Toyota decide in noiembrie daca se retrage din F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.08.2009
Toyota va analiza in luna noiembrie posibilitatea de a se retrage din Formula 1, in functie de rezultatele din acest sezon si de situatia financiara a costructorului japonez.

Speculatiile referitoare la o posibila retragere a echipei Toyota Racing din Formula 1 la finalul sezonului 2009 au fost confirmate partial de conducerea constructorului japonez chiar la Marele Premiu al Europei din acest weekend.

Toyota ar fi trebuit sa stabileasca deja bugetul echipei de Formula 1 pentru sezonul 2010, insa decizia a fost amanata pentru jumatatea lunii noiembrie. Acest lucru conduce inevitabil la ipoteza ca japonezii vor reanaliza oportunitatea de a ramane in competitie, in ciuda faptului ca echipa a semnat Acordul Concorde prin care se obliga, cel putin teoretic, sa concureze in Marele Circ pana in 2012.

John Howett, presedintele Toyota, a confirmat ca niponii au amanat stabilirea bugetului in asteptarea rezultatelor financiare de la finalul anului, admitand ca acesta va fi micsorat dramatic.

"Am facut cererea pentru buget dar, din cauza situatiei economice, grupul Toyota vrea sa astepte finalizarea primei jumatati a actualului an financiar inainte sa semneze. Sincer, ma astept la la o presiune foarte mare asupra bugetului.

Dar nu cred ca programul de Formula 1 va fi taiat complet. Am semnat Acordul Concorde si ar trebui sa fim aici in urmatorii trei ani", a declarat britanicul.

Toyota va lua o decizie in privinta bugetului alocat echipei de Formula 1 pentru sezonul 2010 la jumatatea lunii noiembrie, in cadrul unei intalniri a consiliului de conducere.

Toyota este echipa cu unul dintre cele mai mari bugete din Formula 1 din ultimii ani, insa lucrurile s-au schimbat radical ca urmare a crizei economice care afecteaza vanzarile de autoturisme in intreaga lume. In plus, japonezii au precizat clar la inceputul anului ca Toyota trebuie sa obtina in 2009 prima victorie din istoria participarilor sale in competitie pentru a-si asigura prezenta in Formula 1 si in anii urmatori.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru