Solberg: "Kubica va avea succes în raliuri"

de Daniel Popescu
Vineri, 08.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Petter Solberg susţine că Robert Kubica se va bucura de succes în lumea raliurilor şi este convins că polonezul se va acomoda rapid inclusiv pe suprafeţele de macadam.

Robert Kubica a confirmat că va participa la şapte etape din Campionatul Mondial de Raliuri la clasa WRC2 după ce va debuta în ERC spre sfârşitul luni martie.

Polonezul şi-a demonstrat deja abilităţile într-o serie de raliuri pe parcursul anului trecut, iar fostul campion mondial Petter Solberg este convins că acesta va avea parte de succes. Norvegianul îşi explică optimismul datorită performanţelor demonstrate de Kubica în cadrul unui test efectuat în luna august a anului trecut cu Ford Fiesta RS WRC.

"Kubica a participat la testul pe asfalt al celor de la Ford de vara trecută. A venit cu Fiesta RS WRC cu mine şi trebuie să spun că am fost foarte, foarte impresionat. înainte să testeze cu noi a împrumutat o Fiestă şi a pilotat-o în privat, dar viteza pe care a obţinut-o a fost incredibilă pentru cineva cu atât de puţină experienţă. Abilitatea sa a ieşit imediat la iveală când am fost pe circuit. Ştia exact unde să pună maşina, unde să găsească aderenţă.

Va avea acelaşi ritm când va concura în Raliul din Insulele Canare în această lună şi va avea succes. Mare succes", a precizat el.

Urmareste Automarket
Kubica a concurat până în prezent numai în raliuri pe asfalt, astfel că rezultatele pe care le poate obţine pe macadam reprezintă o necunoscută. Macadamul este suprafaţa cea mai comună din WRC, însă Solberg este încrezător că polonezul nu va avea niciun fel de probleme să se adapteze.

"Este un băiat foarte inteligent şi întotdeauna este bine pregătit.

Sunt sigur că Robert va face suficiente teste pe macadam înainte să ajungă în Portugalia. Da, Raliul Portugaliei este dificil când îl faci prima oară, dar nu cred că va avea probleme", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru