Volvo introduce un sistem care îi avertizează pe șoferi de accidente în față

de Tiberiu Safta
Luni, 04.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că va introduce un nou sistem de siguranță pentru mai multe modele ale sale. Noul sistem îl va avertiza pe șofer de accidente în față, iar Danemarca va fi prima țară în care acest sistem nou va fi lansat.

Constructorul suedez va introduce un nou sistem de siguranță pentru mai multe modele ale sale. Mai exact, Volvo prezintă un sistem nou care îi va avertiza pe șoferi de existența unui accident în fața acestora.

Noul sistem, numit Accident Ahead Alert, se folosește de informații în timp real despre trafic. Aceste informații provin de la centrele de controlare a traficului, iar cu ajutorul lor, noul sistem îi va avertiza pe șoferi de un accident petrecut la câteva sute de metri în față.

Un asemenea sistem este prezent inclusiv în aplicația Google Maps, însă sistemul dezvoltat de Volvo este integrat direct în mașină. Noul sistem al mărcii scandinave se folosește și de cloud-ul Volvo, care permite comunicarea între vehicule și care este folosit pentru a-i avertiza pe șoferi de prezența unor pericole pe șosea sau de condiții grele de drum.

Volvo dorește să integreze mai multe date despre trafic împărtășite cu parteneri din ecosistemul Data for Road Safety (Date pentru Siguranța Rutieră).

Acest parteneriat va include și date provenite de la mașinile produse de alte mărci.

La început, noul sistem Accident Ahead Alert va fi disponibil doar în Danemarca. Mai exact, acesta va fi prezent la modelele din seriile 40, 60 și 90 fabricate începând din 2016. Șoferii vor putea activa sistemul prin opțiunea „connected safety” a sistemului multimedia pentru a permite împărtășirea datelor.

În cazul în care este detectat un accident în față, luminile de avarii se vor aprinde automat, iar șoferul va primi avertizarea în instrumentarul de bord și în head-up display.

Ulterior, noul sistem de avertizare de accidente va fi disponibil și în mai multe țări din Europa.

via Volvo

Comentarii (6)

  • Trilulilu
    Se numește waze?!
    6 3
  • Corect
    La renault mi se pare cea mai buna treaba, unitatea media are sistem android si permite instalarea directa a lui waze, ce atata android auto, cu fir, fara fir..
    6 0
  • @corect
    Si Volvo are sistem android pe noile modele de vreo 2 ani.
    3 0
  • Iarasi o nonstire despre un nonsubiect.
    Stirii majore pe teme "core" trec total neobservate de AM.
    Sunt curios daca mai exista redactie AM sau e toata lumea pe Uber si mai dau cate-un copy-paste intre doua curse.
    4 3
  • @alex_cu_a_mic
    Domnule pseudo-jurnalist alex, ia zi care sunt stirile zilei (si nu ma refer aici la stiri de genul "am fost la toaleta si am stat doua ore sa frec menta")
    1 4
  • Cum zicea cineva, întreb pentru un prieten… se produce un accident și după ce informația ajunge la info trafic primesc alerta?
    Și între timp?
    După ce “știe” și info trafic zic că este cam târziu… carambolul se produce în secundele imediat următoare hai 2-3 minute.
    Degeaba eu am așa ceva, dacă un camion care vine din spate este pe “pilot” automat și șoferul bagă social media… rade tot.
    Pesemne că “funcția” va ajuta la evitarea unui ambuteiaj, deci nimic nou.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru