Jenson Button, peste Loeb in clasamentul sporturilor cu motor

De Iulian Cazacu
Publicat Duminica, 17.01.2010
Compania Castrol a prezentat un clasament propriu al pilotilor din toate sporturile cu motor. Button e pe primul loc, Loeb de abia pe trei.

Folosind un algoritm complex, care e tinut secret deocamdata, Castrol a intocmit un clasament mondial al celor mai buni piloti din toate sporturile automobilistice. Topul Castrol ia in considerare 42 de discipline auto internationale, pentru a clasifica peste 2000 de piloti.

Locul 1 este ocupat de Jenson Button, campion mondial la Formula 1 in 2009, urmat de vicecampionul Formulei 1, Sebastian Vettel si, surprinzator, de septuplul campion mondial al WRC, Sebastien Loeb. In clasamentul natiunilor, Marea Britanie este pe primul loc, urmata de Australia, Germania, SUA, Finlanda, Brazilia si Franta. Romania ocupa locul 34 in acest clasament.

In top sunt prezenti patru romani. Cel mai sus in clasament, pe locul 180, se afla Michael Herck, pilot de nationalite romano-belgiana, care concureaza in GP2 si Formula Renault 3.5 pentru echipa David Price Racing. Urmatorul roman din clasament apare pe locul 726 si este pilotul de 21 de ani Mihai Marinescu. Al treilea roman din topul mondial este bacauanul Doru Sechelariu, clasat pe locul 1283 si care de curand a trecut din Formula 3 Spania in GP3.

Al patrulea este Edwin Keleti, pe locul 1476. El a concurat in WRC la Raliul Spaniei 2009, impreuna de copilotul sau, Victor Ponta. Cei doi s-au clasat pe locul 28 in clasamentul general al etapei din Spania si pe locul 4 la grupa R3.

via | leblogauto.com | Castrol

Comentarii (10)

  • lol
    sa fim seriosi...Loeb e de 100 de ori mai tare ca Button
    0 0
  • :))
    Clasamentul sporturilor cu motor?? Cred ca in 2009 primul, fara discutii, trebuie sa fie Valentino Rossi din motociclism, are 9 titluri si ultimul in 2009. Ce cauta Button primul? Cu emotii a castigat. Nici nu stiu daca merita sa intre in top 5.
    Rusine celor de la Castrol pentru acest clasament. Cel mai bun pilot de motociclete si sa nu intre in top 3?:)) Loeb care poate fi mai bun decat Button in F1, pe 3? Vettel pe 2, doar ce a avut si el un sezon mai bun, in rest nimic... RUSINE!!!
    0 0
  • cacao.....
    castrol daca nu ma insel a fost fondata si este companie (pur britanica) este de dorit sa promoveze un englez , o echipa englezeasca (conservatorism) ,de acea promoveaza printr-un cod stiut numai de prostia englezeasaca (sau ca sa n-.ui jignesc umorul englezesc).
    0 0
  • @maryo37
    Competitia MotoGP nu a fost inclusa in acest clasament, intrucat se desfasoara pe numai doua roti :) Pe de alta parte, vom vorbi maine pe larg despre acest clasament cel putin suspect realizat de Castrol.
    0 0
  • ...
    cam dubios clasament. Cine stie ce criterii au luat. Dar sunt multi alti piloti peste Button. A avut noroc in sezonul trecut de Formula 1 ca a avut cea mai buna masina in prima jumatate de campionat.
    0 0
  • Pai daniel, cum vine asta????
    " Compania Castrol a prezentat un clasament propriu al pilotilor din toate sporturile cu motor. " si MotoGP tot sport cu motor este, ca oamenii nici nu pedaleaza si nici vele nu au la motociclete.

    Personal imi plac mult si Button si Vettel dar sunt la distanta mare de performantele lui Rossi sau Leob.

    Castrol este la fel ca si in uleiuri, mult tam tam cu calitate medie.

    Topul dat de ei ma face sa antipatizez Castrol si sa fac uitat brandul lor, oricum exista multe branduri mai bune gen Motul, Mobil, Texaco.
    0 0
  • ei na...
    @maryo37
    fata de campionii din ultimi 2 ani,Buton,macar a castigat campionatul la mai mult de 1 punct,parca 11,nu?
    atat am avut de spus,restul e dubios legat de acest clasament!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Jenson
    Este pe prima pozitie, deoarece in ciuda talentului sau "legendar" nimeni nu se astepta ca el sa castige un titlul. Ceea ce evident a fost o surpriza daca ne gandim ca avea inainte de 2009... doar o singura victorie si aia numai din cauza faptului ca au abandonat cam toti aia care erau buni si au ramas aia de pe locurile codase in cursa. In rest... Jenson sa se bucure de primul lui titlu si foarte probabil si ultimul. Oricum sunt multi alti piloti mult mai talentati care meritau acest titlu, el fiind dupa primii 100 cel putin.
    0 0
  • mama ce porcarie...
    o prostie de clasament.. Loeb in urma lui Vettel? Cam atat am avut de spus.
    0 0
  • Probabil regulamentul stipula..
    fiecare victorie - 1punct; fiecare campionat castigat 2 puncte; nationalitate engleza - 1000 puncte; prenumele incepe cu "J" - 100 puncte; numele incepe cu "B" - 200 puncte;
    Pentru ca nici asa nu iesea rezultatul scontat in varianta 1.01 a regulamentului s-a mai adaugat: taticul te tine de manutza inaintea cursei - 10000 puncte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru