Interlagos va moderniza circuitul pentru a rămâne în calendar

de Daniel Popescu
Vineri, 19.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a anunţat că Brazilia va rămâne în calendarul Formulei 1 după ce organizatorii au anunţat că vor moderniza circuitul.

Esential 1990 este anul din care circuitul este prezent permanent in calendarul Formulei 1
Ameninţările formulate de Bernie Ecclestone cu privire la excluderea Braziliei din calendarul Formulei 1 din cauza infrastructurii precare a circuitului de la Interlagos au avut efect.

Britanicul în vârstă de 82 de ani a dezvăluit vineri în Bahrain că a primit asigurări că circuitul de la Interlagos va fi modernizat, astfel că nu se mai pune problema eliminării cursei din calendar.

"Tocmai am primit o scrisoare din partea primarului şi a garantat o modernizare a tuturor facilităţilor de acolo, ceea ce este bine, pentru a aşteptam asta de multă vreme. Dacă cei din Sao Paulo vor face ceea ce spun că vor face, atunci nu trebuie să mutăm cursa", a declarat el citat de agenţia de presă Reuters. 

Ecclestone a mai dezvăluit că vrea ca Turcia să revină în Formula 1, însă deocamdată va purta negocieri pentru ca Marele Premiu al statului Bahrain să redevină prima etapă a sezonului competiţional, aşa cum s-a întâmplat în 2006 şi 2010.

"Bănuiesc că am putea face asta, nu-i aşa? Am schimbat pentru că Australia este de mult timp în calendar şi am vrut să o menţinem pe primul loc.

Trebuie să analizăm asta", a adăugat el.

Zayed Alzayani, şeful circuitului din Bahrain, spune că dorinţa de a prelua prima etapă se justifică datorită interesului major acordat acesteia.

"Este un start bun de sezon şi ne oferă şansa să avem echipele aici pentru mai mult timp. Sunt mai multe necunoscute, nimeni nu ştie cum vor reacţiona echipele la noile pneuri, la regulamente, iar piloţii abia îşi revin în ritm. Dar decizia nu ne aparţine în totalitate şi este un pic cam devreme să vorbim despre calendarul pentru 2014. Suntem deschişi la sugestii", a adăugat el.

Bahrain plăteşte în prezent 26 de milioane de dolari anual pentru accesul în calendarul Formulei 1, însă în anii în care a găzduit prima etapă a sezonului a plătit 40 de milioane de dolari.

Via Reuters, Autosport

Comentarii (1)

  • Cat este speranta maxima de viata a europenilor?!? ... asa de curiozitate... ca dementa individului a inceput de mult....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru