Starea de sănătate a lui Schumacher s-a îmbunătăţit uşor după o nouă operaţie (update)

de Daniel Popescu
Marti, 31.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher a suferit o nouă operaţie pentru îndepărtarea unui hematom de pe partea stângă a creierului, astfel că starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit uşor, chiar dacă rămâne în continuare critică.

Esential 120 de minute a durat a doua operatie la care a fost supus Michael Schumacher

INFORMAŢII DE BACKGROUND

▶ Schumacher a suferit un accident la cap în timp ce schia pe o pârtie din staţiunea Meribel din Alpii francezi;

Schumacher este în stare critică în comă indusă după accident. Septuplul campion mondial a suferit un traumatism cranian şi numeroase leziuni la nivelul creierului;

▶ Schumacher trece cu bine peste două zile cruciale. Starea de sănătate a germanului rămâne stabilă, dar critică, după o primă operaţie efectuată cu succes.

▶ Povestea retragerilor lui Michael Schumacher din Formula 1 din 2006 şi 2012;

▶ Povestea debutului lui Michael Schumacher în Formula 1.

UPDATE VINERI, 3 DECEMBRIE, ORA 10:00

Michael Schumacher împlineşte astăzi 45 de ani. Ferrari a decis să organizeze un eveniment special cu această ocazie şi a invitat fanii să se îmbrace în roşu şi să stea în tăcere în faţa spitalului din Grenoble unde este internat septuplul campion mondial.

"În aceste zile dificile şi cu ocazia zilei sale de naştere, Ferrari vrea să-şi arate sprijinul pentru Schumacher şi va organiza vineri un eveniment liniştit şi respectuos în roşu la Spitalul Universitar din Grenoble", a precizat Ferrari într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare Facebook.

Medicii de la spitalul din Grenoble nu au mai făcut niciun anunţ despre Schumacher, însă au precizat anterior că vor organiza o conferinţă de presă doar atunci când se va schimba ceva în starea de sănătate a fostului pilot. Acesta rămâne în stare stabilă, dar critică, după accidentul de la schi. 

UPDATE JOI, 2 IANUARIE, ORA 11:00

Nu pot decât să sper că Schumacher va trece peste asta pentru a vedea lucrurile frumoase pe care le-a spus lumea despre el.

David Coulthard
Fost pilot de Formula 1
Fostul pilot de Formula 1 David Coulthard a scris un editorial impresionant pentru publicaţia britanică Daily Telegraph.
Scoţianul vorbeşte despre modul în care a fost privit Michael Schumacher pe parcursul carierei şi modul în care lumea a reacţionat la aflarea veştii cu privire la accidentul suferit la schi.

"A fost minunat să vedem revărsarea de îngrijorări pentru starea de sănătate a lui Michael Schumacher, nu numai din lumea Formulei 1, ci şi a sportului în general şi a comunităţii non-sportive. În opinia mea, acest lucru reprezintă recunoaşterea statului lui Schumacher de mare sportiv. Nu pot decât să sper şi mă rog că va trece peste asta pentru a vedea lucrurile frumoase pe care le-a spus lumea despre el. Adevărul este că nu cred că Schumacher a primit laudele sau recunoaşterea pe care le merita pentru performanţele sale uluitoare", a precizat el. 

UPDATE MIERCURI, 1 IANUARIE, ORA 14:00

Sabine Kehm, purtătorul de cuvânt al lui Michael Schumacher, a anunţat în dimineaţa primei zile a anului 2014 că starea de sănătate a germanul a fost stabilă pe parcursul nopţii.

"Situaţia lui Schumacher a fost analizată cu atenţie şi a rămas stabilă chiar şi în această dimineaţă. Pentru moment, vestea bună pentru astăzi este că nu vom avea o conferinţă de presă pentru că nu există schimbări majore. Totuşi, în ansamblu situaţia rămâne critică", a precizat ea. 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Medicii de la Spitalul Universitar din Grenoble au anunţat marţi dimineaţă că au fost capabili să efectueze o a doua operaţie pentru Michael Schumacher după ce o serie de analize medicale au relevat o îmbunătăţire neaşteptată a situaţiei sale.

Operaţia a avut loc luni seara la ora locală 22:00, a durat 120 de minute şi a avut drept scop îndepărtarea unui hematom (cheag de sânge) de pe partea stângă a creierului său. În urma acestei intervenţii, presiunea intracranială asupra creierului său a scăzut, astfel că starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit uşor.

A existat un hematom mai mare şi mai accesibil, aşa că l-am putut îndepărta fără niciun risc.

Emmanual Gay
Medic Spitalul din Grenoble
Cu toate acestea, medicii avertizează că germanul este în continuare în stare critică şi va rămâne în comă indusă atât timp cât va fi necesar.
Principala problemă este că Schumacher are în continuare câteva hematoame pe creier de dimensiuni mai mici decât cel îndepărtat în cadrul operaţiei.

"A existat un hematom mai mare şi mai accesibil, aşa că l-am putut îndepărta fără niciun risc. Datorită acestui lucru am fost capabili să controlăm presiunea intracranială. Totuşi, există încă multă hemoragie", a declarat Emmanual Gay, unul dintre medicii care se ocupă de cazul său.

La rândul său, neurochirurghul Jean-Francois Payen a dezvăluit că medicii au deja un plan bine stabilit în privinţa următoarelor proceduri, dar că vor face totul în timp ca urmare a faptului că Schumacher traversează o perioadă de stabilitate.

"Avem o strategie pentru a corecta unele anomalii şi vrem să ne acordăm ceva timp pe parcursul acestei faze de stabilitate. Există unele aspecte importante la care trebuie să ne gândim în privinţa viitorului", a precizat el.

În ciuda informaţiilor pozitive de marţi, medicii afirmă că este prea devreme pentru a trage o concluzie cu privire la şansele de recuperare pe care le are septuplul campion mondial şi au anunţat că următorul anunţ despre starea sa de sănătate va fi făcut doar atunci când vor exista noutăţi în această privinţă. 

Comentarii (17)

  • Doame Ajuta!
    44 2
  • Super veste ! Sa ii ajute Dumnezeu sa se faca bine.
    44 2
  • Doamne Ajuta !!! nu conteaza like-uri ...la asemenea stire , dar cel care a dat dislike trebuie sa fie un mare idiot ...f mare , e vorba de viata unui om indiferent care a fost fan sau nu , la greu trebuie sa fiii pentru el , pentru viata si pentru familia lui .
    51 2
  • @Unul
    Nu cred ca a dat dislike la stire sau ca are ceva cu Schumacher ... are ce are cu noi (userii). Sunt cativa anonimi care stau pe acest site sa dea manute rosii si sa isi faca conturi false sa scrie numai aiureli in numele celui adevarat. Ce placere or avea sa faca treaba asta nu imi pot da seama.....
    28 0
  • :( :( :(
    Nu stiu ce sa mai cred...imi doresc din tot sufletul sa fie bine,dar din vorbele medicilor nu-l vad prea bine pe Schumi :( vreau sa traiasca,sa fie cel de dinainte.Imi este teama sa citesc stirile cu privire la el :(
    2014 sper sa aduca vesti bune
    9 0
  • JugaruGabi
    Ala care poate sa se bucure de necazul si de faptul ca un om se zbate pentru viata, nu poate fi decat un retard. Nu trebuie sa va ingrijorati. Tara si lumea are destui idioti de genul asta.
    12 1
  • Sa-l vindece Dumnezeu, sa l faca bine..sper sa nu aibe sechele pe viitor..
    numai cretini care dau dislike..pfff....copii nevinovati..
    e vorba de viata unui om!!! e mai presus de orice..
    9 0
  • ProfiBv
    Pentru SENA ,COLIN McRAE.... nu a mai fost timp de cerut indurare .
    Macar acum trebuie sa dam dovada de Fair Play si credinta , indiferent de culoare, religie sau echipa favorita.
    Eu zic sa-l ajute Dumnezeu.
    Hai Maestre SUMMY, trebuie sa fie doar un PIT STOP , o victorie din cursa asta ,ar fi ca si o reReintoarcere in F1 cu 8 titluri la final.
    Sint sigur ca si cei mai tari adversari ai tai ,ar vrea sa te invinga pe circuit nu asa.
    .
    Doamne ajuta
    Gottes Hilfe
    Dieu aide
    Dio ti aiuti
    إله مساعدة
    22 1
  • Multa sanatate pentru Michael in aceste momente critice si putere de a lupta si de aceasta data, precum a fost in stare sa o faca si pe pista F1!
    Redactiei Automarket, tuturor simpatizantilor si iubitorilor de F1 doresc AN NOU fericit, cu multa sanatate si impliniri alaturi de cei dragi.
    LA MULTI ANI!
    23 0
  • mirel_f1
    Doamne ajuta sa se faca bine,cu toti avem nevoie de el e un mare campion,tot ce ramine in aceste momente grele pentru Scumacher e sa ne rugam pentru starea lui critica dupa cum au spus medici,sa ajute Dumnezeu sa se faca bine
    6 0
  • Bogdan
    Avand in vedere ca astazi, 3 ianuarie 2014, omul face 45 de ani, eu am sa ii rad sortii in fata si am sa ii urez lui Michael La multi ani cu sanatate.
    6 0
  • LA MULTI ANI SCHUMI ! Dumnezeu sa te ajute sa treci peste acest accident stupid. Ma voi ruga pentru tine.
    3 0
  • JugaruGabi
    La Multi Ani!
    Se pare ca Schumacher a vrut sa salveze copilul unui prieten care cazuse in acea zona... motiv pentru care s-a accidentat asa urat.

    http://www.mirror.co.uk/sport/formula-1/michael-schumacher-ski-accident-f1-2981606

    "Michael Schumacher was rescuing a pal’s daughter when he suffered his devastating ski accident, it has emerged.

    The F1 legend, who turns 45 on Friday, smashed his head on rocks after straying on to deep snow to help the girl when she fell, according to reports.

    Schumacher was skiing in the French Alps with friends, their children and his 14-year-old son Mick when he stayed behind the group to keep an eye on the youngsters.

    Germany’s Bild newspaper said: “Suddenly the daughter of a friend crashed. Schumi helps the girl, leaving the groomed area and moves about 20 metres in the deep snow between the slopes Biche and Mauduit."

    Cu alte cuvinte, nu mai este un accident stupid si nici nu l-a mancat undeva sa se aventureze prin zone nepermise... toata stima!
    3 0
  • Chestia
    Politia ancheteaza accidentul. E destul de dubios sa spui ca n-avea viteza dar isi rupe casca in doua si isi zdrobeste capul. Pai unde era fetita? In zona pietrelor? Sau inainte de ele? Pai daca s-a oprit sa o ajute, nu putea sa aiba viteza, practic trebuia sa opreasca si nu vad cum putea sa mai ajunga intre pietre. Si eu schiez, am trecut de nenumarate ori peste pietre cu viteza moderata si nu ai cum sa te nenorocesti. Doar daca esti in saritura si ai viteza. Ceva nu se leaga.
    1 0
  • cosmin
    la multi ani campionule
    2 0
  • Hmm, azi e ziua lui de nastere si probabil multi din lumea asta se gandesc la el si-i doresc toate cele bune. Ma alatur si eu lor si zic Doame ajuta! In primul rand pentru copiii lui si familie.

    Prima si ce-a mai tare lectie pe care am primit-o de mic de la tatal meu pe munte a fost ... "Cu muntele nu te joci". Indiferent de circumstante, trebuie sa fii tot timpul cu arcul tras si sa te astepti la absolut orice. Nu conteaza ca esti pe partie, pe poteca sau atarnat in coarda pe perete.

    Inca odata, multa sanatate si insanatosire grabnica.
    4 0
  • In Schumi We Trust !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru