OFICIAL: McLaren are un proprietar nou. Marca britanică, deținută acum de statul Bahrain

de Tiberiu Safta
Luni, 25.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marca McLaren are din acest moment un proprietar nou. Mai exact, noul proprietar al constructorului britanic este fondul suveran al statului Bahrain.

La începutul acestui an, au apărut informații că marca McLaren ar putea fi preluată de către fondul suveran al statului Bahrain. Până în acest moment, compania Mumtalakat Holding Company, numele fondului suveran al statului din Orientul Mijlociu, deținea 60% din acțiunile constructorului de mașini exotice.

Acum, McLaren a anunțat oficial că a fost preluat complet de către fondul suveran al statului Bahrain. Odată cu această schimbare de proprietar, McLaren ar urma să beneficieze de o susținere financiară mai mare pentru dezvoltarea viitoarelor modele. De asemenea, investițiile ar urma să accelereze și planurile de electrificare ale mărcii britanice.

În perioada recentă, McLaren s-a confruntat cu mai multe probleme financiare, în special din cauza pandemiei de COVID-19. Pentru a supraviețui, McLaren a vândut, în 2021, cartierul său general, precum și uzina sa din Woking unde sunt produse monoposturile de Formula 1. Un an mai târziu, McLaren a trebuit să vândă o mare parte din colecția sa de mașini istorice pentru a putea finanța dezvoltarea modelului Artura.

Potrivit zvonurilor, McLaren ar putea prezenta la finalul acestui an un hypercar nou.

Din primele informații, acesta ar urma să primească un motor V8 hibrid cu încărcare la priză care va livra peste 1000 de cai putere. De asemenea, viitorul hypercar va avea un șasiu creat integral din fibră de carbon și componente ale suspensiei realizate cu imprimante 3D.

via McLaren

Comentarii (6)

  • Fara SUV
    Au rezistat eroic fara SUV.
    5 1
  • petrush
    sunt tare curios.care pe care baga-n faliment.
    4 0
  • Banditos
    "McLaren a anunțat oficial că a fost preluat complet de către fondul suveran al statului Bahrain"

    vor face masini de politie pentru slapari
    7 1
  • o sa apara cat de curand slapi McLaren. La preturi exorbitante, doar pentru elite.
    4 0
  • Locurile 1 și 2 la Bahrain GP 2025 confirmate
    1 0
  • Dar oare statul britanic nu pute sa finanteze McLaren? Au dat o caruta de bani pe o aplicatie Track and trace nefunctionala, au cheltuit enorm pe o pandemie facuta din pix in timp ce sefii lor se distrau fara probleme si acum dau vina in principal pe COVID? :))
    Sa dea vina si pe Brexit.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru