Kvyat, concediat de Toro Rosso: "Gasly și Hartley vor încheia sezonul"

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toro Rosso a decis să renunțe la serviciile lui Daniil Kvyat ca urmare a lipsei de performanțe, iar rusul va fi înlocuit până la finalul sezonului de către neo-zeelandezul Brendon Hartley.

Cariera lui Daniil Kvyat în Formula 1 este pe punctul de a se încheia prematur, după ce oficialii Toro Rosso și-au pierdut răbdarea cu pilotul rus.

Kvyat și-a pierdut temporar locul în echipă în cursele din Japonia și Malaysia pentru a-i face loc lui Pierre Gasly, iar ulterior acesta din urmă a devenit pilot titular după plecarea prematură a lui Carlos Sainz Jr la Renault. Astfel, Kvyat ar fi trebuit să încheie sezonul la Toro Rosso, mai ales că în cursa din Statele Unite a obținut locul 10 la capătul unei prestații convingătoare.

Totuși, echipa a anunțat luni că rusul va fi înlocuit în Marele Premiu al Mexicului de la finalul acestei săptămâni de către pilotul neo-zeelandez Brendon Hartley. Postul de televiziune Sky Sports susține acum că Hartley va rămâne la Toro Rosso până la finalul sezonului, întrucât oficialii au decis că Kvyat nu va fi păstrat la echipă. "Kvyat nu se va întoarce. Nu credem că își poate reveni pe termen lung. Gasly și Hartley termina sezonul, apoi vom vedea ce se întâmplă", a declarat Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull.

Chiar dacă va rămâne în cadrul programului Red Bull până la finalul campaniei, Kvyat a primit deja permisiunea de a-și căuta o altă echipă pentru sezonul 2018.

Totuși, opțiunile sale sunt foarte limitate, iar una dintre puținele variante pe care le are este Williams. Echipa britanică are însă deja o lungă listă de candidați pe care figurează nume mult mai sonore precum Felipe Massa și Robert Kubica.

Via Sky Sports

Comentarii (6)

  • Kvyat este peste Gasly .. Pacat de saracul rus, RedBull isi bate joc de cariera unor valorosi tinerii...
    27 9
  • Kvyat este bun dar a gresit mult, in urma cu 3-4 ani cand toti il trambitau pe Sainz ca promovare in formula 1, Kvyat i-a dat clasa iar Sainz a mai stat pe bara un an, fiind adus in formula 1 dupa promovarea lui Ricci la Rbr.
    Este bun, dar si-a batutu singur joc de el dupa cateva curse bune facute la Rbr, apoi deprimarea si-a spus cuvantul, gresind si mai mult.
    Daca este sa o luam valoric, daca Kvyat l-a batut pe Sainz, Max se chinuia cu Sainz la Torro Rosso, scorul era cam egal dar fiind mai tanar l-au preferat pe Max in locul lui Sainz la Rbr. In schimb, Sainz este un pilot mult mai celebral decat Max si Kvyat, de cand a venit in formula 1, nu prea a gresit, nu si-a batut joc de ceilalti piloti.
    12 2
  • octav71
    Kvyat a "mancat" cateva curse! Si declaratiile de dragoste cu contact avute cu Vettel, au cantarit ceva. Asta legat de politica F1, unde interesele financiare sunt mari.
    As vrea sa vad la Ferrari un Sainz lasat liber de ordinele de echipa.
    2 2
  • @octav71: Ce vrei tu este irelevant, mai ales ca Sainz este la Renault acuma. Sezonul 2018 o sa fie destul de important pentru Sainz si daca se descurca bine, cred ca are toate sansele sa ramana la Renault, mai ales ca Ricciardo ar vrea sa plece in alta parte, personal cred c-o sa vina la Ferrari, dar mai este mult pana atunci.
    2 0
  • Valoarea nu o arati intrecand un cvadruplu campion mondial intr-un viraj... si apoi ai aere. Rusii astia parca ar gandi in termeni de bombe atomice. Si Petrov era arogant cu Renault si i-au dat valea.
    1 2
  • De principiu, concedierea unui pilot are multe elemente, unele publice altele nu. Evident, in mod normal, primordiale sunt rezultatele pe pista, care la Kvyat nu prea au excelat, decat punctual ici colo, dar nimic spectaculos. Pe de alta parte, mai este si integrarea in echipa, munca in simulator, comunicarea cu echipa, participarea la dezvoltarea monopostului, disponibilitatea pentru promovarea imaginii echipei si a sponsorilor, si nu in ultimul rand sponsorii pe care ii are in spate.
    Noi vedem din acestea doar evolutia pe "scena", care sincer pe mine nu m-a dat pe spate, dar nici nu il blamez. Parerea mea, si doar a mea: Kvyat este un pilot bun, dar nu extraordinar.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru