Lauda nu a ştiut de testul Mercedes cu pneuri Pirelli

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda a aflat că Mercedes efectuează un test cu pneuri Pirelli doar după ce acesta a început, potrivit presei germane.

Ross Brawn şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru testul efectuat de Mercedes cu pneuri Pirelli pe circuitul de la Barcelona în perioada 15-17 mai, însă a refuzat să comenteze dacă directorul de motorsport Toto Wolff şi presedintele Niki Lauda au fost la curent cu acţiunile echipei.

Chiar dacă germanii nu au oferit informaţii în acest sens, publicaţia Auto Motor und Sport afirmă că Lauda a aflat despre test doar după ce acesta a început.

Sursa citată nu a precizat de unde a aflat această informaţie, însă presa internaţională a speculat recent că Mercedes ar putea încerca să susţină la tribunal ca Brawn este singurul vinovat pentru test, cu scopul de a scăpa de o pedeapsă severă din partea FIA.

Tribunalul Internaţional va judeca acest caz joi dimineaţă, însă un verdict final ar putea întârzia până spre finalul zilei, în funcţie de cât de mult timp vor dura audierile.

Via Motorsport

Comentarii (4)

  • Free Gigi ! Nu pe el l-au prins cu valiza ... si totusi el a fost condamnat cu executare. Cam acelasi principiu se aplica si aici.
    Angajatul Ross Brawn face parte din echipa Mercedes AMG. E absolut irelevant daca sefii lui au stiut sau nu (ca o paranteza ... ce sefi sint aia care habar nu au ca le-au ramas in Barcelona dupa curse cateva zile caminoane intregi + doua monoposturi+personal aferent ... cati bani inseamna asta?). Mercedes AMG a incalcat regulamentul.
    Asta este fapta. Asteptam decizia!
    9 4
  • sper ca o eventuala pedeapsa sa-i oftice p-astia de la Ferrari!
    2 3
  • Gelu, astia de la Ferrari sunt foarte atenti la ce le urezi tu!De atata oftica nu vor dormi noptile.
    4 2
  • E clar ca Brawn e seful si el a decis. Lauda este doar consilierul ptr F1 (desi are functie de director) lui Dieter Zetsche, seful cel mare de la Mercedes, asa cum s-a vazut la Barcelona. Brawn oricum va fi dat afara, iar Mercedes incearca sa micsoreze daunele. Isi va lua, totusi, portia. Va fi oricum o chestie grea, dpdv politic, pt tribunalul FIA si chiar pt Montezemolo, care s-a aratat intransigent. S-ar putea intampla ca o pedeapsa prea mare sa duca la iesirea Mercedes GP din F1.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru