Incidentul Webber-Vettel din Turcia, momentul anului pentru fani

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.08.2010
Coliziunea dintre Mark Webber şi Sebastian Vettel de la Istanbul este cel mai important moment din sezonul 2010 al F1, potrivit unui sondaj de opinie.

Jurnalistul britanic James Allen a iniţiat în această săptămână un sondaj de opinie legat de cele mai frumoase momente din primele 12 etape ale sezonului 2010.

La capătul a trei zile şi 237 de comentarii, fanii Formulei 1 au decis ca incidentul dintre Mark Webber şi Sebastian Vettel din Marele Premiu al Turciei reprezintă cel mai interesant moment al anului.

Webber era lider în cursa de la Istanbul în momentul în care a fost atacat de coechipierul său, iar în urma luptei pentru supremaţie cei doi s-au acroşat. Vettel a abandonat, iar Webber a terminat doar pe locul trei, rezultat în urma căruia Red Bull Racing a câştigat doar 15 puncte în clasamentul constructorilor în loc de 43.

Incidentul a marcat şi escaladarea conflictului dintre cei doi piloţi ai echipei Red Bull, care a culminat cu conflictul din Marele Premiu al Marii Britanii pe tema avantajului tehnic oferit de echipa lui Vettel. De altfel, victoria obţinută de australian la Silverstone ocupă locul trei în clasamentul fanilor tocmai din acest motiv.

Pole position-ul realizat de Lewis Hamilton la Montreal s-a clasat pe locul doi în acest top, ca urmare a faptului că Red Bull a ocupat prima poziţie a grilei de start în toate celelalte 11 sesiuni de calificări de până acum. Duelul dintre Michael Schumacher şi Rubens Barrichello din finalul Marelui Premiu al Ungariei a produs numeroase polemici în comunitatea Formulei 1, motiv pentru care acest moment a ocupat poziţia a patra în clasament.

Top 5 este completat de duelul spectaculos dintre Lewis Hamilton şi Jenson Button din Marele Premiu al Turciei, survenit la numai câteva minute după incidentul dintre Webber şi Vettel şi soldat cu victoria campionului mondial din sezonul 2008.

Via | James Allen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru