Ma Qing Hua va deveni primul chinez care concurează într-un Mare Premiu de F1

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ma Qing Hua va pilota vineri un monopost HRT în antrenamentele de la Monza şi va deveni primul chinez care participă într-un Mare Premiu de Formula 1.

Acesta este un pas foarte important spre visul meu de a deveni pilot de Formula 1.

Ma Qing Hua
Pilot HRT
HRT a anunţat miercuri că pilotul chinez Ma Qing Hua va concura vineri în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Italiei la volanul unuia dintre monoosturile echipei în locul indianului Narain Karthikeyan.

Ma Qing Hua face parte din programul de dezvoltare pentru tineri piloţi al echipei spaniole şi a mai urcat la volanul unui monopost de Formula 1 şi cu ocazia sesiunii de teste de la Silverstone din luna aprilie, atunci când a devenit şi primul chinez care a pilotat un monopost de Formula 1. Vineri, acesta va marca însă o nouă premieră, urmând să devină primul pilot de naţionalitate chineză care participă oficial la un Mare Premiu de Formula 1.

"Acesta este un pas foarte important spre visul meu de a deveni pilot de Formula 1. Voi fi pentru a doua oară în monopost după testul de la Silverstone şi sunt foarte entuziasmat să pilotez pe un circuit precum Monza.

Obiectivul sesiunii este să continui să avansez cu programul meu, să parcurg mulţi kilometri şi să capăt experienţă la volanul unui monopost de Formula 1 pentru a ajuta echipa cu orice are nevoie", a declarat chinezul într-un comunicat de presă.

Luis Perez-Sala, şeful echipei HRT, susţine că decizia de a-i oferi lui Ma Qing Hua o astfel de opertunitate a venit ca urmare a prestaţiei sale din cadrul programului echipei spaniole.

"De când am început să lucrăm cu el în martie totul s-a petrecut rapid, dar a răspuns corespunzător la această fază a programului şi a parcurs testele cu monoposturile de World Series şi GP2, testele din simulator şi testul Formula 1 de 500 km de la Silverstone fără nicio problemă. A demonstrat că este la un nivel bun şi a transmis încrederea necesară pentru următorul pas, şi anume să debuteze într-o sesiune de antrenamente libere la un Mare Premiu", a precizat el.

Pe lângă Ma Qing Hua, o altă prezenţă sigură în prima sesiune de antrenamente este Jules Bianchi, care îl va înlocui pe Paul di Resta la Force India.

De asemenea, este foarte posibil ca Valtteri Bottas să piloteze pentru Williams în aceeaşi sesiune în locul lui Bruno Senna.

Via HRT, Force India

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru