Marinescu a abandonat în a doua cursă de GP2 din Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.11.2011
Mihai Marinescu a fost nevoit să abandoneze în cursa de duminică de GP2 din Abu Dhabi, după ce a lovit violent glisierele metalice de pe marginea circuitului.

Mihai Marinescu nu a reuşit să repete prestaţia decentă din cursa de sâmbătă de pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, pilotul român fiind nevoit să părăsească evenimentul după numai 11 tururi din cauza unui accident.

În urma rezultatului obţinut în cursa de sâmbătă, el a plecat de pe locul 17 al grilei de start, însă a pierdut două poziţii după primul viraj, iar la finalul primului tur a coborât pe locul 26 în urma unui incident petrecut în faţa sa.

Intrarea neprogramată la boxe a lui Haryanto l-a promovat pe 25 şi a mai câştigat o poziţie după ce a trecut de Chilton, pentru ca spre jumătatea cursei să ajungă pe locul 21 după ce trei piloţii au fost penalizaţi cu drive-through pentru că au "furat" startul.

Totuşi, în turul 11, Marinescu a pierdut spatele monopostului la ieşirea dintr-un viraj de dreapta şi s-a lovit puternic de glisierele metalice de pe marginea circuitului. Partea frontală a monopostului a fost grav avariată, iar braşoveanul în vârstă de 22 de ani a fost nevoit să abandoneze.

În ciuda contra-performanţei de duminică, Marinescu a avut ocazia în acest weekend să concureze pentru prima oară la volanul unui monopost de GP2, a doua competiţie ca importanţă în lumea sporturilor cu motor după Formula 1.

Deşi a avut puţin timp la dispoziţie pentru a se acomoda cu monopostul, Marinescu a terminat cursa de sâmbătă pe locul 17 după ce a profitat de abandonurile şi incidente din faţa sa, câştigând opt poziţii faţa de poziţia de start.

În prezent, braşoveanul nu ştie în ce competiţie va participa în sezonul 2012, însă spera să obţină un loc în GP2 sau în World Series by Renault. În acest sezon, Marinescu a concurat în Formula 2, competiţie în care a obţinut o victorie la Monza şi alte trei podiumuri pe circuitele Red Bull Ring şi Barcelona.

Comentarii (4)

  • It's ok
    Trebuia sa se intample si asta .. nu-i nimic ..

    Tot inainte Mishule !
    20 2
  • Nu-i nimic Mihai, capul sus și cum zice Florin, tot înainte. Nu-i ai nimic de pierdut decât de câștigat din această experiență. Succes în continuare.
    11 1
  • mircea
    Ai viitorul in fata
    Too FAST , too soon.

    PS: Bafta anul viitor indiferent de seria in care vei alerga.
    2 0
  • laurent
    Mai scump in GP2
    Am scris deja ca a fost o invitatie cu plata si rezultate la sfarsit sunt foarte slabi. Anul viitor, se poate ca va fi un loc in GP2 dar cu plata mare si in echipa de zona 2.... Zona 1 este pentru pilot cu talent. Tom DILMANN a facut la fel si a terminat 6 si 3 : aici vorbim de talent si nu de bani....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru