Kubica, ofertat de Citroen să concureze alături de Loeb în WTCC

de Daniel Popescu
Marti, 22.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a primit o ofertă din partea Citroen pentru a concura alături de Sebastien Loeb în Campionatul Mondial de Turisme începând din sezonul 2014.

Esential 2 ani au trecut de la accidentul suferit de Kubica intr-un raliu din Italia
10 etape de ERC ar urma sa abordeze Kubica in acest an
Citroen şi Ford se luptă să obţină semnătura lui Robert Kubica pentru 10 etape din cadrul sezonului 2013 al Campionatului European de Raliuri, însă polonezul nu a luat încă o decizie finală.

Constructorul francez a plusat însă deja la oferta iniţială şi îi propune polonezului ca în 2014 să concureze în Campionatul Mondial de Turisme, acolo unde l-ar avea drept coechipier pe Sebastien Loeb. Chiar dacă propunerea este tentantă şi i-ar asigura lui Kubica şi un plan pentru 2014, fostul pilot de Formula 1 nu a luat încă o decizie finală.

Principalul impediment este că nu ştie încă dacă să se dedice raliurilor, caz în care nu ar fi neapărat interesat de o experienţă în WTCC, sau curselor de turisme, caz în care sezonul de ERC ar reprezenta doar o acomodare înainte de debutul în WTCC.

În oricare dintre situaţii, Citroen poate modifica maşinile pentru a-i permite lui Kubica să piloteze fără probleme în ciuda mobilităţii reduse a braţului drept după accidentul suferit în raliuri în urmă cu aproape doi ani.

De altfel, Citroen şi Ford au primit deja acordul FIA pentru a modifica poziţia schimbătorului de viteze pe maşinile cu care concurează în acest în ERC.

În schimb, şansele lui Kubica de a reveni în Formula 1 sunt practic nule din cauza mobilităţii scăzute a braţului drept, în ciuda speranţelor polonezului pentru o însănătoşire în perspectiva sezonului 2014.

Via AutoWeek

Comentarii (2)

  • Pentru sceptici: Luati aminte, Kubica are mare cautare. Se pluseaza deja ofertele!!
    0 0
  • Una e sa concureze cu piloti de 40 de ani care n-au avut nicio mare legatura cu Formula 1, si alta e sa vina sa se bata cu Hamilton, Vettel sau Alonso.
    Cariera lui Kubica in Formula 1 a fost incheiata in urma cu 2 ani.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru