Italia, antrenamente 1: Button, cel mai rapid

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.09.2010
Jenson Button a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente libere de la Monza, devansându-i pe Sebastian Vettel şi Lewis Hamilton.

McLaren Mercedes a început în forţă Marele Premiu al Italiei, ocupând primul şi al treilea loc în clasamentul primei sesiuni de antrenamente.

Cu toate acestea, Red Bull Racing s-a menţinut foarte aproape de principala rivală în lupta pentru titlu, întrucât Sebastian Vettel a fost cu numai 0.097 secunde mai lent decât liderul Jenson Button, cronometrat cu 1:23.693.

La rândul lor, cei de la Renault au continuat să obţină performante foarte bune, continuând trendul ascendent după ce Robert Kubica a ocupat locul patru, în timp ce Mercedes GP s-a poziţionat pe locurile cinci şi 10 prin Nico Rosberg şi Michael Schumacher, iar Force India a obţinut locul şapte prin Vitantonio Liuzzi.

Mark Webber a terminat pe locul şase, în timp ce Ferrari a avut parte de un debut modest, terminând doar pe locurile opt şi nouă prin Fernando Alonso şi Felipe Massa.

Toro Rosso a evaluat în această dimineaţă sistemul F-duct, urmând ca la finalul zilei să decidă dacă îl va implementa pe monopost în calificări şi cursa.

Singurul incident al sesiunii s-a petrecut în primele minute, când Schumacher a fost la un pas să aibă o coliziune cu Jaime Alguersuari în momentul în care spaniolul a ieşit de la boxe.

Bruno Senna a pierdut timp din cauza unei scurgeri de ulei la monopostul Hispania, în timp ce Rubens Barrichello a terminat pe 23 după ce a "parcat" monopostul pe circuit în urma unor defecţiuni tehnice la monopostul Williams.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici. A doua sesiune de antrenamente libere va avea loc începând cu ora 15:00.

Comentarii (16)

  • Sutil???
    cum ramane cu Sutil? iar -95puncte :( dc nu ati scris despre schimbul de piloti intre Sutil si P Di Resta ?
    am pierdut 95 de puncte.... va multumesc si sa va fie rusine!!!
    4 5
  • home sweet home
    am revenit. mi-a dus oare cineva dorul? :))
    11 14
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    ala eu ,ala eu ala eu,o gramada, mircea :D
    8 7
  • Schumy fan 4 ever
    Pe unde ai haladuit Mircea?
    4 5
  • Sutil
    Am mai patit odata aceeasi chestie. E chiar atat de greu sa-i acordati lui Sutil punctele luate de Di Resta? Am inteles data trecuta ca nu a stiut nimeni de aceasta schimbare de piloti si poate nici acum nu s-a stiu. Asta inteleg. Dar dc atata incapatanare din partea adminilor.............asta nu mai inteleg!!!!
    4 5
  • Sutil - di Resta
    Prezenta lui Paul di resta in prima sesiune de antrenamente libere din Italia a fost confirmata de Force India in urma cu doua saptamani, cu ocaiza Marelui Premiu al Belgiei: http://formula1.automarket.ro/stiri/di-resta-nu-participa-in-antrenamentele-de-la-spa-32688.html
    5 3
  • @daniel
    Am recitit stirea si nu inteleg ce argument ai vrut sa aduci. Scrie clar "Di Resta nu va participa la prima sesiune de antrenamente"
    2 3
  • Andrei
    Ferarri
    Ferrari pierd pe mana lor titlul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1 6
  • Diesel
    cititi cu atentie stirea
    Di Resta:"Voi avea şansa mea la Monza şi o aştept cu nerăbdare", a declarat scoţianul în vârstă de 23 de ani". Cand spunea ca nu va pilota se referea la Spa.
    5 0
  • @diesel
    Ai dreptate. Nu am fost atent. Oricum am sa tac pt ca nu voi schimba nimic.
    4 0
  • f1_alonso
    Hm da... Echipele de top la monza vor fi
    Redbull&Mclaren ,pacat de ferrari (: .
    2 1
  • @michael_schumacher
    am stat la tzara o luna pentru ca apartamentul din oras l-am renovat si doar sporadic am venit la Oradea. Nu am laptop asa ca nam putut intra pe net. dar m-am intors cu forte proaspete. Am savurat din plin victoria lui Lewis la Spa. Astept inca o victorie la Monza :)
    8 7
  • Schumy fan 4 ever
    Bine ai revenit. Sper sa le scoata la Ferrari Formula1 pe nas. Formula1 se joaca pe pista, nu in decaratii superbombastice a-la Alonso si nu cu "ordine de echipa".

    Pentru cei care au uitat ce inseamna Formula1, iata ce reprezinta pt mine o cursa reusita:

    cel putin 2 piloti determinati cu masini comparabile (nu neaparat egale), depasiri, penalizari, schimbari de lider, schimbarea strategiei din mers, dueluri roata la roata, ploaie si de ce nu imprevizibilul poate aparea.

    Fie ca cel mai bun sa castige corect!
    Vizionare placuta tuturor.
    5 4
  • Mercedes
    Monza este un circuit de motor, Nico a mers bine ma astept ca si Michael sa aiba un weekend bun. Bafta Mercedes!
    5 1
  • pacat
    Abia azi am aflat ca consiliul mondial al FIA nu a dat nici o sanctiune pentru blatul din Germania. Cei de la Ferrari se bucura dar chiar s-a creat acum un precedent extrem de periculos cu echipe care vor introduce ordine de echipa, vor urma contestatii, controverse, scandal si se va genera o stare de haos la nivelul Formulei 1. Nimeni nu va sti cat de evidente si pe fatza sa dea ordine de echipe si va fi o adevarata nebunie. Pentru Lewis e buna decizia, deoarece tind sa cred ca Vettel ramane principalul contra candidat si nu Weber, caci Vettel putea recupera cateva puncte daca era declarat el castigator. Dar pentru spiritul de competitie si imaginea Formulei 1 haosul creat de acest precedent va fi un mare dezavantaj.
    7 2
  • Stie cineva unde se vad antrenamentele libere Justin tv nu mai merge??
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru