Red Bull a definitivat linia de piloți pentru 2020: Alexander Albon va rămâne coechipierul lui Max Verstappen

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Marti, 12.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alexander Albon și-a prelungit contractul cu Red Bull pentru sezonul 2020 și va rămâne astfel coechipierul lui Max Verstappen. Între timp, Toro Rosso a anunțat că îi păstrează pe Pierre Gasly și Daniil Kvyat pentru 2020.

Red Bull și-a stabilit marți liniile complete de piloți pentru sezonul 2020 al Formulei 1 pentru ambele echipe cu care concurează în Formula 1.

Conform tuturor așteptărilor, Red Bull Racing i-a prelungit contractul lui Alexander Albon pentru 2020 și va rămâne astfel coechipierul lui Max Verstappen. Thailandezul a debutat în Formula 1 la Toro Rosso în acest an, însă după primele 12 curse a fost promovat la Red Bull în locul lui Pierre Gasly. În ciuda lipsei de experiență, Albon a înregistrat șapte clasări în top 6 și a convins echipa că merită să rămână alături de Verstappen.

"Este extrem de greu să negi nivelul de consecvență, iar Albon a demonstrat că merită pe deplin să continue progresele cu Red Bull Racing", a declarat Christian Horner, șeful celor de la Red Bull.

La rândul său, Albon este încrezător că anul viitor va reuși să înregistreze progrese alături de Red Bull, însă cel puțin pentru moment nu și-a stabilit un obiectiv concret.

"Le mulțumesc celor de la Red Bull că au avut încredere în mine de când m-am alăturat echipei.

A fost un an incredibil pentru mine și faptul că am primit o promovare la Red Bull la mijlocul sezonului era deja un mare pas înainte. Voi utiliza ceea ce voi învăța în acest an pentru a lupta în frunte în 2020", a declarat thailandezul.

În aceeași zi, Toro Rosso a anunțat de asemenea clarificarea liniei de piloți pentru sezonul 2020.

În contextul în care Red Bull l-a păstrat pe Albon, Toro Rosso a anunțat că va continua cu Pierre Gasly și Daniil Kvyat în campionatul următor. De anul viitor, Toro Rosso își va schimba numele în Alpha Tauri, după numele unui brand de fashion lansat de Red Bull în 2016.

Via Red Bull 

Comentarii (4)

  • Costel
    elogiez traiectoria remarcabila a debutului carierei lui albon in 2019 si totodata ii amnistiez proiectia personala mult prea entuziasta a sezonului 2020 , candoarea sa facandu-se categoric vinovata pentru elanul musai nefundamentat tocmai din cauza si sub nicio forma datorita inca "celebrei" strategii RBR si pentru sezonul viitor (parere pur personala dar parca si lucida totodata) si care-mi pare ca o sa-l ocoleasca pe anglo-thailandez de atentia cuvenita dintr-un motiv mult prea ofertant si stimulant deopotriva pentru vestitul consultant RBR in ultimii ani : doborarea recordului de campion mondial din perspectiva varstei , record care se afla in posesia lui vettel de mai bine de un deceniu si la care helmut marko nu vrea nici in ruptul capului sa renunte mai ales ca RBR detine inca sub contract "virtuozul" volanului aflat dupa toate calculele calendarului gregorian la ultima incercare in a pulveriza respectiva borna : unicu' max verstappen !!!

    mai ramane dilema daca honda o fost si ea anuntata de challenge-ul respectiv sau parca-s mai mult decat previzibile argumentele livrate mass-media dupa primul trimestru : deficiente in comunicare cu rezultate scontate care is pan' la urma firesti atunci cand un partener se afla pe o insula-n Atlantic iar celalalt pe o alta insula-n Pacific iar unicu' perdant ....neasemuita acnee olandeza
    2 7
  • Costel
    erata: un deceniu , vettel- 2010 si nicidecum "mai bine de un deceniu"

    is cu rugamintea sa-mi fie acceptate scuzele
    1 4
  • Neutru
    Verstappen va fi campion ca Maldonado,Grosjean,Kvyat sau inegalabilul său tată.
    7 2
  • Scrooge
    @Neutru......Max Verstappen va fi campion in ziua cand va ajunge la Ferrari sau Mercedes. Daca ar schimba masina cu Hamilton cred vei avea o mare surpriza. Faptul ca i-a luat fatza mascariciului de Ricciardo inca din primele zile la Red Bull spune multe.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru