Maldonado, penalizat cu cinci poziţii pe grilă la Montreal

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 10.06.2012
Pastor Maldonado va pleca de pe poziţia a 22-a a grilei de start în urma unei penalizări de cinci poziţii pentru schimbarea cutiei de viteze.

Pastor Maldonado urma să plece de pe locul 17 la grilei de start în Marele Premiu al Canadei, după ce ultima sa tentativă din calificări de a stabili un timp mai bun s-a încheiat cu lovirea zidului din ultimul viraj.

Williams a decis însă să profite de rezultatul modest al pilotului din Venezuela şi i-a oferit o nouă cutie de viteze, decizie în urma căreia Maldonado a fost penalizat cinci poziţii pe grila de start.

Astfel, el va pleca acum de pe locul 22 al gilei de start, urmând să-i aibă în spatele său doar pe Charles Pic de la Marussia şi Narain Karthikeyan de la HRT.

Totuşi, înlocuirea cutiei de viteze pe monopostul lui Maldonado este surprinzătoare în condiţiile în care pilotul a utilizat o unitate nouă şi în Marele Premiu al statului Monaco. La vremea respectivă, decizia de a schimba cutia de viteze a fost de asemenea strategică, întrucât Maldonado suferise şi o penalizare de 10 poziţii pentru un incident din ultima sesiune de antrenamente.

Via | FIA

Comentarii (2)

  • Pacat de el...a fost adus cu picioarele pe pamant ...era prea entuziasmat dupa victoria din Spania.
    2 1
  • Foarte fiabile masinile nemtesti. Schumi pleaca de la ei, iti murdaresti cariera...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru