Kobayashi, promovat pe locul şapte al grilei la Suzuka

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 09.10.2011
Kamui Kobayashi va lua startul de pe locul şapte al grilei de start în cursa de la Suzuka, deşi iniţial japonezul a fost creditat cu locul 10.

Doar şase piloţi au efectuat cel puţin un tur cronometrat în ultima parte a calificărilor, în timp ce Michael Schumacher, Bruno Senna, Vitaly Petrov şi Kamui Kobayashi au mizat pe conservarea pneurilor pentru cursa de duminică.

Serviciul de live-timing al Formulei 1 i-a poziţionat pe cei patru piloţi pe grila de start în ordinea specificată mai sus, conform numerelor pe care le-au primit pe monoposturi la începutul anului, iar Kobayashi urma să ia startul de pe locul 10.

Totuşi, în momentul în care FIA a publicat grila oficială de start, numele pilotului Sauber a apărut pe locul şapte. Explicaţia este dată de regulamentul FIA, care precizează că într-o astfel de situaţie pilotul care a început un tur cronometrat fără să-l finalizeze are prioritate în faţa celorlalţi.

Kobayashi a fost singurul dintre cei patru care a încercat să efectueze un tur cronometrat, astfel că va pleca din faţa lui Schumacher, Senna şi Petrov.

Via | FIA

Taguri: Kobayashi, Sauber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru