului Bahrain din acest an, când l-a înlocuit pe accidentatul Fernando Alonso şi a ocupat locul 10, însă şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a concura cu regularitate în Marele Circ.

"Am semnat multe autografe la viaţa mea, dar când am semnat contractul cu McLaren am avut un sentiment special când am ridicat stiloul. Este o onoare enormă să devin pilot de curse McLaren şi promit să muncesc la fel de mult ca orice pilot care a concurat vreodată în Formula 1", a declarat el.

Urmareste Automarket
Cu alte cuvinte, pentru a nu-l pierde pe Vandoorne în favoarea unei alte echipe, McLaren a decis să-i ofere un post de pilot titular şi să renunţe astfel la serviciile lui Jenson Button.
Pilotul britanic va rămâne însă la McLaren în 2017 şi 2018 pentru a se ocupa de dezvoltarea echipei şi a monopostului.

În acest context, campionul mondial din 2009 susţine că retragerea este una temporară şi este convins că va mai concura în Formula 1. Practic, speranţa sa este ca Alonso să nu rămână la McLaren după expirarea actualului acord în 2017. "Să fie clar, cu siguranţă nu mă retrag. Am contract pentru 2017 şi 2018, intenţionez să muncesc din greu pentru dezvoltarea monopostului şi sunt sigur că la un moment dat voi urca la volanul noului monopost", a explicat el.

Via Motorsport

Comentarii (15)

  • Bravo lui, a fost tras pe linie moarta dar nu se lasa, respect Button.
    35 0
  • GrosJan
    de fapt a semnat sa poata reveni oricand, inclusiv in decursul campionatului din 2017 daca Vandrome sau Alonso nu dau satisfactie.

    DAR, la varsta asta daca vrei sa ramai bun de F1 trebuie sa ai volan. Revenirea in forma e improbabila. Mai bine ar cauta alta echipa, sunt sigur ca ar gasi, dar poate ca Button a vrut sa-si asigure un viitor in cadrul echipei McLaren (nu ca pilot). Are ceva de dovedit echipei, deci o sa-l mai incurce pe Alonso.
    14 4
  • Un Domn. Dar in acelasi timp este definitia acestei perioade de F1. Ai masina esti campion! Talentul sau inspiratia pilotului conteaza prea putin!
    16 2
  • Bernie Ecclestone ar fi vandut drepturile F1 grupului american Liberty Media pentru 8.5 mld dolari
    3 2
  • Er as timpul Button sa se retraga.. Mclaren nu si-ar fi permis sa-l piarda si pe Stoffel vandoorne cum l-a pierdut pe Magnussen..
    2 8
  • Mai exact Ion1, " te tin anvelopele esti campion" Nu am mai vazut niciodata o asa mare diferenta la anvelope nici cand in F1 erau doi furnizori de gume.
    In acest an cred ca am vazut destule, sa alergi mai bine cu gume wet pe un asfalt uscat, sa parcurgi un nr. dublu de tururi cu anvelope ultra soft fata de un super soft si nu in ultimul rand sa fi mai rapid pe niste gume medii fata de cele super soft asta chiar ca a pus capac la tot. Si cand ma gandesc ca toate astea sunt doar in beneficiul la MB, stau si ma gandesc ca cineva a furat startul la acest capitol.
    In rest despre Buton, mare om, mare caracter!
    19 0
  • Anonim
    Bernie nu poate sa vand nimic celor de la Liberty Media poate CVC sa faca asta. Se aude ca mai sunt si altii interesati de aceasta tranzactie, RSE Ventures
    7 1
  • GrosJan
    Ce vreti ma, nu au toti aceleasi gume? Castigi timp cand esti pe gume mai bune, pierzi pe hards. Ai un nr limitat de seturi de gume. In final tot acolo ajungi, pilotii cu cei mai buni timpi cumulati sunt mai in fata. Button l-a batut pe Alonso la Monza. Digerati asta in liniste, nu va mai lamentati atat.
    4 2
  • GrosJan
    si v-am spus de la inceput ca Button o sa fie o nuca tare pentru Alonso.
    3 3
  • mobius
    Button si Alonso se inteleg bine, se respecta si nu isi fac probleme pe circuit. Nu stiu de ce este Button o nuca tare pentru Alonso, pentru ca daca ne uitam la puncte, Alonso are aproape dublu fata de Button, asa cum a avut fata de toti coechipierii pe care i-a avut, si asta in conditiile in care a pierdut primele doua curse. Nu spun ca Button nu este un pilot bun, ba din contra, sunt de parere ca este in momentul de fata mult mai bun decat multi dintre pilotii de pe grila (daca i-as enumera, multi s-ar supara). Alonso il bate totusi asa cum i-a batut pe toti coechipierii pe care i-a avut. Este adevarat ca masina nu este inca competitiva, dar este aceeasi pentru amandoi, asa cum a fost de fiecare data. Sunt convins ca intotdeauna a fost asa, pentru ca nici o echipa nu-si permite sa faca doua masini diferite. Adevarul este ca unul din piloti se descurca mai bine cu ceeace primeste.
    7 5
  • mobiuse, salta caciula de pe ochi ca nu vezi bine. Button s-a impus anul trecut si o cam face si anul asta. Pe bune, fara ordine de echipa, fara un pilot nr 1 si avand amandoi materialul convenabil ca ambii prefera acelasi tip de masina si setari.
    1 2
  • http://www.f1today.net/en/news/f1/216668/breaking-news-formula-one-has-been-sold-for-6bn
    Din pacate nu am scapat de mosneagul senil,doar partea detinuta de CVC a fost cumparata,asa ca tot handicapatul de Ecclestone ramane actionar principal...
    1 7
  • Anonim
    @@ZZZ: Bernie nu este actionar principal.. este manager... sau poate nu stii sa citesti...
    7 0
  • @grosajan
    cate curse ai vazut anul asta cu alonso si button? cursa de la monza ai vazut-o toata sau doar ai spicuit-o, ori, poate ca n-ai vazut nimic, doar esti o mica bricheta si tu
    0 0
  • GrosJan
    A fost o cursa curata, fara safety car daca nu ma insel, o cursa numai buna de tras concluzii obiective. Deci daca ai pus deoparte avantaj cand ai fost pe soft, el a ramas acolo ...
    Treci peste asta, nu te mai amara pentru niste fleacuri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru