Maldonado şi Alguersuari, penalizaţi fără efect la Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.11.2011
Pastor Maldonado şi Jaime Alguersuari au fost penalizaţi după cursa din Abu Dhabi pentru ignorarea steagurilor albastre, însă clasamentul final a rămas neschimbat.

Marele Premiu din Abu Dhabi a fost marcat de numeroase situaţii în care piloţii ajunşi cu un tur din urmă au încurcat deseori cursa piloţilor de top, întârziind să se dea la o parte, în ciuda apariţiei steagurilor albastre care semnalizează acest lucru.

Două dintre cazuri, ale căror protagonişti au fost Pastor Maldonado şi Jaime Alguersuari, au fost judecate abia după finalul cursei, printr-o măsură mai puţin obişnuită a comisarilor. După ce au ascultat opiniile celor doi piloţi, comisarii l-au penalizat pe Alguersuari cu un drive-through convertit în 20 de secunde în clasamentul cursei pentru blocarea nejustificată a lui Felipe Massa.

La rândul său, Maldonado, care a mai primit un drive-through şi în timpul cursei, a fost penalizat un un stop-and-go, convertit într-o penalizare de 30 de secunde.

Întrucât ambii piloţi au terminat cursa la un tur în spatele castgatorului, cele două penalizări nu au avut niciun efect în clasamentul general al Marelui Premiu din Abu Dhabi.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru