Litespeed confirma ca se va inscrie in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.05.2009
Echipa britanica Litespeed GP a confirmat ca va depune vineri documentele necesare pentru inscrierea in sezonul 2010 al Formulei 1.

Dupa ce la jumatatea lunii mai si-a anuntat intentia de a concura in Formula 1 incepand din sezonul viitor, Litespeed GP a confirmat ca se va inscrie in competitie vineri.

"Atat timp cat limita bugetului maxim scade, vrem sa schimbam terenul de joaca. Speram ca bugetul maxim va ajunge la un nivel sensibil, daca va fi mai mare de 40 de milioane de lire sterline va fi mai dificil", a declarat Dominic England, directorul comercial al Litespeed, pentru BBC Sport.

Litespeed concureaza in prezent in Formula 3 Marea Britanie si s-a aliat in demersul de a accede in Formula 1 cu Mike Gascoyne, fostul director tehnic al echipelor Toyota, Renault si Force India.

Termenul limita pentru inscrierea in sezonul 2010 expira vineri, 29 mai, in conditiile in care numai 3 echipe au depus actele pentru a participa in F1 in 2010. Pe langa noile echipe USF1 si Campos Racing, Williams a spart gheata echipelor din actualul sezon, chiar daca constructorii nu au ajuns inca la o intelegere definitiva cu FIA pe tema regulamentului tehnic.

Totusi, se anticipeaza ca o parte dintre actualele echipe se vor inscrie maine, printre numele vehiculate fiind Brawn GP si Force India.

FIA va anunta lista finala a echipelor acceptate in sezonul 2010 pe 12 iunie.

Via | BBC Sport

Comentarii (4)

  • e clar
    f1 se duce pe rapa
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Super tare :)
    Numai citind aceasta fraza "Speram ca bugetul maxim va ajunge la un nivel sensibil, daca va fi mai mare de 40 de milioane de lire sterline va fi mai dificil"" si inca imi doresc sa vad Logan in Formula 1. Adica este chiar pacat sa nu existe Logan F1, Lada F1 si daca se poate, Oltcit F1.
    0 0
  • Formula 1
    lipsesc indieni de la TATA (cei cu cea mai ieftina masina din lume)
    0 0
  • F1 gp3
    Daca studiati lista celor care se anunta interesati sa intre in F1 si sa ia locul celor mari veti gasi prestigioasa echipa LOLA care a reusit cateva clasari in aproape 10 ani de participare in F1, USGP o echipa rasarita din autosportul american al carui nivel este sugestiv ilustrat de Sebastian Bourdais, Litespeed echipa care nu stiu sa fi trecut canalul manecii pana acum, Prodrive, care acum cativa ani s-a retras inainte de a se inscrie pt. ca nu a putut folosi masini de client,deci au recunoscut ca ei nu stiu construi masini.
    Este exact ce trebuie pentru un spectacol pe cinste. Un fel de superproductie cu actori de la brigada artistica
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru