Liuzzi a câştigat cursa de karting organizată de Massa şi dedicată lui Schumacher

de Daniel Popescu
Luni, 13.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vitantonio Liuzzi a câştigat cursa tradiţională de karting organizată de Felipe Massa la care au luat parte 24 de piloţi. Ediţia din acest an i-a fost dedicată lui Michael Schumacher.

Kartul a fost destul de bun după câteva ajustări făcute între a doua sesiune de antrenamente şi calificări. Cu siguranţă am găsit cele mai bune setări.

Vitantonio Liuzzi
castigator cursa de karturi
Felipe Massa a organizat la sfârşitul săptămânii trecute tradiţionala cursă anuală de karting din Brazilia. La ediţia din acest an au participat 24 de piloţi, dintre care 22 din Brazilia, singurii "intruşi" fiind italianul Vitantonio Liuzzi, fost pilot al echipei Force India, şi elveţianul Sebastien Buemi, fost component al Scuderiei Toro Rosso.

Pe lângă cei doi, alte nume cu rezonanţă în Formula 1 au fost Massa, Nelson Piquet Jr, Bruno Senna, Rubens Barrichello şi Lucas di Grassi.

Niciunul dintre aceştia nu a reuşit însă să câştige cursa. Liuzzi a fost cel mai rapid în antrenamente, a plecat din pole position şi a câştigat cursa.

"A fost un weekend minunat. Kartul a fost destul de bun după câteva ajustări făcute între a doua sesiune de antrenamente şi calificări.

Cu siguranţă am găsit cele mai bune setări. Am avut un start bun şi am fost capabil să mă detaşez de luptele din spate, iar aceasta a fost cheia victoriei", a declarat el.

Piloţii i-au dedicat cursa de karting lui Michael Schumacher, care se află în continuare în comă indusă în stare stabilă, dar critică, la Spitalul Universitar din grenoble, în urma accidentului suferit la schi la sfârşitul anului trecut. Pe partea frontală a fiecărui kart a fost lipit un sticker cu mesajul "Forţa Schumi", iar la final s-au strâns cu toţii pentru a ţine în mâini un banner cu acelaşi mesaj.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru