Loeb, interesat sa concureze in Formula 1 in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.08.2009
Sebastien Loeb si-a manifestat dorinta de a concura in cateva curse de Formula 1 in sezonul urmator, abordand in acest sens noua echipa USF1.

Loeb a fost recent in centrul atentiei paddock-ului Formulei 1, dupa ce s-a speculat intens ca francezul ar putea concura pentru Scuderia Toro Rosso in locul lui Sebastien Bourdais.

Loeb este creditat cu sanse mari de a pilota monopostul STR4 in ultima cursa a sezonului de la Abu Dhabi, insa cvintuplul campion mondial de WRC si-a exprimat dorinta de a concura si anul viitor in cateva curse.

"Dupa episodul Abu Dhabi, Toro Rosso m-a intrebat daca vreau cu adevarat sa intru in Formula 1. Am vrut sa stiu daca este cineva interesat, din pura curiozitate. Prin urmare, o persoana pe care o cunosc a intrat cu contact cu USF1. Nu stiu ce a spus", a declarat francezul pentru publicatia sportiva L'Equipe.

Loeb sustine ca este determinat sa isi continue cariera in Campionatul Mondial de Raliuri alaturi de Citroen, insa a admis ca ar dori sa concureze in cateva curse de Formula 1 in sezonul 2010, atunci cand acestea nu se vor suprapune cu etapele de WRC.

"Ma bucur sa pilotez o masina de WRC si sunt pe cale sa imi prelungesc contractul cu Citroen.

Totusi, daca am oportunitatea de a concura intr-una sau mai multe curse in 2010 atunci cand acestea nu se suprapun cu calendarul WRC, de ce as refuza? De ce sa imi pun mereu aceeasta intrebare, ce as putea face in F1? Mai bine mi-as acorda o sansa. Cel putin atunci voi fi sigur", a adaugat el.

Informatiile au fost confirmate inclusiv de reprezentatii USF1, care au declarat prin vocea directorului sportiv Peter Windsor ca vor lua in calcul propunerea lui Loeb. "Cineva care il reprezinta pe Loeb ne-a sunat, dar nu va voi oferi detalii despre conversatie. Loeb este un talent incredibil si cu siguranta ar face lucrurile mai interesante in F1. cautam piloti americani, dar il vom lua serios in calcul pe Loeb", a precizat Windsor.

Via | L'Equipe

Taguri: Loeb, USF1, WRC, debut

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru