Kubica, dezamagit ca a ratat titlul in 2008

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.06.2009
Robert Kubica este in continuare dezamagit ca a pierdut sansa de a lupta pentru titlul mondial in finalul sezonului trecut si acuza BMW-Sauber ca nu reuseste sa tina pasul cu rivalii.

Desi Lewis Hamilton si Felipe Massa au fost principalii favoriti la titlu in sezonul precedent, Robert Kubica a avut sanse matematice de a-si adjudeca trofeul cu numai doua curse inainte de final.

Cu toate acestea, BMW-Sauber a decis la vremea respectiva sa renunte la dezvoltarea monopostului pentru a se concentra exclusiv pe sezonul 2009.

Totusi, rezultatele nu au fost cele scontate, iar BMW-Sauber a avut un debut dezastruos de sezon, castigand numai 6 puncte in primele 6 curse. In acest context, Kubica admite ca nu a trecut inca peste dezamagirea suferita anul trecut.

"Situatiile de acest gen sunt obisnuite in sporturile cu motor. Niciodata nu stii ce se va intampla anul viitor. De aceea am fost dezamagit anul trecut pentru ca nu ne-am jucat sansele cand eram foarte aproape sa fim in frunte", a declarat polonezul pentru publicatia germana Bild.

Kubica crede ca strategia echipei BMW-Sauber de a urma un plan riguros in privinta dezvoltarii monopostului s-a dovedit una gresita, pentru ca germanii nu s-au adaptat la situatia din teren.

"In echipa noastra totul este planificat pas cu pas. Dar uneori trebuie sa deviezi de la planul tau. Cand a aparut oportunitatea de a pilota in F1 as fi putut spune ca este prea devreme pentru mine si ca as putea astepta inca un an. In schimb, trebuie sa-ti joci sansa, altfel lucrurile s-ar putea petrecede fara tine", a mai precizat el.

Polonezul da ca exemplu echipa McLaren, despre care afirma ca a trecut in fata celor de la BMW-Sauber pentru ca a dezvoltat mai bine monopostul in acest debut de sezon. "Chiar si in momentele mai slabe, astfel de echipe revin rapid. La inceputul anului McLaren statea mult mai prost decat noi, dar ne-au depasit dupa ce FIA a permis dublul deflector. Se pare ca pur si simplu eu pot sa dezvolte mai repede si sa se adapteze mai bine", a incheiat Kubica.

Via | Motorsport.com

Comentarii (6)

  • Titlu 2008 :))
    Ba Kubica, mai bine taci.... :)) :D
    0 0
  • NeoGalaxy
    @BMW
    Este un pic cam imposibil de comparat o echipa ca BMW sau Ferrari cu McLaren. McLaren are 2 avantaje pe care nici Ferrari si nici BMW nu le au. Primul este Mercedes care are echipe proprii de dezvoltare si al doilea este ca le pune la dispozitia celor de la McLaren. Mercedes dezvolta motorul de unul singur (Ilmor il facea parca prin 98 si 99) si il trimiteau celor de la McLaren care nu trebuie sa faca acest lucru. In schimb BMW si Ferrari, au echipe care fac acest lucrul. Simpla matematica arata ca cu 500 de oameni nu poti sa faci chiar orice. Probabil de aia BMW si Ferrari sunt ceva mai in urma decat cei de la McLaren la aceste capitole. Este discutabil oricum pentru ca mai sunt cateva aspecte de dezbatut aici.
    0 0
  • 2008
    frustrant sezon pentru Kubica, un pilot de top, e de inteles, probabil putina flexibilitate nu le-ar strica celor de la BMW.Anul trecut puteau fi in fata.Au mizat pe o carte proasta insa.
    0 0
  • fapte nu ...
    Kub sa "vorbeasca" pe pista. Altfel va ajunge o vesnica speranta. in loc sa critice echipa, sa ia exemplu de la But care, dupa debut, nu a mai fost bagat in seama. Acum si-a luat revansa. Kub, daca se da cu gura mare si nasul pe sus, are sanse mici sa gaseasca o echipa care sa traga pentru el. Nu va mai pupa el BMW sau alta echipa mare cu astfel de comportament. Anul acesta a pornit mult mai prost decat Hei, dar mai viseaza cursele de anul trecut. Sa se trezeasca pana nu este prea tarziu.
    0 0
  • @marian0904
    daca ai fi urmarit cursele de F1 cu mare atentie ai fi observat ca acest pilot a "vorbit" pe pista atunci cand a avut cu ce.Nu a gresit,spre deosebire de altii, a fost scos de pe circuit de gafele altora sau,de problemele tehnice ale propriei masini.Anul trecut se batea pt titlu cand echipa a decis sa nu mai dezvolte masina.Un management dezastruos.Button este un alt timp de caz,nu putem compara.
    0 0
  • kubica
    din pacate ptr BMW are mare dreptate.Nu au nici o sansa anul acesta ,ptr ca se misca precum mortul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru