Ma Qing Hua a devenit primul chinez care testează un monopost de Formula 1

de Daniel Popescu
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ma Qing Hua a devenit joi primul pilot de născut în China care testează un monopost de Formula 1. S-a întâmplat pe circuitul de la Silverstone la volanul unui HRT.

Sesiunea de teste de la Silverstone dedicată tinerilor piloţi la care participă doar trei dintre cele 12 echipe a ieşit joi în evidenţă printr-o premieră absolută pentru Formula 1.

Ma Qing Hua a devenit primul pilot născut în China care urcă la volanul unui monopost de Formula 1 şi a reuşit să parcurgă 55 de tururi pentru HRT, cel mai bun timp al său fiind 1:39.462.

Ma Qing Hua s-a născut în ziua de Crăciun a anului 1987 şi a concurat până în prezent în competiţii precum Formula 3000 Italia, A1 Grand Prix, Formula 3 Spania, Formula 3 Marea Britanie şi Superleague Formula. Anul trecut, el a revenit în ţara natală şi a devenit campion în Campionatul Chinez de Turisme la clasa 1600 cc cu echipa Beijing Hyundai.

Un alt pilot de naţionalitate chineză care a testat în Formula 1 este Ho-Pin Tung, care a evaluat un monopost Williams în 2004, însă acesta s-a născut în Olanda.

Via F1Fanatic

Comentarii (1)

  • 5 pozitii penalizare pt. Grosjean in Germania--->noua cutie de viteze
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru