Kobayashi: "Postura de lider al echipei m-a maturizat"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.07.2011
Kamui Kobayashi susţine că oportunitatea de a deveni liderul echipei Sauber l-a forţat să se maturizeze şi să-şi schimbe modul în care abordează cursele de Formula 1.

Aflat la doar al doilea sezon complet în Formula 1, Kamui Kobayashi a devenit liderul echipei Sauber după ce echipa elveţiană l-a recrutat pe debutantul Sergio Perez ca parte a unui contract de sponsorizare semnat cu compania de telecomunicaţii Telmex.

Cunoscut drept un pilot agresiv dornic să efectueze cât mai multe depăşiri, japonezul a fost nevoit să-şi schimbe abordarea din cauza noii sale poziţii în cadrul echipei, iar acest lucru a contribuit atât la maturizarea sa, cât şi la căpătarea unei mai mari încrederi în propriile forţe.

"Sunt mai încrezător în acest an. A trebuit să-mi schimb abordarea pentru că sunt cel mai experimentat pilot din echipă. Cu siguranţă nu a fost uşor, dar am încercat să fac tot ce pot pentru a-mi ajuta întotdeauna echipa să progreseze, iar lucrurile sunt cu siguranţă diferite comparativ cu anul trecut. Echipa este foarte stabilă. În ultimele două curse am avut puţin ghinion, chiar dacă performanţa a fost în regulă.

Aşa că sunt destul de mulţumit de cum au decurs lucrurile", a declarat el.

Kobayashi a terminat în puncte primele şapte curse ale sezonului, chiar dacă a fost descalificat din clasamentul etapei de la Melbourne din cauza unei neregularităţi la monopost, însă la Silverstone şi Valencia nu a mai reuşit să termine în primii 10. Totuşi, el este încrezător că la Nurburgring poate obţine din nou un rezultat convingător.

"Sunt destul de încrezător aici, indiferent de temperatură şi de condiţiile pistei. Ne vom concentra doar pentru a câştiga puncte. În ultimele două curse nu am putut intra în puncte şi asta trebuie să facem. Până acum progresul nostru a fost bun. Ne-am îmbunătăţit performanţele comparativ cu anul trecut, am făcut o treabă destul de bună, dar următorul pas nu este atât de uşor", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Kobayashi, Sauber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru