Kobayashi nu a ştiut când s-a terminat cursa de la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.06.2010
Kamui Kobayashi a dezvăluit că nu şi-a dat seama când s-a terminat cursa de la Valencia şi i-a mulţumit lui Fernando Alonso pentru fair play-ul arătat în timpul duelului.

Kamui Kobayashi a fost una dintre surprizele Marelui Premiu al Europei, profitând de strategia excelentă adoptată de BMW-Sauber.

Japonezul a efectuat schimbul obligatoriu de pneuri cu numai câteva tururi înainte de final şi a coborât de pe locul trei pe locul nouă. Ulterior, i-a depăşit pe Fernando Alonso şi Sebastien Buemi, pe ultimul chiar în ultimul viraj al cursei.

De altfel, niponul a dezvăluit ca nici măcar nu şi-a dat seama că s-a încheiat cursa, întrucât se concentra asupra manevrei de depăşire.

"A fost o cursă grozavă. Cu pneurile medium am avut o prestaţie constantă, ceea ce a fost bine. Ştiam că dacă voi fi prea agresiv voi distruge pneurile, dar când le-am schimbat eram doar pe nouă şi ştiam că am o aderenţă mai bună. Am încercat să depăşesc cât mai mulţi oameni posibil şi am reuşit cu Alonso şi Buemi. Dar am fost atât de concentrat să depăşesc încât nu am ştiu câte tururi mai sunt. Apoi am înţeles dintr-o dată, când am văzut că mulţi băieţi fluturau mâna la mine, că s-a încheiat cursa", a declarat el, citat de publicaţia britanică Autosport.

De asemenea, pilotul echipei BMW-Sauber l-a lăudat pe Alonso pentru atitudinea pe care a avut-o în timpul duelului, afirmând că spaniolul a dat dovadă de fair play şi a evitat producerea unui accident.

"A fost foarte riscant pentru mine, dar nu am avut niciun accident.

Alonso este un pilot foarte bun, aşa că ştie tot ce se întâmpla în jurul maşinii sale. La începutul manevrei mele de depăşire a încercat să închidă calea, dar şi-a dat seama că vom avea un accident dacă făcea acest lucru. Aşa că pur şi simplu s-a dat la o parte. A fost o mutare grozavă din partea lui şi trebuie să-i mulţumesc pentru asta", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • Bravo
    Jos palaria , evolutie fantastica pentru gioarsa aia de masina si pentru ce gume avea

    L-a dominat pe Button care e campion mondial
    17 2
  • @ razvanis
    Si nu e prima oara cand face asta :)
    16 1
  • Koba
    El i-a incetinit pe toti si i-a permis lui LH sa intre tot pe 2. Button ca de obicei nu depaseste decat daca e neaparat nevoie si s-a complacut in spatele lui Koba.
    15 1
  • diesel
    Koba
    Button a pilotat inteligent, a stiut ca japonezul va trebui sa intre ca sa schimbe asa ca n-a fortat. Povestea asta cu "dominatul" nu tine. A fost o cursa pe un circuit dificil, f dificil de depasit fara riscuri majore. Fernando a fost fair, i-a deschis usa probabil la fel a facut si Buemi. Sunt piloti de curse si stiu ce inseamna sa ai nu ai cum sa te bati cu cineva care tocmai si-a pus pneuri supersoft. Performanta lui este notabila, masina a crescut de cateva curse incoace. Vedem pe mai departe.
    9 1
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Sa nu exageram, Button nu mai stia cum sa-l depaseasca pe Koba, ultimul aproape ca era sa fie scos de pe pista de numai putin de 3 ori de pilotii inceti, numai atentia si concentrarea l-a scutit de un posibil accident. Cat despre Alonso vs Koba, existau doar 2 situatii, ori incearca depasirea asupra lui Buemi care oricum isi apara pozitia chiar cu riscul abandonului sau al unui acrosaj (2 franari foarte puternice + o iesire pe exterior) sau pur si simplu statea calm pentru ca oricum Koba era cel mai avantajat de situatie, prin prisma pneurilor noi. Cel care a castigat si oricum era evident a fost doar Koba pentru ca ceilalti 2 oricum nu prea aveau ce face, pneurile lor erau destul de distruse, iar de schimbat nici nu putea fi vorba, practic un abandon al amandorura era cel mai probabil decat o depasire relaxata. Dar un mare plus pentru Koba (a pilotat atent, a avut o sansa buna cu intrarile la boxe si evident, bravo lui ca a profitat de ea). Personal cred ca cel mai "disperat" dupa puncte era Buemi pentru ca s-a aparat cel mai brutat, dar pentru ca discutam de puncte care oricum se castiga greu, eu zic ca a fost o lupta frumoasa. Practic 3 masini motorizate de acelasi motor, dar numai un pilot cu pneuri noi :)
    6 2
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Vroiam sa spun "brutal"... nu "brutat" :P
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru