Majoritatea echipelor din Formula 1 s-ar opune intrării Cadillac în acest sport

de Alexandru Monenciu
Marti, 10.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, majoritatea echipelor care aleargă, în prezent, în Formula 1 s-ar opune intrării Cadillac în acest sport.

În urmă cu câteva zile, Cadillac și-a anunțat oficial planurile de intrare în Formula 1, după încheierea unei colaborări între General Motors și echipa americană Andretti Global.

La scurt timp, președintele F1, Mohammed Ben Sulaymen, a anunțat că se gândește să demareze procesul de aderare. Dar, pentru ca o nouă echipă să ajungă pe grilă, echipele deja prezente în Marele Circ au și ele un cuvânt de spus.

Potrivit unei surse, majoritatea echipelor din Formula 1 s-ar opune intrării Cadillac în acest sport. Motivele exacte sunt necunoscute.

Cu ocazia Marelui Premiu din Miami, chiar Toto Wolff spunea că sportul a ajuns deja la un nivel înalt de exclusivitate, astfel că venirea unei echipe noi nu ar face altceva decât să afecteze acest lucru. Nici Stefano Domenicali nu vede ca fiind o prioritate extinderea grilei.

Dar, din câte se pare, părerile celor doi nu sunt împărtășite de actualul președinte al Formulei 1, Mohammed Ben Sulaymen, care își dorește mai multe echipe pe grilă.

Așadar, rămâne de văzut ce se va întâmpla și dacă vom avea o nouă echipă în Formula 1.

via Reuters

Comentarii (3)

  • petrush
    motivul necunoscute e clar; finantarea GM va fura specialisti de la aite echipe care vor cobora in clasament, in spatele nouvenitilor
    4 2
  • Ba motivele sunt cunoscute. Drepturile financiare se vor împărți la 12( cât s-a propus să aibă grila). Mercedes, Ferrari și RedBull în plus se tem de concurență, nu e prima dată. Următoarea împărțire a banilor(Concordia) în 2026. Eu sunt pentru 12 echipe chiar dacă în calificări va fi mai aglomerată grila.
    14 0
  • No, ce să zic, a ajuns F1 la un "înalt nivel de exclusivitate" ! Zice Wolff ! Cu Williams, Haas, Sauber, sau Alpha Tauri, care de abia își târâie beșinuțele de ani buni ! Adică aproape jumătate de grilă ! Halal înălțime !
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru