Kubica: "Îmi este dor de Formula 1 şi nu renunţ la visul de a reveni"

de Daniel Popescu
Vineri, 07.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a dezvăluit că Formula 1 rămâne prioritatea sa în motorsport, chiar dacă în prezent se bucură de succes în raliuri.

Da, îmi este dor de cursele de Formula 1.

Robert Kubica
Pilot WRC si ERC
Robert Kubica a ales o carieră în lumea raliurilor după dramaticul accident suferit într-o astfel de competiţie în urmă cu doi ani, iar rezultatele au început deja să apară după victoria obţinută în Raliul Greciei la clasa WRC2.

Polonezul participă cu program restrâns şi în Campionatul European de Raliuri şi ar putea concura chiar şi în Raliul Sibiului din luna iulie, însă a dezvăluit că îi este dor de zilele în care se afla în paddock-ul Formulei 1.

"Da, îmi este dor de cursele de Formula 1. Când faci tot posibilul să ajungi pilot de Formula 1 şi apoi te opreşti, nu este ceva dureros, dar sigur nu este ceva ce vrei să se întâmple", a declarat el în cadrul unui interviu acordat positului de televiziune BBC.

Nu contează dacă îmi va lua o lună, un an sau 10 ani. Poate într-o zi voi avea ocazia să pilotez din nou în F1.

Robert Kubica
Pilot WRC si ERC
În acest context, Kubica a admis că planul său este să revină în Formula 1, însă admite că în prezent nu ar putea fi capabil să concureze o cursă întreagă pe toate circuitele din calendar, din cauza mobilităţii reduse a braţului.

"Nu ar fi o problemă atât de mare să pilotez în F1, dar ar fi o problemă să parcurg o cursă pe toate circuitele.

Nu pot face asta acum. Problema în F1 este spaţiul. Poate într-o zi FIA va spune că monopostul trebuie să fie cu 10-15 cm mai lat, iar atunci aş putea pilota. Pentru mine, important este că văd progrese. În viaţa normală mă chinui să folosesc mâna, dar văd progrese în maşina de raliuri şi în simulator. Întrebarea este cât de mult timp va mai trece, dar sincer să fiu nu contează dacă îmi va lua o lună, un an sau 10 ani. Poate într-o zi voi avea ocazia să pilotez din nou în F1", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (1)

  • Bogdan
    Intoarcerea lui Kubica in F1 ar fi o poveste nemuritoare.
    Ii tin pumnii pentru a reusi asta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru