Magnussen: "Podiumul din Australia se simte ca o victorie"

de Daniel Popescu
Luni, 17.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kevin Magnussen este entuziasmat de locul trei obţinut duminică la Melbourne şi consideră că această performanţă este echivalentă cu o victorie.

Nu este o victorie, dar simt rezultatul precum o victorie.

Kevin Magnussen
Pilot McLaren
Kevin Magnussen a devenit duminică primul danez care urca pe podiumul de premiere al Formulei 1, la capătul unei evoluţii constante în care a profitat la maxim de abandonul suferit la start de Lewis Hamilton.

Pilotul echipei McLaren este entuziasmat de locul trei obţinut la final, care ulterior s-a transformat într-un loc doi după excluderea lui Daniel Ricciardo.

"Nu-mi vine să cred. Nu este o victorie, dar simt rezultatul precum o victorie. Echipa vine după un sezon dificil şi a vrut cu adevărat să revină. Au muncit mult pe parcursul iernii, inclusiv cu un debutant fără experienţă. A fost dificil, dar au făcut o treabă foarte bună şi m-am făcut să mă simt confortabil. Nu puteam cere mai mult", a declarat el.

Poţi face multe lucruri cu motorul, poţi forţa şi apoi să reduci ritmul, apoi să mergi din nou tare.

Kevin Magnussen
Pilot McLaren
Spre finalul cursei, Magnussen s-a apropiat ameninţător de Ricciardo, însă în cele din urmă a renunţat la intenţia de a-l ataca pe australian.
Danezul este însă încântat de stilul de pilotaj necesar în contextul noului regulament tehnic.

"Poţi face multe lucruri cu motorul, poţi forţa şi apoi să reduci ritmul, apoi să mergi din nou tare. Devine interesant de urmărit din exterior pentru că generează oportunităţi de depăşire, dar duminică nu a fost suficient şi nu am avut spaţiu să depăşesc", a adăugat el.

Magnussen a contribuit din plin la propulsarea celor de la McLaren pe prima poziţie în clasamentul constructorului, în condiţiile în care coechipierul său Jenson Button a terminat pe locul patru, transformat în trei după penalizarea lui Ricciardo. 

Comentarii (3)

  • Un viitor campion mondial.
    15 1
  • a venit, a pilotat, a luat locul 3 (sau 2). Cati din F1 s-au caznit ani sa ajunga la salam ?....
    14 1
  • @bozgo - este posibil ca materialul rulant sa fie de top :) nu ar fi prima data cand MăcLarăn (citand DolceSport) pune pe circuit cel mai rapid monopost (sau "aproape" cel mai rapid". Baiatul asta are cariera in fata, si nu are bagajul de "experienta" cu masinile vechi, bagaj care s-a dovedit a nu fi asa benefic pentru pilotii experimentati.
    Magnussen a plecat in cursa cu gandul de a face o cursa buna - nu avea nevoie de a "Confirma" ceva, el este un debutant si asta i-a luat de pe umeri un stres enorm - si se pare ca a ajutat ca el sa duca masina pe podium, cu un parcurs lipsit de emotii.

    In acest moment McLaren este la ~1sec/tur sub Mercedes .. sa vedem in continuare (nu de alta dar Mercedes sunt la o secunda peste toti ceilalti)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru