Kubica: "Este aproape imposibil să revin în Formula 1"

de Daniel Popescu
Marti, 12.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica consideră că poate testa un monopost de Formula 1, dar consideră că nu este capabil să concureze în competiţie.

Este un vis, un obiectiv, dar pentru moment este foarte dificil, aş spune aproape imposibil.

Robert Kubica
Pilot de raliuri
Robert Kubica se bucură de succes în lumea raliurilor după accidentul care l-a împiedicat să mai concureze în Formula 1, iar la sfârşitul acestei săptămâni va debuta la clasa principală din Campionatul Mondial de Raliuri după ce a cucerit titlul la clasa WRC2.

Polonezul a dezvăluit însă că visul său rămâne acela de a reveni în Formula 1, însă admite că în prezent nu ar fi capabil să concureze într-un monopost pe circuite.

"Aş putea fi capabil să pilotez un monopost de Formula 1 pe unul sau două circuite pentru teste. Dar nu are sens să testez o zi dacă nu pot concura. Cred că există o singură persoană care poate judeca ce pot face în spatele volanului, iar acea persoană sunt eu."

Este foarte solicitant să pilotez pe macadam, pentru că sunt multe mişcări ale volanului care pun presiune pe braţul şi mâna mea.

Robert Kubica
Pilot de raliuri
"Este un vis, un obiectiv, dar pentru moment este foarte dificil, aş spune aproape imposibil.
Nu voi profita niciodată de o astfel de oportunitate dacă nu mă simt 100% pregătit. Dacă într-o bună zi lucrurile se vor îmbunătăţi, vom vedea, dar pentru moment mă concentrez pe raliuri"
, a declarat el.

Kubica spune că principalul impediment în revenirea în Formula 1 îl reprezintă în continuare mobilitatea braţului drept. De altfel, pentru a putea participa în raliuri, Citroen a trebuit să modifice schimbătorul de viteze tradiţional cu unul acţionat hidraulic.

"Pot să observ multe îmbunătăţiri în spatele volanului unei maşini de raliuri. Este foarte solicitant să pilotez pe macadam, pentru că sunt multe mişcări ale volanului care pun presiune pe braţul şi mâna mea. Dar ştiu că asta nu mă ajută în privinţa principalei mele limitări, şi anume pilotarea unui monopost. Nu am puterea să preiau controlul, dar voi face tot ce voi putea", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (6)

  • un ins super realist! o echipa Kubica -Kimi e ce are nevoie ferrari
    22 13
  • Unde nu-i cap... vai de brat.

    Si-a batut singur joc de talentul pe care l-a avut.
    18 39
  • JugaruGabi
    Ferr1, esti pe langa subiect rau de tot...
    Aberezi crunt si mai bine ai mai tacea din gura, ca esti ca oricare romanas care vorbeste sa se afle-n treaba.
    3 4
  • Tataie
    Echipa ideala la ferrari era Alonso-Kubica. Au multe in comun, inclusiv prietenia. Kimi este departe de cei doi. Pentru el sunt banii. Si inghetata cand nu e vodca. E penibila atitudinea lui la Lotus. Dar atentie, cica e angajat la Ferrari din 2014.....
    6 2
  • Kimi da, s-a accidentat la spate dupa experientele bahice pe puntile iahtului propriu........cica se opereaza......Lotus in offsaid...
    1 2
  • @JugaruGabi Vorbesti serios?
    L-ai vazut pe Alonso, Hamilton sau Vettel concurand in raliuri? Cu siguranta si lor le plac raliurile, dar sunt constienti la ce riscuri se supun.
    Uneori trebuie mai mult sa gandesti decat sa pilotezi.

    Voi faceti echipe ideale cu Kubica :)))) Bine ca nu-l puneti si pe Senna in echipa aia ideala, tot aia e. Niciunul dintre ei nu va mai fi vreodata in F1, din motive separate fiecare.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru