Kubica speră să revină în Formula 1 în 2014

de Daniel Popescu
Duminica, 09.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica îşi păstrează ca obiectiv revenirea în Formula 1, cel mai probabil pentru sezonul 2014, iar până atunci va concura în mai multe raliuri.

Esential 19 luni au trecut de la accidentul suferit de Kubica intr-un raliu din Italia
Robert Kubica participă la sfârşitul acestei săptămâni la Raliul Ronde Gomitolo di Lana din Italia cu un Subaru WRC, aceasta fiind prima competiţie oficială în care concurează polonezul după gravul accident suferit în luna februarie a anului trecut.

Într-un interviu acordat postului italian de televiziune SkySport24, fostul pilot al echipei Renault a dezvăluit că obiectivul său pe termen lung rămâne revenirea în Formula 1, cel mai probabil în 2014.

"Nu pot şti ce-mi rezervă viitorul pentru că sincer să fiu nici eu nu ştiu. Evident, voi face totul pentru a fi în plină activitate anul viitor. În aceste luni voi decide ce voi face, pentru că am făcut mai multe teste pe circuit cu maşini de performanţă, dar trebuie să văd ce ar fi cel mai bine şi dacă obiectivul de a reveni în Formula 1 poate fi atins sau nu.

Cu siguranţă ce voi face anul următor va fi legat de viitorul în Formula 1, poate pentru 2014, dar sincer să fiu nu mă gândesc la asta", a declarat el.

Cea mai mare problemă pentru Kubica rămâne mâna dreaptă, care s-a vindecat suficient pentru a-i permite să piloteze o maşină de raliuri, dar nu atât de mult pentru a putea urca la volanul unui monopost de Formula 1. Acesta este şi motivul pentru care polonezul şi-a programat deja apariţia în două raliuri în luna septembrie.

"Aş fi preferat să revin în altă parte, dar aceasta este o fază mai activă a căii de reabilitare. Sper să revin unde am fost înainte, dar să fiu aici la Biella este emoţionant după 20-21 de luni dificile. Ce este sigur este că particip aici, la Raliul Ronde Gomitolo di Lana, şi apoi există 85-90% şanse să iau startul în Raliul San Martino di Castrozza de săptămâna viitoare cu aceeaşi maşină. Iar apoi vom vedea", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • multa bafta... o revenire ar fi placuta.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru