Maldonado a suportat forţe de 9 g în accidentul de la Monaco

de Daniel Popescu
Vineri, 31.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pastor Maldonado a dezvăluit că a suportat forţe de 9 g în momentul impactului de la Monaco şi a admis că încă simte durere din cauza accidentului.

Esential 9 a fost valoarea fortei g resimtita de Pastor Maldonado in momentul accidentului de la Monaco
Pastor Maldonado a avut parte de un accident major în Marele Premiu al statului Monaco, când a lovit violent barierele de protecţie după un acroşaj cu Max Chilton în turul 46.

La patru zile după cursă, pilotul echipei Williams a dezvăluit în cadrul emisiunii online The Racer's Edge că impactul a avut loc la o forţă de 9 g, în condiţiile în care piloţii înregistrează de obicei forţe de cel mult 6 g în timpul parcurgerii unor viraje precum Eau Rouge (Spa-Francorchamps) sau Virajul 8 (Istanbul Park).

Corpul mă doare în continuare, dar nu este o problemă. Imediat ce am ştiut că sunt ok m-am gândit la cursa de la Montreal.

Pastor Maldonado
Pilot Williams
În plus, venezueleanul afirmă că are încă dureri din cauza accidentului, însă prezenţa sa la cursa de la Montreal de la finalul săptămânii următoare nu este în pericol.

"Corpul mă doare în continuare, dar nu este o problemă.

Imediat ce am ştiut că sunt ok m-am gândit la cursa de la Montreal", a precizat el.

În plus, el a afirmat că în Marele Premiu al Canadei va utiliza un nou şasiu, întrucât cel de la Monaco a fost deteriorat prea sever în urma impactului pentru a putea fi reparat.

Iată înregistrarea integrală a emisiunii The Racer's Edge: 

Comentarii (1)

  • el spune corpul dar de fapt e coloana,iar durerile se pare ca n-au cedat nici dupa...sedative,calmante,dar ne asigura ca e apt si nu are nimic dislocat.Bafta la Montreal!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru