Maldonado, cel mai rapid în a treia zi de teste de la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.02.2012
Pastor Maldonado a stabilit joi cel mai bun timp în a treia zi de teste de la Barcelona după ce i-a devansat pe Michael Schumacher şi Kamui Kobayashi.

Williams a produs marea surpriză în a treia zi de teste de pe circuitul de la Barcelona, după ce Pastor Maldonado a stabilit timpul de referinţă după ce a fost cronometrat cu 1:22.391 la capătul celor 103 tururi parcurse.

Pilotul venezuelean a utilizat pneuri supersoft în momentul stabilirii acestui timp şi, cel mai probabil, a utilizat puţin combustibil, însă chiar şi aşa progresul este semnificativ comparativ cu zilele precedente.

Şi Mercedes AMG a avut o zi prolifică, după ce Michael Schumacher a efectuat nu mai puţin de 127 de tururi pe parcursul zilei, lăsând astfel în urmă defecţiunile la sistemul hidraulic şi cutia de viteze de marţi întâmpinate marţi şi miercuri.

Septuplul campion mondial s-a poziţionat pe locul doi al clasamentului la aproape o secundă în spatele pilotului Williams şi a fost urmat de Kamui Kobayashi de la Sauber. Jenson Button şi Jean-Eric Vergne au completat plutonul pentru McLaren şi Toro Rosso, în timp ce campioana mondială Red Bull Racing a avut o zi mai puţin fastă.

Mecanicii au avut mai multe probleme la exerciţiile pentru schimbul de pneuri, în timp ce Mark Webber a produs pe final un steag roşu după ce a oprit monopostul pe circuit în virajul 8, cel mai probabil după ce a rămas intenţionat fără combustibil.

Ferrari a încheiat ziua doar pe locul şapte prin Felipe Massa, care a produs un steag roşu chiar în ultimele minute ale sesiunii, iar brazilianul a fost urmat de Paul di Resta, care a produs un alt steag roşu dimineaţă după ce o parte din carcasa motorului s-a desprins de monopost şi a căzut pe circuit.

Ultimele două poziţii ale clasamentului au fost ocupate de Tmo Glock (care a concurat cu monopostul Marussia de anul trecut) şi Vitaly Petrov (Caterham).

A doua sesiune de teste de la Barcelona se va încheia vineri.

Rezultate teste Barcelona - ziua 3:

Loc Pilot Echipa Timp Tururi
1  Maldonado Williams  1m22.391s 106
2  Schumacher Mercedes  1m23.384s  +0.993 127
3  Kobayashi Sauber  1m23.582s  +1.191 99
4  Button McLaren  1m23.918s  +1.527 114
5  Vergne Toro Rosso  1m24.433s  +2.042 78
6  Webber Red Bull  1m24.771s  +2.380 97
7  Massa Ferrari  1m24.771s  +2.380 84
8  Di Resta Force India  1m25.646s  +3.255 83
9  Glock Marussia  1m26.173s  +3.782 108
10  Petrov Caterham  1m26.448s  +4.057 70

 

Comentarii (4)

  • mobius
    inca un an pierdut?
    Se pare ca totusi echipa Ferrari are probleme serioase de natura tehnica, pe care mai mult ca sigur nu le va rezolva pana la inceperea campionatului. La problemele de aerodinamicitate adaptare a pneurilor se pare ca anul acesta se adauga si probleme de fiabilitate. Daca lucrurile vor sta asa, atunci din pacate nu numai pentru fanii sai, Ferrari va fi exclusa pentru inca un an din lupta pentru titlu.
    6 2
  • mobius - reveniti-va
    hai, recunoasteti ca ferrari (cu exceptia anului 2007 cand kimi v-a adus un titlu!!!!!!!!!!) de prin 2004 nu prea mai conteaza!
    Cat despre tractoristul de alonso...........numai de bine: esti foarte tare, tine-o tot asa :))))))))))))
    4 6
  • mobius
    inca un an pierdut....
    si la toate problemele mai sus mentionate se adauga problema completei iesiri din forma a lui Massa la care se adauga problema partialei iesiri din forma a lui Alonso. Toate ingredientele pentru un an fabulos (pentru concurenta oricare ar fi ea) sunt acolo ...
    5 2
  • mobius
    rusinos
    Postarea de la ora 22:48 nu-mi apartine. Cineva lipsit de caracter si-a insusit pseudonimul meu atribuindu-mi cuvinte si ganduri ce nu-mi apartin. Este rusinos ca oameni cu pretentii se preteaza la asa ceva, asta dovedeste lipsa de responsabilitate de respect si de bun simt si este pacat ca nu se gaseste o metoda pentru ca asemenea dedublari sa nu se mai produca. In plus semnalez Administratorului ca am mai postat acest protest care a aparut initial dupa care a disparut de pe blog.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru