Tesla nu va mai construi o uzină în Spania, din cauza scurgerilor de informații

de Tiberiu Safta
Miercuri, 28.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații, Tesla ar fi renunțat la planurile sale de a înființa o nouă uzină de mașini electrice în Spania. Uzina ar fi trebuit să fie construită la Valencia, însă o scurgere de informații cu privire la planul mărcii americane a dus la decizia de retragere.

Compania americană deținută de Elon Musk a renunțat la planurile sale de a înființa o nouă uzină Gigafactory în Spania, potrivit informațiilor din presă. Inițial, Tesla ar fi dorit să inaugureze o astfel de uzină pentru mașinile sale electrice în orașul Valencia, însă negocierile s-ar fi oprit brusc din cauza unor scurgeri de informații cu privire la aceste planuri.

Potrivit presei spaniole, se pare că această scurgere de informații a nemulțumit profund conducerea mărcii americane. Tesla s-ar fi aflat în negocieri cu mai mulți membri ai guvernului de la Valencia, iar scurgerile de informații par să-și aibă originea chiar în interiorul guvernului.

Publicația locală Digital Economy precizează că o eventuală înțelegere între cele două părți ar fi valorat circa 4.5 miliarde de euro. Mai mult, această înțelegere ar fi transformat Valencia într-un centru important pentru industria de mașini electrice.

Chiar dacă Tesla a renunțat la planurile de a înființa o nouă uzină în Spania, compania lui Elon Musk este în căutarea unui loc nou pentru a crea o fabrică nouă.

Cu această ocazie au apărut informații că Tesla ar putea înființa o nouă uzină în Franța, după ce Elon Musk s-a întâlnit cu Emmanuel Macron, președintele Franței.

Același Musk s-ar fi întâlnit și cu Giorgia Meloni, prim-ministrul Italiei, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca Tesla să înființeze și aici o uzină nouă.

via Carscoops

Comentarii (26)

  • Banditos
    Sper ca @CSV este pe receptie si are ceva de spus si in privinta asta.

    In fine, parerea mea e ca spaniolii a fost destepti ca au dat cu piciorul la 5 miliarde de dolari fara valuare iar francezii vor fiii niste prostiii satului care isi vor vinde tara oferind niste facilitati mai ceva ca cum gasesti in Romania.

    n'asha?
    6 8
  • Pe principiul, "varu, cumpara teren ieftin acolo ca il vindem apoi scump la tesla" ?!
    7 3
  • Nu va emoționați inutil. Tesla nu construiește fabrica in Spania ca nu are bani si nici cui vinde mașinile… se apropie doamna cu coasa!!!
    Musk vrea sa producă 20 mil/an in 2030… ha, ha, ha…. Musk este un geniu si clar dus cu pluta ca nu se poate altfel, dar cine “înghite” si aplauda ca foca la tot ce spune, asta este!!!
    Toate geniile omenirii (toate) au distrus mai mult decât au produs (direct sau indirect)… si asta pentru ca sunt mulți tâmpiți care cred ca tot ce debitează geniile este sfânt (si atunci când sunt beți sau drogați), geniile sunt cele mai egoiste si egocentrice creaturi, nu-i interesează nimic in afara de egoul lor!!!… dar spălații care-i cred, ei… atâta pot ca-s niște limitați, păcat ca-s in funcții de conducere si ne trag pe toți la vale.
    Eu v-am spus… ;)))
    11 11
  • @dutzu
    bai dutz, tu acum tastezi de pe ceva inventat de..dutzi sau de genii?!

    probabil s-au scurs informatii si catre tesla si nu le-au convenit conditiile. de ce nu vin in romania? le-am da portul constanta pe gratis, ba il mai si carpim pe gratis la nevoie.
    7 2
  • Nu au cui vinde produsele, nu-si folosesc capacitatea de producție, nu le mai trebuie fabrici, sper ca-i clar… pe lângă port poți sa le dai si bisericile sa pună lumânări, tămâie… nu va ajuta, dar ar merita sa încerce :)))
    5 8
  • Dutz ne spune ce vizează noaptea și crede că e adevărat.
    3 2
  • Banditos
    la ce politici economice protectioniste vor sa apeleze americanii + la ce vant al schimbarii bate prin china comunista Tesla are nevoie ca de aer de o uzina pe teritoriul european.
    7 1
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    A venit și Dutzulică să își facă numărul. Zi de zi, neobosit, ne amintește că suntem tâmpiți și spălați pe creier.

    El, somitatea, geniul, singurul de pe planeta care a înțeles contradicția dintre întuneric și bătaia vântului.
    7 4
  • Seriff
    @23:39 pai chiar sunteti tampiti si spalati pe creier, doar ca inca nu va dati seama.
    Apropo sti cat se polueaza pentru fabricarea unei baterii pentru o Tesla?
    4 8
  • @Seriff
    Noi știm că poluează mai puțin pe durata de viață a vehiculului, ceea ce include producție, exploatare și casare. Sigur, pare să fie o noțiune care te depășește.

    Apropo, "știi" se scrie cu doi i, în caz că nu știi.
    6 3
  • Seriff
    L-a cemi trebue 2 i cand io inteleg chesti care voi nu le intelegetii ?
    5 3
  • Seriff
    @11:38, pai si atunci daca se polueaza in draci de ce sunt trecute cu 0 emisii? Nu au 0 emisii, sunt niste minciuni, durata de viata la o termica e de 10 ori mai mare decat la o electrica, dupa 6 ani arunci bateriile, termica abia isi face rodajul atunci, care polueaza mai mult? Evident electrica.
    3 4
  • @Seriff
    Pentru că are 0 emisii. Mașina. Bateriile nu emit nimic. Caută în dicționar "emisie", după ce înveți sa scrii "știi".

    "durata de viata la o termica e de 10 ori mai mare decat la o electrica, dupa 6 ani arunci bateriile, termica abia isi face rodajul atunci"

    Să zicem că ai dreptate și o electrică nu mai e bună după 6 ani. Lol, dar hai, să zicem. Deși, știi, cu doi i, Tesla Model S a apărut în 2022 și n-am auzit sa fie casate încă. În caz că nu știi, cu doi i, nici să calculezi, sunt 12 ani de atunci.

    După tine durata de viață a unei termice e 6 x 10 = 60 ani? :)))))
    Asta poate doar la cazanele pe care le imporți tu de la bătrânica aia din Germania :)))

    Despre partea cu rodajul după 6 ani... Râd și curcile de tine :))

    În fine, nu știu de ce îmi bat capul cu tine.
    Hai, să ne anunți când se mai construiește o fabrică noua de termice. De fapt, nu, anunță-ne apare un motor nou, termic. Dar nou, nu unul de acum 10 ani modificat să fie mai leneș ca să se încadreze la Euro 7.
    2 2
  • @sherif.afumat
    in cativa ani bateriile vor fi construite simplu si din materii complet eco.
    si in viitorul apropiat toata energia electrica va fi verde.
    deci, iti recomand o bicla electrica. si fir lung la tren.
    1 2
  • Am mai intrebat si mai intreb odata: sigur e coada la Tesla? De vreo 2 ani au termene de livrare de vreo 2-3 luni ceea ce e destul de scurt pentru o masina produsa pana nu demult cam in celalalt capat al lumii cu materii prime aduse si ele la randul lor din celalalt capat al lumii. Baietii "ie siguri" pe cerere de se gandesc la inca o fabrica?
    1 0
  • Da… ha, ha.
    Viitorul apropiat, peste nici 200 de ani… oare am pus destui de “i”?
    Energia “verde” de astăzi este in mare parte de la hidrocentrale, construite de ceva zeci de ani… deci nu s-a făcut mare scofală, va mințiți singuri zilnic pana credeți ce spuneți.
    Ia de aici: 48% hidro, 24% nuclear, 13% cărbune, 7% eolian, 4 hidrocarburi, 0,7 foto… uau 0,7! Nu-i așa ca-i ca si verde totul?
    3 3
  • Ai mai văzut tu cifre “răsunătoare” de la Tesla? Și abia ne apropiem de momentul “adevărului” când se pot compara Q3 (aproape relevant), si Q4 ‘22 cu “23. S-au umezit toți când au comparat Q1’23 cu Q1’22… uitând cu “surprindere” că anul trecut fabricile au fost mai mult închise. Ca Tesla sa producă 20 mil pe an in 2030, le trebuie 40 de Giga factories… deci nu mai au mult!!! :))))
    Ca sa ajungă la 20 mil/an, fiecare din cele 40 de fabrici trebuie sa producă aprox. 2.000 mașini/zi, simplu nu?
    Poi de aia vrea Musk pe Marte, ca pe “aici” prin zona nu este unde sa le facă cu cine sa muncească in ele si cui sa la vândă… habar n-am câți marțieni sunt pe marte sa le cumpere, ca “spațiu” bănuiesc ca are :)))
    3 3
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Tati, i-ar te-ai scobit în c*r și ai găsit niște cifre? Ne spui și de unde e statistica aia? Pe ce perioada? În ce țară? Tu nu vezi că nici nu ajungi la 100% dacă aduni cifrele alea???

    Eu pot să îți spun că în momentul asta în care scriu producția de energie fotovoltaică, în România, e 12%. E informație publică.
    Unde locuiesc eu, ceea eoliană le depășește pe toate celelalte la un loc.

    In general... Băi băiatule, nu te mai entuziasma atât când te apuca criza de inteligență. Adu-ți aminte că spui enormități mai mari decât tine, trage aer în piept, bea un ceai de levănțică, și scrie după.
    4 3
  • Ce sa-ți spun ție, tu nu știi in ce direcție este nordul… cifrele sunt exact de pe link-ul pe care tu deșteptule l-ai trimis copy/paste, adică 1 la 1. Dar tu ești doar un robot, trist care nu pricepe absolut nimic.
    Si un pechinez latră cu un scop… tu doar îți dai vânturi, plus la ce limbaj de mahala ai… sigur ai fost crescut la mișto, dar sa ziceam ca nu aveai cum sa-ți alegi părinți, nu toți avem noroc. Însă la ce obsesii ai dezvoltat acuma, ești caz de doctorat. Lasă tu recomandările cu ce trebuie eu sa fac, ca ma descurc bine merci….
    Acuma ca te trec transpirațiile si te-ai făcut de cacao este mai bine?
    https://www.transelectrica.ro/web/tel/sistemul-energetic-national
    PS… noaptea nu “bate” soarele… exact ca la tine in creier, noapte eterna!!! :)))
    2 1
  • Seriff
    @23:11, niciodata o electrica nu va fi la fel de fiabila ca o termica, iar masina electrica in nici un caz nu e cu 0 emisii, curentul cu care o incarci geniule de unde vine? Din pom, dar ce sa sti tu, visezi energie verde cand rafinariile scot non stop nori de fum, oricum esti spalat pe creier maxim, te-au prostit rau astia din mass media cu vrajelile lor eco, asa au facut si in pandemie, din cauza unor prosti ca tine am stat toti degeaba in case, vezi ca se scot motoare termice la greu, doar ca presa nu le prezinta fiindca e corupta sa vorbeasca de electrice, iar electricele abia se vand, practic nu exista, abia fac 10%, tine minte cifra asta 10%, in ciuda subvenitiilor si a propagandei masive.
    2 1
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Da, pe link-ul ăla - 11.28%, deci nu 0.7%.
    Producția instantă e irelevantă, evident depinde pe mulți factori. De fapt doar ceea nucleara e constantă, dacă nu se oprește vreun reactor.
    Dacă noaptea nu "bate" vântul, pardon, soarele, de ce te-ai mai apucat să dai cifrele alea? Te-ai mai și minunat precum vițelul la poarta nouă.

    https://www.energydashboard.co.uk/live

    În UK, când scriu asta: cărbune 0%, solar 8.8%, vânt 33.7% (cea mai mare pondere)
    1 1
  • @Seriff
    Amice, de când lumea și pământul, proștii se cred deștepți, ca dacă ar înțelege ca sunt proști, ar fi mai deștepți.
    Dacă nu pricepi ce-am scris e pentru ca ești prost.

    PS: furnizorul meu îmi da energie electrica 100% verde, prin contract. Așa că eu îmi încarc cele doua electrice cu energie verde.
    1 3
  • Vezi dacă ești ****… când se încarcă Electricele???… noaptea, ciudat nu? De aia-i relevant ce am apus eu… stai jos 4 ;)
    PS eu am pus steluțe ca nu ma cobor la așa ceva…
    2 1
  • @dutzu
    la ora asta cica 51.5% de la vant in uk..si doar adie pe aici acum. fosilele doar 17%, deci 80% din masini ar putea merge verde 100% deja!
    1 1
  • @Dutz@Seriff
    Imi pare rau ca nu sunt consumator, dar daca as fi, de la voi doi as vrea sa cumpar, se pare ca aveti marfa calitatea I. Daca ma razgandesc, care e programul de vizita la voi pe sectie? Multumesc!
    0 1
  • Seriff
    @16:19 si cand te duci la drum lung si incarci la o statie tot energie verde e?
    E energie neagra obinuta din arderi de carbune, dar aia nu te intereseaza pe tine ca nu e fabrica langa casa ta, cui pasa? Important e sa ai tu energie verde acasa, hai mai scuteste-ne cu povestile tale, daca iti pasa de mediu mergi pe jos sau cu bicicleta, pana atunci esti doar un ipocrit care polueaza la fel de mult ca alti ipocriti.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru