Incendiu din garajul Williams, provocat de electricitatea statică

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.05.2012
Incendiul izbucnit în garajul echipei Williams la Barcelona a fost provocat de electricitatea statică, potrivit presei germane.

Williams şi FIA nu au anunţat încă motivele pentru care garajul echipei britanice de la Barcelona a fost curprins de flăcări la scurt timp după încheierea cursei din urmă cu două săptămâni, însă publicaţia germană Auto Motor und Sport a venit cu o posibilă explicaţie.

Sursa citată susţine că incendiul a fost provocat de electricitatea statică, caz în care o eroare umană a angajaţilor Williams este exclusă.

Electricitatea statică se referă la încărcarea electrică a suprafeţelor obiectelor în condiţiile în care presiunea aerului este foarte scăzută, iar obiectele în cauză nu sunt poziţionate la nivelul solului. Într-o asemenea situaţie s-au aflat două containere cu combustibil ale echipei Williams.

În momentul în care unul dintre angajaţi a vrut să transfere combustibil dintr-un container în altul, electricitatea statică a produs o scânteie, iar benzina a luat foc. Ipoteza a fost sugerată miercuri la Monaco inclusiv de Toto Wolff, unul dintre acţionarii echipei.

"Este ceva extrem de rar.

S-ar putea ca vremea să fi jucat un rol, întrucât presiunea a fost foarte scăzută la Barcelona în acea zi", a declarat el pentru Auto Motor und Sport.

Williams a anunţat în această săptămână ca va putea participa la Marele Premiu al statului Monaco în condiţii obişnuite de lucru, chiar dacă a pierdut numeroase computere în incendiu. În plus, toate pierderile vor fi suportate de firma de asigurări cu care are contract echipa britanică.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • Iulian
    Titlul e greșit, iar electricitatea statică nu se poate referi la ceva, pentru că nu este o persoană. Ea apare sau se produce.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru