La Stampa: Carlos Slim a cumparat Honda Racing

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 28.12.2008
Publicatia italiana La Stampa sustine ca miliardarul mexican Carlos Slim a cumparat Honda Racing, echipa urmand sa concureze in 2009 cu Jenson Button si Bruno Senna.

Potrivit informatiilor publicate sambata de publicatia italiana La Stampa, Carlos Slim a ajuns la un acord cu constructorul Honda pentru preluarea integrala a echipei de Formula 1.

Sursa citata mentioneaza ca Slim a cumparat fabrica de la Brackley (Marea Britanie) si s-a angajat sa mentina posturile pentru o mare parte dintre cei 700 de angajati ai echipei.

In plus, mexicanul in varsta de 68 de ani a hotarat deja si linia de piloti pentru sezonul urmand, Bruno Senna urmand sa devina noul coechipier al lui Jenson Button. Prin aceasta miscare, Rubens Barrichello nu va avea echipa in sezonul urmator si, cel mai probabil, va fi nevoit sa isi anunte retragerea din activitate.

Sursa citata mentioneaza insa ca afacerea nu a fost inca oficializata de niciuna dintre cele doua parti, iar BBC sustine ca exista alte trei oferte de preluare pe masa japonezilor de la Honda. Una dintre acestea este probabil cea formulata de David Richards, care este sprijinit financiar de catre un grup de afaceristi din Orientul Mijlociu.

Un anunt oficial in privinta noului proprietar al echipei Honda Racing va fi facut cel mai probabil pe parcursul lunii ianuarie.

Cine este Carlos Slim

Mexicanul Carlos Slim se afla in topul celor mai bogati oameni de pe planeta si are o avere estimata la circa 60 de miliarde de dolari. Slim activeaza preponderent pe piata de telecomunicatii din Mexic, unde companiile sale, Telmex si America Movil, detin monopolul in aceasta industrie.

UPDATE

O sursa apropiata lui Carlos Slim a dezvaluit pentru agentia de presa AFP ca mexicanul nu este interesat de achizitionarea echipei Honda Racing. Mai multe detalii puteti citi AICI .

Comentarii (7)

  • (ADY)
    Ma gandeam cat de naspa va arata F1 doar cu 18 masini dar asa e mai bine cu 20
    0 0
  • este o veste buna
    in cazul in care se adevereste. Problema este ca, desi aceasta stire a aparut in foarte multe publicatii de specialitate, toate au preluat stirea de la "La Stampa", care nu vrea sa dezvaluie sursa.
    Aparitia lui Bruno Senna in Formula 1 este benefica si, in cazul in care Slim (cotat fiind ca al doilea cel mai bogat om din lume de catre revista Forbes) chiar a cumparat Honda, este si foarte probabila, Senna fiind sponzorizat de Embratel, parte a grupului Telmex.
    0 0
  • Dani
    Am incercat azi noapte, cind am aflat aceasta stire sa o postez pe forum, insa se pare ca aveti o problema cu accesul userilor la forum. Te rog sa verifici acest lucru. Multumesc
    0 0
  • nice
    ce mi-ar placea sa fie adevarat....bravo lui...tot respevtul:)
    0 0
  • @michelle_b
    Stim de problema referitoare la logarea userilor pe forum. Odata cu facelift-ul Automarket.ro s-au schimbat cateva lucruri care in cele din urma au afectat si forumul sectiunii de F1. Speram sa rezolvam problema in cel mai scurt timp. Multumim pentru intelegere.
    0 0
  • e O.K.
    no problemo daca se stie de problema si se va remedia. ma amuzam teribil la ideea ca am primit ban pe forum LOL! multumesc pentru raspuns
    0 0
  • CARLOS SLIM A CUMPARAT HONDA RACING
    Ramane de vazut cum vor privii celelalte echipe cumpararea echipei de catre
    catre miliardarul mexican si ce schimbari va face la echipa HONDA RACING
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru