Mallorca vrea să înlocuiască Valencia în calendarul F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.07.2010
Mallorca a făcut o propunere concretă pentru a găzdui Marele Premiu al Europei în locul circuitului de la Valencia începând din sezonul 2013.

Inaugurat în sezonul 2008, circuitul stradal de la Valencia a fost aspru criticat de comunitatea Formulei 1 pentru lipsa spectacolului din primele ediţii, lucru generat de configuraţia generală a acestuia.

În lumina acestor evenimente, s-a vehiculat că Formula 1 ar putea renunţa la această cursă, mai ales ca Spania este deja prezentă în calendar prin circuitul de la Barcelona.

Oficialităţile din Mallorca vor însă să profite de situaţia generată şi să organizeze Marele Premiu al Europei în locul circuitul de la Valencia. Reprezentaţii comunităţii locale s-au întâlnit deja cu Bernie Ecclestone şi i-au prezentat planurile pentru un circuit ce va fi finalizat în 2013.

Circuitul va purta numele de "Insulele Baleare" datorită poziţionării sale geografice în această zonă şi va avea o lungime de 5.8 km. Spre deosebire de ultimele circuite din calendar, acesta nu va fi construit de germanul Hermann Tilke, ci de arhitecţii spanioli Mateo Palmer şi Biel Arbona.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • ??
    da Mallorca nu apartine tot de Spania?
    1 1
  • Daca va arata ca ala din imagine eu zic ca mai bine ii trimite la plimbare.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru